Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Geef ons heden ons dagelijks brood

Het werd mske als kind ingeprent, dat wie eten verspilde later hongersnood zou kennen. mske heeft één keer een boterham weggegooid als kind. Gewoon omdat ze bij moe altijd onder haar voeten kreeg als haar brood niet op was en ze die dag met de chiro op stap was geweest en geen zin had in een uitbrander. Ze heeft het brood met één grote zwaai in een maïsveld gegooid. Zo had er toch iemand iets aan.

Sedertdien zo goed als nooit meer. Als er iets slecht wordt in de frigo krijgt mske daar maagpijn van. Zodoende kopen ze hier altijd net genoeg. Dat er dan wat minder afwisseling in het broodbeleg zit … ach daar hadden we het al over zij het dan voor andere redenen.

Als mske dan leest dat er jaarlijks per gezin voor 330€, goed voor 60 kilo weggegooid wordt, dan bedenkt ze dat er verspilzuchitge mensen rondlopen aangezien ze er van uit gaat dat er nog mensen zijn die geen eten weggooien.

Oh ja, een boterham af en toe voor het konijn of in de winter voor de vogeltjes, dat noemt mske geen weggooien.

Previous

Hop paardje hop!

Next

Het voorgeborchte van de helletrein

6 Comments

 1. Ik heb ook geleerd dat je met eten niet mag “prossen” zoal mijn tante atijd zei( knoeien of weggooien).Als er over is kun je dit altijd wel verwerken of combineren met iets anders. Brood werd nooit weggegooid ik maakte er broodpudding van voor de kinderen of verwerkte oude boterhammen in croque monsieur.Maar in de winter krijgen de vogeltjes wel de oude boterhammetjes als ze hier komen trippelen voor de terrasdeur.Het is allemaal zoals het je geleerd wordt ,maar aan de prijs van het brood nu denk ik dat veel menen wel beter zullen opletten. Heb je het gezien op TV van die bakker die boterhammen verkoopt? jaja boterhammen. Dus morgen naar de bakker en bestel bv. vier boterhammen.Je krijgt ze nog mooi verpakt in een plastiek boterhammenzakje! Ik denk dat het dure boterhammen zullen worden.Geef me dan liever een klein broodje zodat ik deze winter een korstje aan de vogels kan geven!!

 2. Ik HAAT het dat mensen eten weggooien. Overschotten van de ene dag, eet ik de volgende dag op. En van oud brood wordt bv. broodpudding gemaakt. Veel restjes gaan naar de kippen van een ander en de vogels en insecten in onze tuin doen zich tegoed met het fruit dat wij niet opeten.

  Nog een zalige nacht toegewenst en voor morgen een heel fijne zondag !

  Groetjes

  Rudi

 3. Is toch ongelofelijk hè…met alle gemak in huis van tegenwoordig! Een vriezer om dingen te bewaren en een magnetron om dingen makkelijk op te warmen…ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst iets weggegooid heb van etenswaren! Zelfs de afsnijdsels van de kipfilet kook ik in een half minuutje in de magnetron voor de hond!

 4. Oh…en mijn moeder zei altijd: denk toch aan die arme kindertjes in Afrika…die kunnen een week eten van wat jij laat staan..!

 5. hahaha Mizzy, dat zei mijn moeder ook altijd!!

 6. gettie

  Iedere “etenweggooier” zou eens op bezoek moeten gaan in een arm land !! Het zal vlug gedaan zijn met overdaad en versmodderen, indien ze tenminste een geweten hebben toch.
  Ik durf heel goed bij de slager/beenhouwer 2 schellekes van dit of 3 schellekes van dat te vragen hoor. Het enige wat hier wel veel ligt is kaas, ah ja want dat bewaart nogal goed hé.
  Vandaag wat teveel wortelstoemp gemaakt, gewoon dan in porties de diepvries in, het komt wel van pas als er eens iets op tafel komt dat de kleinkinnekes niet graag lusten.
  Ik zal niet zeggen dat ik nooit iets weggooi hoor, zo een perfecte huisvrouw ben ik dan ook weer niet hoor haha.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén