Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nog meer kuren

Deze middag 13u. mske wil een dossier scannen. De cursor loopt vast en mske ctrl-alt-delete. Dienstweigering! Gewoon afzetten? Dat had je gedacht. De grove middelen dan maar.

Eens terug opgestart herbegint het probleem. mske houdt haar hart vast want na de crash van zo een drie jaar geleden, toen ze het één en ander kwijt was, wil ze dat niet meer riskeren. Terug afzetten op de onorthodoxe manier en terug op starten. Ze probeert de pc te kuisen -iets wat hier wel regelmatig gebeurt- met Ccleaner en de andere kuisprogramma’s. De pc doet daar anderhalf uur over.

Daarna wil ze de pc kuisen -wat hier niet zo regelmatig gebeurt- met de stofzuiger in zijn ingewanden. Ze koppelen af, zetten hem op ’t buro en heel voorzichtig, maar dan heel voorzichtig stofzuigen ze zijn binnenkant. Dat weet ik alleen van hen horen te klappen, want als ze met die stofzuiger beginnen ben ik schampavooi.

De pc wordt terug aangekoppeld, mske pakt een paar CD’s en begint onmiddellijk alle klantengegevens op CD te zetten. De pc loopt als een goedgesmeerd machientje en is wel wat sneller dan gewoonlijk.

Daarna wil mske dat dossier scannen maar ach … die scanner was nog niet aangekoppeld. Dat doet Slow dan nog snel. En ja lap! De cursor loopt vast en de pc loopt vast en mske loopt niet vast.

De scanner dus. Bizar want vanmorgen kon mske probleemloos kopijen maken met de kopieerfunctie van de scanner. Tja, nét voor iets kapot gaat werkt het ook nog altijd. Maar was die wel kapot? Slow plaatst die bij hem, installeert hem met de installatie-CD. Die doet het!

“Opgelost” zegt Slow “je kan hier scannen” en mske loopt vast. “Neen!” zegt mske “als die bij mij niet wil werken en hier wel, dan kan jij maar scannen”. Slow pruttelt tegen maar een stijfkoppig mske overtuig je niet zomaar. “Dan moet de scanner terug” zegt Slow. Niet dat Slow niet wil scannen, maar Slow is geen frequente scannergebruiker.

De scanner keerde terug en mskes pc zei dat hij niet was geïnitialiseerd. Ze hebben het dan maar op het internet opgezocht en het werd een gedoe, dat was geen lach. Eerst de scanner van de pc afsmijten, pc afzetten, pc-opzetten, installatie-cd draaien, pc afzetten, pc opzetten, scanner aankoppelen, pc afzetten, pc opzetten.

Ondertussen was het vijf uur en kon mske eindelijk het dossier inscannen.

mske zegt dat ze niet wil weten hoe dikwijls ze vandaag die pc op en af gezet hebben. Groot voordeel van het nadeel? De klantengegevens staan eindelijk op een CD. Een dezer dagen zal mske de foto’s ook nog eens op een CD zetten en dan zou ze eigenlijk alle liedjes nog eens moeten branden en nog een CD maken voor alle resterende zaken die niet bij de zaak horen.

Stomme scanner!

Previous

Een meevaller = een tegenvaller

Next

Kwatsj van de poes

1 Comment

  1. oei een hele dag om je te ergeren. Gelukkig is alles nog in orde gekomen.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: