Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Alle hulp is welkom

Dezelfde dag dat we over Emil hadden verteld, kwam er ’s avonds een nieuwe publiciteit boven onze StatCounter te staan met allemaal video’s van Emil en de vermelding dat dat het laatste was dat we op die site hadden bekeken.

Oehoe … Internet is watching you!

Wat Google en een Nederlandse internetwinkel met onze StatCounter te maken hebben daar hebben wij het raden naar. Dat ze ons in het oog houden, dat weten we al langer dan vandaag, al veel langer zelfs. Zo deden we ooit op het forum de vaststelling dat de publiciteit in de zijkolom veranderde naargelang het onderwerp waar we het over hadden. Zodoende werd dat een nieuw gegeven: “publiciteitjes uitlokken”. We hebben dat toen een tijdje gemanipuleerd.

Ook zakelijk is dat zo. Afhankelijk van de mails krijgt mske publiciteitstikkers in het Nederlands of het Frans, worden haar huizen te koop aangeboden of willen ze wel het onderhoud van de stock komen doen.

Terug naar Emil. Emil verscheen dus in een banner. En nog Emil en ’s anderendaags nog Emil. Twee dagen later kwam Emil tussen de andere artikelen te staan. Uiteindelijk blijft de banner komen maar zonder Emil.

Nu zijn het kleren en laptops. Goed! We zijn daar uitermate tevreden mee, want al zal mske nooit een jas of een vest via een internetwinkel kopen, er zitten schone exemplaren tussen en het is een motivatie meer om aan de baskuul te denken.

Previous

Rarara en het was wit

Next

Nuttige informatie op een dag zonder inspiratie

5 Comments

 1. Ja..beetje griezelig soms wel hè, dat alles wat je doet zo in de gaten gehouden wordt? Zag dat eigenlijk alleen op die blogs die die reclames toelaten in hun zijkolommen…als je het over bepaalde dingen had, kon je al raden waar de reclames over zouden gaan! heb 2x zo’n aanbod in de mailbox gekregen..om reclames te plaatsen op m’n blog. Heb dat altijd afgehouden en zal het ook nooit doen..ik klik zelf nooit zo”n reclame aan bij een ander, waarom zou iemand het dan bij míj doen? En dát is de enige manier dat je er nog wat aan overhoudt aan die rommel.
  Maar dat je in de gaten wordt gehouden, ja, dat is wel duidelijk…maar dat is eigenlijk tegenwoordig overal mee…vul maar eens je gegevens voor een klantenkaart van een supermarkt in..dan krijg je ook op jou toegespitste reclame van die zaak in de bus…logisch eigenlijk hè.

 2. ik moet eerlijk zijn ik krijg weinig reclame in mijn mailbox en mails met de vraag of ze reclame op mijn blog mogen zetten heb ik één keer beantwoord “met dank u wel,maar ik wil baas blijven over mijn blog” .Ik kreeg wat later nog eens een mail en ik heb die gewoon verwijderd en dan nog eens .Daarna ontving ik niets meer.Het is zoals Mizzd zegt ,ik klik nooit op reclames bij andere bloggers,wat zouden die dan het wèl bij mij doen.
  Ik doe ook nooit mee aan wedstrijden of vragenlijsten dus daar kunnen ze ook al niets uitputten.Ik hoop lang gespaard te blijven van al die verveldne bijverschijnselen .Maar het is wel zo dat als je ergens een klantenkaart hebt je reclame krijgt van de meeste uiteenlopende firma’s. Je kan je altijd nog laten inschrijven op de Robinsonslijst om geen reclames meer te ontvangen .Ach een beetje reclame krijgen vind ik toch nog plezierig hihi!

 3. ms

  Daarom dat ik niet zeg om welke Nederlandse internetwinkel het gaat. Stel dat ze die pagina innemen en mijne StatCounter vanboven in dat bannerke duwen.

  Het is ook zo dat die StatCounter gratis is en die op die manier er wel iets aan verdienen. Dat is net zoals met de Skynetblogs hé. Die doen dat ook.

  Het is het feit dat ze weet hebben van mijn zoekfunctie op Google dat mij wat verwondert.

  Allee, zoals gezegd, die frakken die doen mij snakken naar lagere cijferkes op mijn baskuul. Dus als ze me niet om de oren gaan slaan met zoekfuncties op Google is ’t voor mij al lang goed op deze manier.

  En van die aanvragen heb ik nooit gehad. Die zou ik trouwens ook geweigerd hebben.

 4. Han

  download “Ghostery” en je kunt alle botjes die meekijken blokken, scheelt een hele hjoop op jouw teksten toegespitste reclame..
  ook kun je met ghostery zien wie er allemaal met je meekijken qua geïnteresseerden op marketing gebied.

 5. ms

  @ Han : ik denk dat ik dat programmaatje ga laden als ik een andere pc heb. Deze staat zowat op instorten.

  Want sedert ik dit berichtje schreef is Emil ook terug opgedoken en ik wil dan wel aannemen dat het toeval is, maar écht geloven doe ik dat niet.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén