Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Over een oveke dat niet ovende

Donderdagavond, mske, doodmoe, gooide rond de negenen de pc dicht op het ogenblik dat ze nog maar een kwartierke werk had aan een dossier maar ze dacht dat, als ze ’t niet deed, het weer ging uitlopen tot putteke nacht.

Vrijdagmorgen heeft mske water in het bakoventje gekiept en de bakvorm stond er niet in. Die stond nog op de poembak klaar om afgewassen te worden. Die mag niet in de afwasmachine en doordat ze hier donderdagavond weggevlucht was, was dat afwassen dan ook niet gedaan.

Vrijdagmorgen nam ze dus water en kwakte dat zomaar dat oveke in. Ze heeft onmiddellijk de draad uitgetrokken maar ja, dat binnenwerk was nat.

Daarop heeft mske dan maar mske onder haar sikkedeizen gegeven zo: “stoem kieken! Hoe doede nu zowiet?” Waarop mske dan antwoordde: “ik heb hier teveel aan mijne kop, dat is ’t!” Waarop mske dan antwoordde: “Dan nog hé seg, efkes uw gedachten der bij houden”. Waarop mske dan antwoordde: “as ge niks nuttig kunt zeggen, zwijgt dan”.

Dat is niet om te lachen hoor zo een ruzie van mske. Ja wat wil je, als hier niemand is moet een mens dat toch tegen iemand afreageren hé.

Slow dacht aan openmaken en drogen met de haardroger, maar dat vond mske geen al te best idee, kwestie van de garantie. “Altijd onmiddellijk na ’t bakken de bakvorm afwassen” zei mske, maar dat vond Slow dan geen goed idee, want dat vindt hij gevaarlijk omdat dan mske haar vingers kan verbranden en dat ze dan wél zou weten van waar het komt.

Het was een raar besef. Dat zo een klein oveke dat hier juist een week in huis was al zo onmisbaar was geworden. Het werk vlotte niet en mske heeft vrijdag verschillende keren het oveke staan afkuisen. Het ovende dan niet, maar het blonk toch.

Slow zei: “een dag niet bakken” maar mske dacht: “twee dagen niet bakken”. Dat was voor alle veiligheid. Ze zijn overeengekomen. Ze hebben het in twee gedaan. Zodoende hebben ze gisteravond een knapperig wit broodje gebakken voor vandaag zondag. En het oveke knorde en bakte dat het een lieve lust was.

Een geluk dat ik ook mske’s stommiteiten op ’t blog mag vertellen, maar ik moet wel wachten tot we weten hoe ze afgelopen zijn.

Previous

Hoe mske tot de conclusie kwam dat de bel niet belde

Next

Een kopkussen tegen lawijt

12 Comments

 1. hihihi * ik lach je niet uit MS-ke , maar ik lach je aan … * En weet je waarom … ? Ik sta ook tegen mezelf te ‘schellen ‘ als ik iets stoms begaan heb.Ben dus blij dat ik niet alleen als een ‘gek mens ‘ kan bestempelt worden. ER ZIJN ER NU AL TWEE ,-)

  Gelukkig doet het oventje het weer ! En is je kneukel ook al wat beter … ?

  Tot straksjes hé,
  moet nog véél huizenkijken vandaag en moet NU gaan douchen…

  Zwaai zwaaaaaaaaai …

 2. Mjaaa…dat ken ik wel Sloef…ik maak ook liever m’n stommiteiten pas bekend als ik weet dat ze goed zijn afgelopen hehe! Maar ook wel als ze slecht afgelopen zijn hoor hahahahahaaaaa! ‘beurdisbeurd’ maar je voelt je wel rottig…én stom als je zoiets overkomt..en je kunt jezelf wel voor je kop slaan..maar dat doet ook alleen maar zeer! (en dan weet je ook waar het van komt haha)
  Ben blij dat dat ding het nog doet!
  Groetjessssss!

 3. ms

  @ Klaverke : zot zijn doet geen zeer, dat is soms zelfs plezant, maar dat is ’t niet als er water in een broodoven staat.

  Die kneukel ? Dat blaaske is kapot en dat wondje is schoon aan het genezen.

  @ mizzD : awel ja, dan ook, maar dan kunnen we tenminste zeggen hoe we ’t willen oplossen en dat kan niet zolang we niet weten of ’t kapot was of niet.

  Op ’t ogenblik knort hij er lustig op los, hij is bezig het volkorenbroodje te kneden. Het lijkt zo precies of er geen schoner geluid is dan dat !

 4. Hij is dan ook stevig gewassen..! woehahahahahaaa! Oh..je bedoelt móói??!!

 5. ms

  Mooi ja, ik had nooit gedacht dat ik ooit geknor van wat dan ook een hemels geluid zou vinden.

 6. je hebt veel chance gehad dat het oveke niet echt verzopen is want anders mocht je om een nieuwe gaan!Nu kan je zeggen “eind goed al goed” en misschien is dat oveke zo gezellig aan het knorren omdat hij een echte wasbeurt heeft gekregen!
  Zo zie je dat alle hemelse geluiden niet altijd van hierboven moeten komen

 7. ms

  Ge moogt gerust zijn. Kulleprul zal met andere dingen bezig geweest zijn, peizek.

 8. Je met niet zoveel ‘peizen’…maar je koppie erbij houden hè…anders zit je morgen wéér met de gebakken peren..of..nou ja..eigenlijk met de óngebakken broodjes! woehahahahaha!

 9. ms

  Volgens de gebruiksaanwijzing mogen daar geen peren in.

  En we hebben vandaag toch al een paar broodjes gebakken. Al moet ik wel nog de bakvorm afwassen. Die staat nu op de poembak.

 10. gettie

  Sloef, dan had mske wel heel veel aan haar koppeke hoor, want wij vrouwen kunnen wel veel dingen op het zelfde moment denken en doen. Hoera voor het oveke dat nu terug kan bakken en staat te fonkelen door het veelvudig vertroetelen. Ja, dit laatste zal de reden zijn dat het weer wil bakken, want ook zo een oveke heeft een zeker fierheid. Smakelijk!!

  • Het was niet echt speciaal veel hoor, enkel maar :

   – werkmails voorbereiden in haar hoofd,
   – de planning voor de dag opmaken,
   – het boodschappenlijstje samenstellen,
   – het water opgezet om de bakvorm af te wassen,
   – een fles bruis gazen met het protmachien,
   – kijken of ze de bloemen niet moest gieten,
   – opletten dat ze Slow niet ondersteboven liep,
   – Slow gedag kussen die net ging vertrekken.

   En dan moest ze mij zelfs nog geen eten geven, want dat had Slow al gedaan.

 11. gettie

  Ja, Sloef, dat is inderdaad veel te veel voor één vrouw op een “doodnormale” dag hé. Nu begrijp ik het en ik sta er van te kijken dat er nog niet meer malheurkes gebeuren op zo een ochtend.
  Pluspuntje voor Slow he, hij heeft toch voor jou gezorgd terwijl hij ook aan zijn bokes bezig was!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén