Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gaan we werken of ons amuseren?

Op sommige dagen vlot het werk en vliegen de dossiers er door. Dan kan mske ’s avonds heel wat doorstrepen op haar dossierlijstje en stijgt het bedrag voor de factuur aanzienlijk.

Op andere dage echter vlot het niet. De ganse dag zit mske dan tegen zichzelf te morren en zichzelf aan te porren van: “allee ms, doe eens voort”. En dan kan ze best een stuk van de planning afpitsen want anders haalt ze het vooropgestelde toch niet.

En toch, toch heeft mske op die slechte dagen meer het gevoel hard gewerkt te hebben. Want op die andere, die vlotlopende, dan is dat niet werken, dan is dat zelfs plezant.

Previous

Ah! Ik weet het!

Next

Met dat veralgemenen altijd!

12 Comments

 1. Hahahaa…maar dan kan het toch maar beter plesant zijn hè…want het is dan toch maar harder opgeschoten ook nog. Zie je wel, ik wist het wel…hard werken is gewoon niks! hahahaa!

 2. ms

  Zie je ! Als ik zeg dat ik een hekel heb aan werken wil dat dus absoluut niet zeggen dat ik niets wil doen.

  Alleen … ik zou moeten weten hoe ik dat werken kan uitschakelen zodat het alle dagen vlot zou gaan.

 3. Haha…ja, als je dáár nog eens iets op vond…dan werd het hele leven een feestje!

 4. ms

  Om er een feestje van te maken mogen er ook nog wel andere zaken om het hoekje komen kijken hoor.

  Zoals een beetje lotto winnen, of zo.

 5. Of een beetje veel..dat al die vlotlopende óf vervelende dossiers niet meer hoefden..??

 6. Ik ken dat gevoel ook hoewel er geen “moeten ” meer bij is voor mij. De ene dag kun je probleemloos bergen verzetten en de andere lijkt alles in het honderd te lopen.Ik geef een dwaas voorbeeld: ik heb een kleinkind beloofd om een paar mooie (allé dat vind ik toch) kussenovertrekken te maken voor in haar donkergrijze zetel.Ik had van diezelfde zware stof er al twee voor mezelf gemaakt en wil je nu wel geloven dat ik die andere twee niet afgewerkt krijg? De machinenaalden springen aan stukken ofwel heb ik springsteken. Waar het aan ligt weet ik niet. Wel daar kan ik me zo nijdig in maken. Deze week heb ik alles laten liggen .Met tegenzin moet ik die klus toch klaren want “niet lukken” staat niet in mijn woordenboek. Ik zal het qstraks nog eens proberen. Duim met mij dat het nu wel lukt.

 7. Haha,zolang werken plezant blijft is er niets aan de hand,is alles mooi

 8. ms

  @ mizzD : dat mag natuurlijk ook, ik zou mijn interesseterrein onmiddellijk wat verleggen.

  @ Magda : dat klinkt alsof er wat fout zit in de spanning, maar ik kan nu niet zeggen of het over de onder- of bovenspanning gaat.

  @ watervrouwtje : zo is dat. Maar als het mijn voeten uithangt dan blijft dat wel zo voor de ganse dag en dan weet ik niet hoe ik mezelf op kan krikken.

 9. hé mske,ik heb me kalm achter de naaimachine gezet een fijnere naald opgestoken (niettegenstaande het erg dikke stof is) een ander bobijn garen opgezet en dan even ogen toe voor ik begon. Het lukte ,het lukte en nu heb ik twee mooie kussenovertrekken.Ondertussen zitten er al kussens in die ik al had gekocht.Oef.
  Maar bedankt voor je raad,dat kon inderdaad ook het probleem geweest zijn die spanning.

 10. Misschien was óntspanning dan wel de clou hè Magda! haha!

 11. ms

  Een ander bobijn kan inderdaad een andere spanning geven en dan nog Magda ontspannen …

 12. hihi, ja hoe minder zin in werken hoe meer inspanning nodig om toch verder te doen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén