Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Doodstraf

En toch blijf ik tegen de doodstraf. Maar een maatschappij moet zichzelf beschermen en in de natuur wordt een creatuur dat aan de jonkies komt geëlimineerd.

Omgezet naar een moderne minder barbaarse samenleving, zou ik dus best kunnen leven met een spuitje voor zulke extremen. Want de enigen die hun daad begrijpen zijn zijzelf. En diegenen die schermen met het feit dat hij ziek is -zoals in de reacties bij sommige kranten staat- die moeten zich realiseren dat de natuur ook zulke zieken elimineert.

En dan vraagt iedereen zich af in wat voor wereld we nu eigenlijk leven. In dezelfde wereld van altijd. Alleen was Dendermonde vroeger ver van hier en is nu Amerika hier achter ’t hoekske, zodat we nu weet hebben dat dergelijke gruweldaden dagelijks voorvallen terwijl dat vroeger enkel en alleen was als het in het eigen dorp gebeurde. Zelfs zo een tweeduizend jaar geleden liet ene koning Herodes reeds alle kleine jongetjes vermoorden.

En nu doen ze gek over messentrekkerij en hoe is dat nu mogelijk? Indertijd had je ook in Vlaanderen de wrevel tussen twee aaneengrenzende dorpen. Als ’t kermis was in O. dan gingen die van H. wat vechtjasserij uitlokken en omgekeerd en daar kwamen ook messen aan te pas. En O. vs H. zijn niet de enige vetedorpen die we kennen. Er was ook het andere O. vs M. Slow spreekt zelfs van pleintjesoorlog in Antwerpen.

De media brengen alles zo van op de plaats delict direct op je bord. En ze doen dat niet op de zuiverste manier. Gisteren las ik nog dat sommige ouders van kindjes die in Fabeltjesland waren, het nieuws op de radio gehoord hebben, maar dat begreep de schrijver, want nieuws moet verspreid worden. Wat is mis met een uur wachten? Wat is mis met een beetje consideratie voor die mensen die er bij betrokken zijn?

Misschien dat, moest iedereen eens met zijn hart denken i.p.v. met zijn centen, het allemaal wat beter zou gaan en misschien konden we dan zonder wraak maar in eer en geweten een beslissing nemen over mensen met een kromme geest.  Dat zal echter ook nooit verhinderen dat er weer andere gruwels kunnen voorvallen.

Het is gemakkelijk achteraf met stenen te gooien en schuldigen te zoeken. De enige schuldige in deze zaak is de man met het mes. Alle anderen, wij incluis, zijn slachtoffers.

Previous

Jeuh!

Next

De Arafatsjaal

4 Comments

 1. tja de moderne media brengen alles a la minute in je huiskamer. omstanders krijgen een microfoon en camera voor zich en geven direct hun deskundig commentaar. de meesten doen hier aan mee. drama, verdriet alles moet gelijk op tv, op de radio, in de krant.
  (terwijl ik dit schrijf vraag ik me af of geïnterviewden achteraf er wel eens spijt over hebben)
  verdriet hoort in de hart, in je hoofd en niet op straat. zo heeft olive onderhand ook een enorme hekel aan het teveel aan stille tochten…

  en of de man met het mes de enige schuldige is? hoe heeft hij zo ver kunnen komen? is er niemand geweest die gezien/gemerkt heeft hoe verward deze geest is? is hij door “het systeem” buiten de boot gevallen? ik denk dat er mensen zijn die in hun hart moeten kijken en zich af moeten vragen waar zij (het systeem – de maatschappij)de fout in zijn gegaan…
  wij elimineren onze mislukkingen niet meer, dus zullen we ze moeten “verzorgen”…

 2. kijk voor z’on gasten mogen ze van mij onmiddelijk de guillotine bovenhalen,of vastbinden aan een paal en dan de menigte erop loslaten;baraars??? wat hij gedaan heeft wat is dat dan?
  en de pers mogen ze van mij erbij zetten.want toen dat indertijd gebeurt is met ons ventje zijn zus,was het ook al op de radio voor wij het wisten.
  geschokte grtjs…

 3. onbegrijpelijke

  Hey,
  pft…Maak het maar weeral eens mee

  Ik zeg weeral want men hoort de laatste tijd niks anders meer dan in die school dit en in die school dat, op straat dees, in de aldi tgeen…

  De media,fijngevoelig gedragen ze zich zeker niet.

  De mens, op sensatie belust.

  Ons systeem, daar loopt nog heel wat in mis.
  Gevangenissen overvol, psychiatrie over vol….

  Vroeger gebeurden die dingen ook maar waren we daar niet van op de hoogte omdat die media er toen niet was.

  De meningen zullen altijd verdeeld zijn.

  Ik zelf denk vooral aan de mensen die het meemaakten. Niks of niemand kan dat verdriet verlichten…

  Ik wens alle slachtoffers veel sterkte toe en deel in hun verdriet, hun onmacht…

 4. Ik erger me aan de mensen,niet aan de media in het bijzonder. De mensen zijn mediageil geworden en de media springt er op in.
  Weet je dat ik dat gruwelijke nieuws hoorde op de nederlandse zender? Er was nog niet eens sprake op de belgische zenders. Mijn man kijkt nogal graag naar het nieuws op nederland omdat ze over belgie meer genuanceerd nieuws geven over al de apestreken die er de laatste tijd met onze regering gebeurt.
  Pas een half uur later was het op de belgische zenders en het houdt maar niet op.Sensatie ten top.En iedereen weet het nu het beste ,waar waren die betweters allemaal voordien? Vandaag hoorde ik dat de ouders al een aanvraag voor opname hadden gevraagd.Psychiaters vonden het niet nodig. Daar kan ik echt woedend om worden. Want eer ouders zoiets vragen dan loopt het allang mank hoor.Op mijn werk heb ik zo’n toestanden meegemaakt dat we bijna op de knieen moesten zitten om een gedwongen opname toch te laten doorgaan. Zolang er niets ernstigs gebeurt is het goed..Maar als er dan zoiets als nu gebeurt …ja dan zijn ze daar om allerlei redenen op te sommen waarom ze het niet hadden “gezien” bah…

  Het is erg en het is vreselijk voor de slachtoffers en de nabestaanden . En woorden zijn er niet genoeg om hen te troosten en dat doet de media ook niet. neen ze gaan het 16 jarig meisje intervieuwen die het meegemaakt heeft.Weet het meisje waar ze aan begint en snapt de media wat ze doen..ach mske heel die heisa is om te kotsen en het zal niet zolang duren of er spreekt niemand meer over. Want dan zijn de mensen het beu gehoord.
  Dan pas zal het rouwen voor de nabestaanden kunnen beginnen.Ik vraag me soms af of het woord discretie nog gekend is.
  Ondertussen ben ik er nog altijd niet goed van dat er zoiets kan gebeuren.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén