Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Elf september 2001


Ode
door Tom Paxton

We gaan even herhalen wat we er in 2008 bij hadden geschreven:

Nu hebben we dat al alle jaren op ons blog gezet ter herinnering en nu vroegen we ons af of het er nog toe doet. Toen het vijf jaar geleden was, werd het nog eens in de pers gehaald maar verder …

En toch, toch is het idee schrikwekkend dat iemand het idee zomaar kon opperen zonder dat één van zijn toehoorders geschokt was. Neen, meer nog, dat ze er akkoord mee gingen en die plannen gingen uitwerken.

 
Ondertussen zijn er al veel verschrikkelijke dingen gebeurd. Te veel, maar we houden dit aan als symbool voor al diegenen die aan de moedwil van anderen ten onder zijn gegaan.

Wat we nu nog even willen vervolledigen door te zeggen dat je het niet zo ver van de deur moet gaan zoeken. Die kwade wil is overal aanwezig, zelfs in de kleine dingen.

Previous

Den Olympic en de Sparta

Next

Hoe mske tot de conclusie kwam dat de bel niet belde

4 Comments

 1. Persoonlijk vind ik dat het er nog véél aan doet,Ms-ke nl :

  dat men die verschrikkelijke gebeurtenis

  nooit of te nimmer zal vergeten

 2. Eigenlijk..gebeuren er inderdaad nog heel veel meer dingen waar óók onschuldige slachtoffers bij vallen..maar dan aan de ‘andere kant’ hè. Het erge is, dat dít, op die 11e september, veel meer schokte, omdat we niet gedacht hadden dat het kón en dat ze het écht zouden doén…en dat wat er in Uruzgan en Irak en weet ik veel waar die Amerikanen nu hun gram halen, allemaal gebeurt, ‘gewoon’ gevonden wordt. Er is ook niet zo mooi een datum op te plakken natuurlijk… Van mij mag dat kaarsje daar ook voor branden…voor álle onschuldige burgerslachtoffers, overal ter wereld.

 3. ms

  Dat verwijt ik dus wat aan de pers. Het lijkt echt wel of ze dat extra benadrukken dat : “wij de goeien, de anderen …”

  Als ik het zo bekijk zou ik eerder de verdeling maken : “wij de verwaarloosbaren, zij die met de macht en het geld”.

 4. Laat het elk jaar uitdrukkelijk nog eens branden.In feite mag het het hele jaar branden om er iedereen voortdurend aan te herinneren dat hetgeen op 9/11 is gebeurd geen oplossing is voor problemen hoe groot en hoe klein,hoe echt of vermeend! Er vallen veel te veel onschuldige slachtoffer waar ook ter wereld.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén