Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Toeval bestaat niet?

Wel, kan iemand me dan uitleggen hoe het heet als we twee of drie dagen geleden nog over de verkeerde keuze van kassa bezig waren en ons afvroegen of er mensen zijn die steeds de juiste kassa kiezen?

Zaterdag lazen we dan in de gazet dat Colruyt dit probleem gaat aanpakken. Ze voeren de rijen af en de slang in. Wat wil zeggen dat iedereen in één rij naar die kassa’s komt en daar dan om beurt naar de eerstvolgende vrije kassa kan.

En dàt vindt mske nu eens een goed idee, want zij kan doen en laten wat ze wil, de rij die ze kiest valt altijd stil. Niet alleen bij Colruyt, maar tot daar aan toe, ééns dat bij Colruyt werkt zullen de anderen wel volgen en Colruyt is hier toch de belangrijkste winkel.

We zijn wel benieuwd hoe ze dat in praktijk gaan uitwerken. Zouden ze afbakenen omdat er altijd voorkruipers zijn? Of gaat er iemand dat in goeie banen leiden?

In elk geval gaat mske met plezier mee slangen.

Previous

Zo is het gemakkelijk

Next

Beter dan Belgacom TV

13 Comments

 1. heb dat artikel ook gelezen en ik vind dat ook
  een heel goed idee ! Het lijkt wel of de meeste
  mensen steeds dezelfde pech hebben om de traagste
  kassa eruit te pikken. Ken je de Makro ? pffffff… en hun logge brede karren waar bijna een driezit inpast ? Hopelijk zie je daar binnenkort ook heel veel ‘slangen ‘ op de vloer … ! Tot slot nog :

  OT: Geel ? ???

  Slow …

  Doe die sigaret uit … !

  hé -ms-ke … ))

 2. FNAC Wijnegem Shopping heeft dit ook een tijd gehad maar toen ik er de laatste keer was merkte ik dat het alweer afgeschaft was (tijdelijk?). Het werkte wel goed vond ik, geen voorkruipers mogelijk en nooit een moeilijk langdurend aanslepend geval juist voor u

 3. ms

  @ Klaverke : Sigaret ? Slow rookt niet. En zijn pc -voor zover ik weet- ook niet.

  OT : de Makro ? Daar staan de rekken bijna tot aan de kassa. Daar krijg je volgens mij zelfs nog geen slangetje gevormd. Dat zou effectief pas een kort log geval worden.

  @ Omamoetje : aan die moeilijke langdurende aanslepende gevallen had ik zelfs nog niet gedacht. Inderdaad, niks anders dan een verbetering.

 4. OT: Ms-ke, er zijn zoveel dingen waarop je moet letten tegenwoordig, dat je je tijd er zeker en vast voor moet nemen. Soms hoor je het dan nog in keulen donderen als ze met hun ‘cyber-taal ‘ beginnen en moeten ze het allemaal nog een keertje herhalen, maar dan in ‘mensentaal’ … Dubbele tijd kost dat, gelukkig wel gratis … ! Enneuh … hahahaha … van Slow neem ik dat aan ! Dat lijkt me een slim iemand, maar… ben je wel zeker van die pc … )) ?

  )))))

 5. Gooooh…nou, dat is zéker wel toeval!
  Die oplossing zie ik ook wel zitten…moet het wél goed duidelijk aangegeven zijn inderdaad hoe het werkt…heb ooit eens ( oooh krijg nóg rode wangen als ik eraan terug denk!) geheel onschuldig enorm voorgedrongen(wat niet lukte!)…in Londen. Was zo’n koffiezaakje waar ze ook belegde broodjes en zo verkochten…op een meter van de balie was een ijzeren reling. Beetje lastig uitleggen hoe het dan precies werkte, maar telkens als er een medewerker achter die counter klaar was voor een volgende klant, kwam die klant dan van links uit de rij achter die reling…om rechts met zijn bestelling weg te lopen. Ik had dat niet door en was dus gewoon van rechts naar voor die balie gelopen…en vond dat die mensen al zo vreemd naar mij keken en dat ik maar niet aan de beurt kwam hahahahaa! Het zou dus moeten kunnen werken, die slang!
  En inderdaad..dikke kans als het goed werkt dat alle supers dan zullen volgen.

 6. Dat wordt niets haha, daar is echt onderzoek naar gedaan, maar zo laten supermarkt bezoekers zich echt niet sturen.

 7. ms

  Wel ik zou dat slangen dan ook veiliger vinden omdat je soms zulke stoten kan meemaken dat je ongewild toch ergens voorgaat.

  Ik vind het dus een goeie oplossing. En in onze Colruyt zal je de schuinmarsjeerders heel goed zien komen.

  Al weet ik nog dat, in de Colruyt van de gemeente waar ik net na mijn trouwen woonde, het niet anders kon aangezien de enige weg naar de kassa’s door de diepvriesgang ging. En het eigenaardige is dat ze later net die Colruyt omgebouwd hebben.

  We zien wel (en @ Danique : in geval van nood mag en moet iedereen zijn sireen openzetten).

  pske : Blijkbaar had ik een stuk niet gelezen, dat over die luchthaven en zo meer. Er komen dus lijnen op de grond. Die gazetten ook met hun publiciteit daar altijd tussen. Grrrr …

 8. ah maar dat zie ik ook nog wel zitten aangezien ik ook altijd de verkeerde kassa kies. Ben eens benieuwd!!

 9. Ik kom wel bemiddelen, heb inmiddels wat bagage via mijn studie haha.
  Maar misschien dat ’t in Vlaanderen lukken gaat!

  • ms

   Het was daarnet in het nieuws. En zoals altijd is er weer zo een seut tegen. Waarom is die seut daar tegen ? Omdat ze dan niet kan kiezen welke kassa en dat is vervelend als ze een klapke wil doen.

   Dat die seut dan een klapke doet met de persoon aan de kassa waar ze wél staat hé. Dat doen Slow en mske ook.

 10. Han

  Zelfscan. de oplossing. Zelf je boodschappen scannen en betalen bij een betaalzuil, daar staan nooit lange wachtrijen omdat niemand een ‘klapke’ doet met zo’n ding.
  Kan ook niet want er zit niet zo’n praatzieke die dan later thuis een ‘klapke’ doet met haar man over ‘haar’ vaste klanten, dat die ‘vaste klanten’ van haar de rest ongelooflijk ophouden met dat ‘klapke’ dat ontgaat haar.

 11. Gaat iedereen zoveel discipline aan de dag leggen? Gaan de mensen niet ook weer achterpoortjes uitvinden om de slang te ontwijken?

 12. ms

  @ Han : dat was mijn eerste gedacht ook, dat diegenen die daarachter kwamen dan konden wachten, maar eigenlijk is dat bij Colruyt niet echt een probleem omdat je een klapke kan doen terwijl de kassier(ster) scant. En ik denk niet dat ze kunnen blijven babbelen nadat de waren betaald zijn.

  @ Magda : in het begin zal dat wat strubbelingen geven, denk ik, maar het is aan de kassiers om consequent te zijn hé. En zoals ik al zei, in nood mag en moet iedereen een sireen opzetten. Nu gaat het ook niet fair. Je staat aan een kassa en uitgerekend die gaat telkens het leeggoed afrekenen ? En je ziet ondertussen maar al die rijen naast je opschuiven en vooruitgaan. Op dat ogenblik kan je de eerste die nog met een lege bak in zijn kar naar binnenkomt óók doodbliksemen zé. Dat is gedaan met dit nieuwe systeem.

  En dat ze alle klaplustigen aanraden om dan ’s avonds op bezoek te gaan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén