Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Is het nu uit, jà?

De laatste weekenden en weken waren niet bepaald gunstig voor het gewicht. Niet dat er feest was, niet dat er bij kwam, maar er ging niks af.

En hoe komt dat? Wel, met het oog op de feesten in Landen hadden Slow en mske wat in huis gehaald voor onverwachte bezoekers. Zo wat chips, wat chocola en een paar pakken frangipannekes. En vermits er niemand gekomen is, hebben ze die zelf maar opgegeten. Niet alles ineens natuurlijk, maar zo tussendoor eens iets. Niet dat mske snoepgezind is maar het was al zo lang geleden en chocola en frangipannekes vindt ze lekker.

Het gevaar is dat mskes maag, die zich nu aan haar eetgewoontes had gewend, zich wel zou durven wennen aan een handvolleke chips of een frangipanneke.

En de zjubilee van tante Gee zit er aan te komen. Niet dat het ernstig gesteld is met mskes gewicht. Ze zit zo een beetje te schommelen tussen één en anderhalve kilo boven haar streefdoel.

Dat streefdoel is haar bmi die ze op het internet berekende, al wil mske eigenlijk terug naar haar bmi zonder rekening te houden met haar leeftijd. Maar realistisch als ze is, streeft ze dus naar dat bmi van één tot anderhalve kilo minder en alles wat er daarna nog af gaat zal mooi meegenomen zijn.

Dus kijkt ze nu naar de lege plaats van de chips, chocola en frangipannekes en zegt: “en nu is het uit!”

Previous

Blindtypen

Next

Ontgoocheld

27 Comments

 1. Ik zou al blij zijn met die 1 tot 1½ kilo…en dat er niks bij kwam! We kunnen alláng niet meer samen op de wip…hij zou enórm naar mijn kant doorslaan…dus ja…ik zal er nu echt ook aan moeten geloven…the real stuff…lijnen pffffffff!
  (heb natuurlijk wel een fijn doel…joú terug inhalen! hahahahaa)

 2. ms

  Dat maakt dat ik ook een fijn doel heb, je voorblijven.

  Okee, het is al meer wat blijven hangen, maar het ergert me wel dat het dat nu net doet met de (voorlopige) eindmeet in zicht.

 3. aja, als dat stoute eten in huis is, dan kan je er moeilijk afblijven
  ik heb niks in huis, jammer voor de onverwachte bezoekers, maar dan doen we een terrasje hé

 4. bea

  In dat geval is het beter om niets in huis te hebben. Mens wat moet dat lastig zijn, het leven is een strijd maar als je dan ook nog eens moet strijden tegen kilootjes…courage, het zal wel lukken met een lege kast

 5. ms

  Het probleem is niet die lege kast, want er is geen lege kast, wij hebben geen snoep- en koekskeskast. Wij zijn niet echt zoetemondjes. Het probleem van het gewicht zit elders. En het is de eerste keer in zes jaar tijd dat een poging zo ver geraakt is. Dus ga ik er van uit dat een bepaald soort gif eerst moest uitgewerkt zijn.

  Eigenlijk wou ik terug naar mijn gewicht van vroeger maar dat is misschien wat te veel gevraagd, maar ik ga toch proberen nog het één en het ander kwijt te geraken.

  Dus dat “stout” eten mag in huis zijn eens ik op mijn vooropgesteld gewicht geraakt ben want ik kom er niet van bij.

  En bovendien eet ik dat maar héél sporadisch, zoals nu, als het eens lang geleden was.

 6. Mij voorblijven..? zal niet moeilijk zijn…als je ziet wat ík allemaal voor stout eten net in huis heb gehaald voor de bbq met vrienden vanavond…dat gaat nóóit allemaal op en dan…!!!

 7. ms

  Dat is het nu juist. Moest jij jouw soort stout eten niet eten, haalde je me zo in. Maar dat is het oneerlijke ervan. Mijn “stout” eten is vlees (en ik eet er al zo weinig), kaas (en dat heb ik nu uitgerekend de laatste dagen wel een paar keer gegeten) en pasta (één keer één bord pasta kan één kilo schelen – hoe ongelooflijk dat ook is).

  En water hé! Ik drink geen water maar toch lijkt het spul langs ergens binnen te siepelen.

  Ze zeggen dat een mens voor 90% uit water bestaat. Bij mij is dat dan voor 120%.

 8. ECHT NIET! Al dat vlees ( plus de sausjes natuurlijk! ) en die lekkere Franse kaasjes voor op het stokbrood erbij…dat is voor míj óók stout eten hoor. Moet wel degelijk ook goed m’n best doen om echt af te vallen..en ik zie er nu al tegenop!

 9. ms

  Ik eet ook geen sausjes. Het enige wat ik wél eet is af en toe mayonaise en als we croque-monsieur maken doe ik daar wat ketchup bij.

  Maar croque-monsieur was ook al zo lang geleden. Dat aten we dus zaterdag toen Amke en Ella hier waren.

  Daarom dat ik nu zeg: “en nu is het uit”. Terug naar de confituur op de ochtendboterham en het wit van de kip voor ’s avonds.

  Het is wat eenzijdig maar het duurt maar één à anderhalve kilo meer.

 10. ms

  Aha! Samenzwering der baskullen!

 11. Slow

  En de keukenweegschaal is stuk? Om zo ongeveer een zicht te hebben op de hoeveelheid eten die ik mag serveren.

  Dan maar op het zicht en ik kan niet goed inschatten.

 12. ahaaaaaaaaaaa … ik ben dus niet de enige die haar BMI uitrekende via internet. Ook weight watchers website gevonden dus. Tjaa ..; in den beginne ging het goed. De lijst lag binnen handbereik op het aanrecht van de keuken, maar ook hier kwamen de verleidingen laangs alle kanten binnen. Verjaardagen, samenkomsten, geboorte en een goed rapport deden het gewicht niet bepaald dalen. Nu ben ik ook geen al te dikke, dat niet, maar ieder jaar een paar kilootjes méér …
  dà ’s iets om zo af en toe bij stil te staan , nietwaar. Succes enneuh ik eet niet zoveel frangipanekes, maar die suikerwafels hé, en die ijsjes met die warmte … nou ja ..;

  ((( knipoog )))

  Zwaai zwaaaaaaaaaaaaai … !

 13. ms

  Aan weight watchers doe ik niet. Ik gebruik mijn eigen systeem en dat werkt.

  En die bmi? Ik heb zo een kaartje maar dat is veel te omslachtig om uit te rekenen. Dus ja, via internet. Je geeft alles in en je krijgt de uitslag. Al vind ik dat er in mijn geval nog iets af mag.

 14. Oei moest ik mijn bmi berekenen dan mag er seffens 10 kg af. Maar foert het moet allemaal maar zo lekker niet zijn en tenandere ik heb eten,drank en snoep nodig om het hier in dat huishouden vol te houden en daarbij steek ik mijn (over)gewicht op het “zwaar” beendergestel dat ik heb .Ik zal eens beginnen met veel water te drinken dat scheelt in één week drie kg ,dat heb ik al eens gedaan en met het warme weer gaat water er ook gemakkelijker in.De feestperiode ligt hier nu een eindje stil en dat help ook al veel.Succes alvast met nog die anderhalve kilo die je er af wilt !!

 15. ms

  Hm! Die anderhalve kilo moet er af. Wat ik er nog af wil, is nog ietske meer.

 16. konfituur? daar zit toch heel veel suiker in, nja zolang je er niet teveel eet kan dat geen kwaad zeker

 17. ms

  Ik zal toch iets moeten eten, anders zou ik wel héél mager worden.

  Suiker is niet echt de boosdoener, nog eens, het komt door hormonen van een verkeerde diagnose van een foute dokter.

  Ik ben niet zoetgezind, drink geen suiker in mijn koffie, noch in mijn thee. Ik snoep zo goed als niet, een frangipaneke om de vijf jaar uitgezonderd. Maar er zitten suikers in alles wat je maar kunt denken.

 18. Eigenlijk is vet vaker de oorzaak van dik worden dan suiker volgens mij als het om voedingsstoffen gaat…maar dat terzijde, want bij jou is het dus wat anders..minder eten dan wat jij doet kan volgens mij niet…maar als je lichaam dáár dan weer aan went, blijft je gewicht dus stabiel. Nog wat meer proberen te bewegen lijkt me dan wel goed (ook voor dat teveel aan vocht dat je vasthoudt)..gaan jullie wandelingetjes nog steeds door?
  Ik heb de bbq overleefd maar er is nog wel wat kaas over…

 19. ms

  Ik zal wel richting Frankrijk kijken dan.

  De wandelingen zijn stilgevallen nadat ik op mijn knie viel en we meer aan de reus gingen werken, maar die moeten deze week terug opgestart worden. Bovendien ga ik het wekelijks zwemmen terug trachten in te voeren.

  Fietsen doen we dus wel (haast) dagelijks.

 20. Wat is er in Frankrijk??

 21. ms

  De overschot aan kaas van een Nederlandse bbq in mijn rug.

 22. Oooooooh! hahahahaa! Ah nou…die is nu op…net als avondmaaltijd maar crackers met kaas gegeten..was toch maar alleen thuis. Dus je kunt weer gerust deze kant opkijken..hoewel…er is nog wel méér kaas in Holland natuurlijk hehe!

 23. ms

  Maar in Frankrijk ook. En die is ook lekker.

  Ik zal nu terug naar Holland kijken, straks kijk ik dan wel naar Frankrijk in “Vive le vélo”.

 24. Ah ja…dat weet ik…het was dan ook Franse kaas hahahahahaa…ín Holland…om het ingewikkeld te maken!

 25. Btw…vanmorgen 79.. rond! bijna een kilo er toch weer af van die vakantie, maar nog wel héél veel om er nóg af te moeten krijgen hè..5 om te beginnen!

 26. ms

  Niks bij. Niks af.

  Je gaat me echt wel inhalen of ik moet Slow vragen mijn aardappelen te minderen. Minder vlees kan al niet of het kan zich verstoppen achter de tand van mijn vork.

 27. Gettie

  Maar allez zeg, dat eetgedrag, we verspillen zoveel tijd en energie(?) aan dit (niet)eten en we blijven maar klagen , jaja ik ook hoor.
  Ons koppeke weet het wel allemaal heel goed, maar soms is er zo een slechte verbinding tussen dat koppeke en de goesting en ja dan is er boem kortsluiting en dan wint de goesting nogal eens heel DIKwijls haha. (spreek louter voor mezelf hé).
  Jongste zoon staat al 3 weken op 1500 cal en is ocharm nog maar 1 kilo minder!!!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén