Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Stom stuk vwatuur

Van sommige dagen waarvan niets te vertellen valt zegt men dat ze fantastisch waren. Van sommige dagen die heel erg gevuld waren ook. Maar dat was vandaag niet het geval. Niet dat vandaag niet erg gevuld was. Integendeel. Maar hier ging het toch efkes fout met de zoveelste tegenvaller op rij.

De auto, die vier weken geleden een nieuwe radiator hoefde, geraakte vanmiddag weer oververhit. En dat met alle plannen voor ’t weekend.

We hebben het hier al over bloemen en bebloeming gehad en omwille van de grote keuze die ze ooit gezien heeft op die bloemenmarkt wou mske naar Boom. Ha! En die auto laten overkoken zeker?

Zodoende hebben ze hier het weekend grondig herschikt. De voor vandaag geplande koerkesopkuis en de, eveneens voor vandaag, voorziene konijnenkotverhuizerij werden naar morgen of maandag verschoven want vandaag zijn ze dan maar met de fiets vertrokken naar een tuincenter waar ze toch minstens een deel van de gewenste bloemselkes konden halen. Een deel hé, want zie je zo een hele bloementuin al op een fiets gaan zitten.

Klokskes en bellekes gingen in een bak achterop de fietsdragers. Efkes heeft mske gedacht dat ze nooit zouden thuis geraken met al die zwartrijders en de blinde passagier in de fietstas. Maar na even herschikken van de bakken heeft dat ganse klokkenspel zich toch gedeisd gehouden.

Volgende week gaan ze terug. Er zijn nog klokskes die moeten komen en fuchsiakes zijn er ook nog niet. Als ’t moet terug met de fiets.

In elk geval is mske thuis tot de bevinding gekomen dat ze zo goed als geen Substral meer heeft. Slow had onmiddellijk de oplossing. Yep. Morgen met de fiets naar Tienen naar de zondagse vanalleswatmarkt. Al vreest mske … ssshhhttt, niet zeggen, eerst afwachten.

Previous

Spelen tussen de hommels

Next

De oude treinbedding

1 Comment

  1. Han

    Laat je koelsysteem eens op druk persen bij een garage, dan zetten ze er een metertje op, voeren druk op tot + 2 atmosfeer en als de druk niet terugloopt is er niks lek.
    Loopt de druk wel terug dan is er een lek in het systeem, kan een slangetje zijn, kan de kachel zijn, kan de koppakking zijn. Met het systeem op druk geperst is dan ook wel te zien waar het lekt.
    Succes!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén