Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De post der zuchten

Je aan de mensen ergeren is dom vindt mske. Ze doet dat dan ook niet of in het slechtste geval tracht ze dat niet te doen. Toch kan ze niet verhinderen dat ze zo af en toe eens moet zuchten om wat mensen doen.

  • Mensen die meegaan naar de rommelmarkt en als mske interesse heeft voor iets, zeggen dat ze dat niet moet kopen, dat zij dat thuis ook hebben en dat mske dat krijgt. Om dan, eens thuis gekomen tot de constatatie te komen dat het ding wel dezelfde naam heeft maar niet hetzelfde is en dat ze hier van dat ding al twee exemplaren hebben. Twee maanden geleden en mske zegt soms nog hoe jammer het is dat ze toen niet …
  •  

  • Mensen die de knalpot van het brommachien zo opgevoerd hebben dat hij echt wel knalt bij ’t rijden zodat zij, als ze in onze gang staan mekaar niet meer verstaan.
  •  

  • Mensen die altijd moeten zeggen dat er veel ergere dingen bestaan als een ander iets vertelt uit het sukkelstraatje. Er zijn altijd veel ergere dingen, maar meestal wordt dat gezegd door diegenen die gaan jammeren als ze hun kleine teen gestoten hebben.
  •  

  • Mensen die in de gazet schrijven dat een Braziliaanse Fritzl zijn dochter dit en een Australische Fritzl zijn dochter dat heeft aangedaan. Er waren er nog maar we gaan hier alle nationaliteiten der wereld niet opnoemen. Er bestaat maar één Fritzl en dat is een Oostenrijker. In Oostenrijk zijn er meer goeie dan slechte Fritzl’s. In Brazilië of Australië zijn er waarschijnlijk niet al te veel goeie Fritzl’s, maar slechte ook niet. Fritzl is een eigennaam, geen soortnaam.

Previous

Kleine oorzaak, groot gevolg

Next

De geest van de groene bloempot

1 Comment

  1. Han

    Nou ja, zo hebben wij “Tokkies”, een familienaam die een soortnaam werd.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén