Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vertrouwen is een goed slot

Slow en mske gaan met de fiets naar de winkel. Dat is geen probleem.

Soms gaan Slow en mske eerst naar de ZjeeBee en daarna naar de Colruyt. Dat is geen probleem.

Aanvankelijk gaven Slow en mske nog tekst en uitleg vóór ze de Colruyt zelf binnen gingen en dan mochten ze hun tassen daar aan de kassa zetten. Maar die tassen staan daar zomaar in het zicht van iedereen.

Dus besloot mske: “als zij mij niet vertrouwen, moet ik hen ook niet vertrouwen” en ze lieten hun tassen niet meer achter, maar namen ze mee. Ze zorgden er wel voor dat ze telkens hun rekening van de andere winkels bij hadden.

Ergens eind vorige week, na het zwemmen, gingen Slow en mske naar de ZjeeBee. Daar hing een papier aan de deur dat rugzakken en tassen aan kassa 1 moeten afgegeven worden. mske begrijpt dat. Ze begrijpt dat winkels iets moeten doen tegen diefstal. Maar kassa 1? Daar staan die tassen onbewaakt.

mske zei: “als zij mij niet vertrouwen, moet ik hen ook niet vertrouwen” en bleef bij de fietsen, terwijl Slow snel de inkopen ging doen.

Gisteren gingen ze naar de ZjeeBee, zonder tas. Enkel Amke had haar fietstas bij waar de twee regenponcho’s in zaten. Ze heeft die gewoon mee binnen genomen.

Een gewone locker kan dit probleem oplossen of een balie waar je tenminste een bewijs krijgt dat je je tas hebt afgegeven offe …

Previous

De vakantiefilm

Next

De gagmakers

3 Comments

 1. Hm..zo’n karretje krijgt ook elke dief open volgens mij hoor..als ie zou willen.
  Het is wél vreemd inderdaad, dat je je spullen onbewaakt moet achterlaten..is er geen klantenservicebalie waar ze de boel áchter de balie kunnen zetten? hm..nu ik dit schrijf..volgens mij is die balie bij ons hier ook afgeschaft na de verbouwing van de zaak!

 2. ms

  Een professionele dief zou dat slot wel open krijgen denk ik. Alleen staan die fietsen bij de ZjeeBee nogal in het zicht. Net naast die fietsenstalling is de ingang, staan de winkelwagentjes en rijden de auto’s voorbij.

  De mensen zouden misschien niets zeggen, maar voor een dief is het toch geen ideale locatie.

  En veel zal er toch nooit in zitten, want na de Colruyt rijden we toch gewoonlijk recht naar huis.

  Bij de ZjeeBee in Tienen is er wel een balie. Maar dat is dan weer een grote.

 3. Tja ik heb daar nog niet bij stilgestaan maar ik doe met de fiets gewoonlijk 1 winkel ,want anders krijg ik het niet in de fietstassen. Voor boodschappen in die twee winkels terzelfdertijd neem ik toch de auto en daar ligt jullie probleem hé.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén