Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een donkere GrimbergenOp de vraag: “gaan we iets drinken?” van Slow antwoordde mske positief maar ze voegde er wel bij dat ze dit keer dan wel ergens wou gaan waar ze wel een donkere Grimbergen kon krijgen. Meestal wordt er in de cafeekes waar zij passeren donkere Leffe geschonken.

Maar mske herinnerde zich dat ze geruime tijd geleden ergens binnen waren geweest en dat ze daar wel donkere Grimbergen hadden. Dat moet een heel geruime tijd geweest zijn aangezien ze al zo cafégangersgezind niet zijn en ze ondertussen toch al meerdere keren een donkere Leffe de revue had zien passeren

Bovendien hadden ze toen ook nog afgesproken er later nog terug te komen omdat het er zo leuk was geweest. Dat later kon evengoed vorig weekend zijn, bedacht mske luidop en ze richtten hun schreden richting cafeeke.

Oei wat was me dat? Waar er enkele vensters naast mekaar moesten zijn was nu een houten plaat bevestigd. Ook aan de muren schortte wat al zagen Slow en mske zo niet direct wàt. “Werken aan het doen?” vroeg mske aan diegene die hun bestelling kwam opnemen en die ook al niet meer dezelfde was van toen “of is er ene niet via de gewone weg binnengekomen”. “Zo kan je het noemen” kreeg ze ten antwoord. Tja, veel van zeg was die ook al niet.

In elk geval, mske kreeg haar donkere Grimbergen.

Maar toen ging ze efkes de sanitaire voorzieningen bezoeken. Het was er niet bepaald aantrekkelijk al was het er niet echt vuil. Het wc-papier dat op de grond stond was ruim afgerold in een witte wolk. Bovendien zat er een flinke scheur in de bril en lag die bril los. En het ergste van het ergste, de indringende geur van sanitaire voorzieningen die niet voorzien zijn van een degelijke reukafsnijder kroop in haar neus.

In één slag was mskes zin in het cafeeke voorbij. Ze controleerde zelfs de gelagzaal en vond die er ineens groezelig en smoezelig uitzien. Ineens wist Slow wat er aan de muur schortte, daar had een spiegelbetegeling gezeten die nu gedeeltelijk was weggehaald. En voor de toog lagen er sigarettenpeuken op de grond zoals je dat in Spaanse bars kan tegenkomen.

mske heeft heel grondig haar glas bestudeerd, uitermate grondig maar dat was picobello. En toch, toch zijn ze niet gezellig blijven zitten, maar hebben ze hun consumptie sneller opgedronken dan voorzien en zijn maar weer de koude nacht ingedoken.

En omwille daarvan heeft mske nu besloten dat ze zich in het vervolg maar bij donkere Leffe zal houden, al weet ik nu niet of ze bij die andere cafeekes al de sanitaire voorzieningen gecontroleerd heeft.

Een gouden raad voor elke commerciële waard
Houd het huizeke rein want dat is klanten gespaard.

pske van mske:

    Nna efkes opgezocht te hebben bleek het vorig bezoek te dateren van 2 november 2008, volgens opzoekingen aan de hand van dit gegeven.Previous

Zever in pakskes

Next

Allee ms doe voort dagge voort kunt doen

1 Comment

  1. Han

    Kom nou toch eens hier wat bier proeven, er is een brouwerij in de stad, en een vriendin brouwt zelf “Haterts tripel”, aangeschoten raken mag, er is een logeerkamer

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén