Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Neefke Rules!

Vandaag start de Tour de France. mskes interesse voor dat gebeuren is al enkele jaren naar een laag peil gezakt door tal van oorzaken. Er is geen magie meer, daarvoor spelen het grote geld en het ploegrijden een te grote rol.

Ooit was dat anders. Op een zomerse julidag kwam de Tour aan in het Franse dorpke waar op dat ogenblik mske en Ex met Zoneke en Bollie samen met Broer, Schoonzusje en Nichtje ook waren. Zij waren niet naar de Tour gegaan maar de Tour was naar hen gekomen. Zodoende gingen ze maar kijken. Aangezien het een tijdrit was was er meer te zien dan enkel één grote zzzoooeeefff.

Nu was het zo dat Neefke, vóór Broer’s vertrek, had gevraagd om daar op de straat: “Neefke Rules” te kalken. De avond voor de aankomst zaten ze allemaal gezellig samen zoals ze de vorige avonden allemaal gezellig samen hadden gezeten en zoals ze zeker nog de rest van de vakantie allemaal gezellig samen zouden zitten tot mske zei: “we pakken een verfpot”. Nichtje was direct mee in voor het geintje. Broer keek beduusd. mske nam een verfpot, trok naar de straat die slechts een honderdtal meter ver was, keek eens goed rond en verfde: “Neefke Rules”.

De volgende dag gingen ze zo ongeveer op die plaats naar de renners kijken en hoorden een Frans meisje aan haar vriendin vragen: “Neefke Rullès?  Tu le connais?”

Het thuisfront werd verwittigd maar door de snelheid waarmee die heli’s over die koers vlogen moest je het beeld stapsgewijs laten doorgaan om het te zien. Op onderstaande foto, daar waar het asfalt wat hoebeleboebelig lijkt, daar hebben we nu Neefke’s naam weggehaald. De renner is Lance Armstrong, in een tijd toen mske nog geen grondige hekel aan de man had.

Previous

Belgacom vs. de prullemannen

Next

Rare kriebels

3 Comments

 1. han

  had ik ook ooit bijna gedaan, ik had toen een goede vriendin wiens broer een loonwerkersbedrijf had.. ik kwam op het idee en zij belde haar broer om te vragen of ie daar wat voor over had, voor zo’n reclame op televisie..

  de zuinige broer’s naam is niet op de weg geschilderd, en z’n bedrijfsnaam ook niet.

 2. olive

  olive hoopt dat ‘ie van zijn fiets valt…

 3. TITEL:livestrong
  koenie draagt nog steeds de gele armband, velen zeggen dat dit passé is maar is toewijding aan kankeronderzoek nu niet meer dan ooit aan de orde.
  koenie kiplekker, altijd een beetje tegen de stroom in, groet.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén