Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De Tour of niet de Tour?

Meestal kijk ik uit naar de Tour. Dat is dit jaar heel wat minder. Want waar ik vroeger altijd plezier aan de koers beleefde is het toch ook maar weer verzand tot een hoop geleuter en veel over en weer verwijten en klachten.

De Tour is drie dagen en een rustdag oud en ze zijn al bezig. In mijn dialect zeggen we dan: “Tis nog ni begost en ze zijn al bezig”.

Ik kijk nog wel maar zondagavond werkte de ondertiteling van Vive le Vélo al niet naar behoren en het was zo precies of ze hun middenvinger in mijn oog staken.

Previous

Awel ja …

Next

De tweede kans

12 Comments

 1. Ik kijk wel hoewel ik de eerste drie dagen in Denemarken (niets ten nadele van de – meeste – Denen hoor) nogal tam vond. Op dag twee was het spannendste dat ze over een lange brug moesten en dan zou er ‘waaiervorming’ kunnen optreden. Oei! Waaiervormng! Maar er gebeurde niks, ze fietsten gewoon over die brug en toen kwam er een sprint. Van Aert verliest drie sprints maar rijdt in het geel, de twee Nederlandse winnaars zijn aertsvijanden – en dat is alles wat ik eventueel van verwijten en klachten weet, maar ik volg dat soort berichten ook niet. Vandaag de kasseien in Noord-Frankrijk! Yay!

  • ms

   Tam! Dat is precies het woord en dat in blok naar de aankomst rijden om dan ruzie te maken omdat er geen plaats genoeg is/was.

   En die reporters die in die ruzies meegaan en dat opblazen al was het het belangrijkste dat een mens kan meemaken in zijn leven.

   Wat me ergerde was de manier waarop -zonder het te zeggen, vol als ze zijn van de grote favorieten- Yves Lampaert een stoorzender leek te zijn. Iedereen weet nochtans dat die een stukje kan tijdrijden.

   Ik kijk ook nog wel maar niet meer met het enthousiasme van vroeger.

 2. Ik volg het niet maar herinner mij de zomers die voor mijn vader en broers heilig waren. Met Fred De Bruine als commentator. Het had toch iets.
  Spijtig dat het tegenvalt met al hun geleuter.

  • ms

   Het zijn deze keer niet alleen de reporters die leuteren.

   Indertijd was het enkel op de radio en het laatste stukje kon je misschien al eens op TV zien.

 3. Ik kijk enkel (met een scheef oog) naar de bergritten. Niet voor de koers maar voor de zichten. En ik vind dat Vive le vélo stilaan uitgemolken is. Zelfs mijn man valt erbij in slaap en dat wil wat zeggen …

  • ms

   Ik kijk nog steeds graag naar Vive le Vélo, maar dan moet de ondertiteling wel synchroon lopen. Ik heb er niks aan om uitleg te lezen nàdat de filmpjes gepasseerd zijn.

   Van de koers zelf kijk ik ± de laatste 20 kilometer, de bergetappes ook meer voor het uitzicht.

 4. Goede morgen , ik kijk meestal ook alleen naar de bergritten, in het begin kijk ik weinig, want dan vind ik er nog geen spanning in zitten. Voor vandaag een fijne dinsdag gewenst.

  • ms

   In het begin kijk ik enkel naar de laatste kilometers. Maar al die massasprints gaan echt wel vervelen. Je weet niet wie wint, er moet een finishfoto aan te pas komen want het gaat om millimeters.

   En valpartijen zijn ook schering en inslag als ze zo in blok gaan rijden.

 5. Ik kijk vandaag vooral voor de streek waar ze door rijden. Een mooie omgeving die we kennen. Afwachten hoelang Van Aert in het geel zal blijven rijden.

  • ms

   Ik heb vandaag enkel de laatste 2 km gezien. Ik was met iets anders bezig toen Luc riep: “Nog drie kilometer!

 6. Geen TdF voor mij, god-zij-geloofd-gedankt-en-geprezen.
  Genieten jullie maar in mijn plaats. 😉

  • ms

   Vandaag was het al gene vette, die laatste twee kilometer waren zo om. Straks Vive le Vélo en als die ondertiteling niet juist staat, géén Vive le Vélo. 😉

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén