Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nog vernieuwingen

Dat vernieuwingen overal voor problemen kunnen zorgen bleek gisteren ook nog eens. Er kwam een brief voor Slow, niet de gewone maandelijkse voorgedrukte treiterbrief maar een andere, een echte.

Daarin werd Slow aangemaand om in de toekomst meer dan het dubbele per maand te betalen dan wat hij tot nu doe diende te doen en dat om reden dat hij vorige maand niets gestort had. Bovendien dreigden ze dat, als hij dat meer dan het dubbele niet betaalde, hij alles in één keer moest betalen.

mske schoot uit haar kwaadste sloefen en belde op. Ze vroeg poeslief aan de dame hoe wij hier dan aan een betalingsbewijs konden komen daterend van vorige maand. Dat wist die vrouw ook niet. Mogelijk hadden Slow of mske een verkeerd rekeningnummer opgegeven? Of een verkeerde vermelding vermeld? Ze zei niet expliciet dat de fout bij Slow en mske moest liggen, maar daar kwam het wel op neer.

mske zei dat ze dat papierke wel eens zou doormailen. En die vrouw beloofde dat, als ze dat bewijs ontving, ze wel eens bij het hoofdkantoor wou informeren. Want als dat zo zou zijn dat Slow wel degelijk had betaald, dan had die brief niet gestuurd mogen worden.

Enkele uren later kreeg mske een mail, zeggende dat het betalingsbewijs goed was toegekomen maar dat bij het hoofdkantoor een nieuw boeksysteem voor de betalingen was opgestart en dat, omdat dit systeem nog in de kinderschoenen stond, er veel betalingen hun bestemming niet bereikten zodat ze die nu nog handmatig moesten boeken.

Kan het hoofdkantoor dan het bijkantoor niet op voorhand verwittigen voor ze het thuiskantoor met de stuipen op het lijf tegen het plafond jagen?

Previous

Apocalyps

Next

Code 7-7-7

2 Comments

  1. Han

    Is het boeksysteem door skynet gemigreerd soms? Dat zou een hoop verklaren.

  2. ms

    Als zij het niet waren, was het toch hun broer.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén