Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Over specialiteiten en variëteiten

Het briefje kwam met de post. Geen echte brief maar een zelfgemaakt papiertje op een halve A4. Het zat tussen de andere briefjes, brieven, gazetjes en blaadjes die ook door de post worden verdeeld en die meestal in de doos voor het oud papier terecht komen behalve de echte brieven dan.

Dit briefje niet. Het trok mskes aandacht en ze zei: “daar wil ik naartoe”. Het ging over een opendeurdag in een bloemenserre hier in de buurt en volgens het briefje waren ze daar specialist in het soort bloemekes dat mske tegen de gevel wil. Zodoende …

Door het briefje en het uitblijven van de voorspelde regen schoot mske zaterdagmorgen in actie. De grote schoonmaak van het koerke, zo kan je het wel omschrijven. mske niet alleen natuurlijk, want toen Slow zag waar ze mee bezig was, kwam hij meehelpen.

Toen dook mske de kelder in en haalde de tuinmeubelen naar boven. Die werden netjes afgespoten en afgewassen. De bloembakken kwamen ook al op de proppen en daarna dook mske de douche onder en sprongen ze op hun fiets, richting openserre.

De serre was open jà, maar van specialiteiten en bloemekes was niet veel te zien. Vermits ze dan toch op gang waren reden ze maar naar de andere serre. Ze zijn onverrichterzake naar huis gekomen en mske heeft de bloembakken maar leeg op de vensterdorpels gezet.

Vanmorgen vertelde Slow dat ze het op TV-Limburg over de bloemendag van vandaag hadden. Dus sprongen ze maar in de auto en reden erheen. Maar waar er gisteren geen bloemekes te zien waren, was er daar geen bloemenmarkt te zien, zodat ze maar onverrichterzake ….

Of toch niet, want ineens herinnerden ze zich het grote, wat verwaarloosde tuincenter van indertijd en Slow nam de afslag.  De ganze zaak was volledig vernieuwd en zag er pico bello en jawél daar waren de bloemekes. In drie verschillende variëteiten. “Och” zei de eigenaar “het is er eigenlijk nog vroeg voor, maar als je volgende week komt is er meer keus en als je op vrijdag moest kunnen, dan is de keuze het grootst want dan zijn ze pas binnen”.

Zodoende vragen ze zich hier ten huize nu af wat ze gaan doen. Volgende week terug gaan of ineens wachten op de grote bloemenmarkt van Boom. Daar is heel erg veel keuze … maar dat duurt dan weer nog wat langer.

Previous

Het lammeke

Next

Samenloop der dagen

2 Comments

  1. ‘k zou nog wat wachten ,want er worden koude nachten voorspeld. Ik heb al bloemen gekocht even over de grens omdat ze daar veel goedkoper waren dan bij ons.Maar ik heb de potten nog wat in het tuinhuis gezet in afwachting van zachter weer!

  2. olive is nu toch wel heel benieuw wat voor soort bloemekes dat zijn

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén