Toen Meneer Sloddermans digitaal ging en mske direct het nodige aanschafte, bleek dat dat niet genoeg was, neen Meneer Sloddermans had een licht afwijkend toestelleke gekocht waardoor mske nog een een speciaal programmaatje mocht aanschaffen om die bestanden om te zetten. Niet dat dat echt veel was, maar het kwam er toch maar bij.

Volgende maand zal ze dat systeem drie jaar hebben. Vorige zomer kwam Meneer Vander Clocken op zijn sokken vertellen dat hij een nieuw toestelleke had gekocht en lap, mske kon met dat bestand niets doen. Slow vond de oplossing door een tijdelijk programma te downloaden dat zulke bestanden kon omzetten. En toen vond Meneer Vander Clocken dat hij dat zelf in zijn toestelleke moest instellen.

De associé van Meneer Sloddermans, die we hier … toemdietoemdietoem pupupup … Monsieur Point zullen noemen en die slechts sedert een tweetal maanden ook met mske werkt, zond net voor Kerstmis toch ook zo een onleesbaar bestand en dat tijdelijk programma via Slow werkte niet meer, neen, die drie maanden waren om. mske vertelde Monsieur Point over dat instellen in zijn toestel maar die antwoordde daarop met een ganse uitleg die hij van zijn leverancier kreeg over welke apparatuur mske moest hebben om dat soort bestand te verwerken. Dat wil zeggen dat hij niet weet hoe hij dat zelf moet instellen en zijn leverancier had hem dat ook niet uitgelegd maar hoopt waarschijnlijk dat mske ook eens bij hem langs de kassa zal passeren.

Omdat mske het nogal straf vond dat zij weer kosten zou moeten maken heeft ze hààr leverancier opgebeld die haar enkele suggesties aan de hand deed. Blijkbaar kon ze haar programma gratis upgraden via de website. Simpel toch? Tot ze er aan begon. Eerst steigerde dat programma omdat hij eiste dat mske eerst Microsoft.NET Framework 2.0 zou laden. Daarna weigerde het omdat het de licentie niet vond.

mske heeft het in orde gekregen. Ze is weer een beetje slimmer geworden.