Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Veiligheid voor alles

De poort aan de straatzijde stond open. Op het beklinkerde deel achter de poort stonden twee auto’s en twee mannen. Normaal zou een geopende poort met twee auto’s er achter en zelfs de twee mannen mskes aandacht niet gevangen hebben ware het niet dat die twee nogal uitdrukkelijk komen kijken waren wat Slow en mske daar stonden te doen. En toen vergat mske het weer.

Haar aandacht werd opnieuw getrokken door de aankomende fietster die met een kinderstoeltje achter op de fiets en een kinderwagentje achter aan de fiets met haar linkerarm diets maakte dat ze wou afslaan waarbij ze het ganse mobiele transport naar het midden van de rijweg stuurde, overstak en vóór de openstaande poort bleef staan, haar fiets tussen haar knieën klemde en met haar vrije hand op een toetsenbord enkele nummers begon in te toetsen.

Daarop draaide achter de openstaande poort en de twee geparkeerde auto’s een garagepoort open, waarna het ganse fietsgestel naar binnen reed, om even later terug naar buiten te komen zij het dan zonder fiets. Enkel de fietster zelf, met een kleine uk van een jaar of vier in haar kielzog, kwam de poort uit, ze toetste terug enkele nummers op het toetsenbord en de garagepoort sloot.

Hierna nam ze het kindje op en stapte over het muurtje van een 40-tal cm naast de poort. Ze verdween even tussen de bomen van de tuin maar kwam dan daarna terug zonder kindje, zette één been over het lage muurtje, toetste met haar linkerhand nogmaals een code in waarop ook de poort aan de straatzijde langzaam dichtdraaide. Ze haalde haar linkerbeen ook weer binnen de veilige ommuring van het goed.

mske was er echt opgelucht van. Een veilig gevoel is toch alles waard.

Previous

Ge moet maar lef hebben

Next

De bus die onzichtbaar was

19 Comments

 1. Ik vind juist dat al dat gedoe je geen gevoel van veiligheid geeft.Het is precies of er overal rond je constant gevaar dreigt en dat zal nu ook wel niet zo zijn.En daarbij als dat bakske eens niet werkt dan zit je ofwel opgesloten ofwel vogelvrij naar gelang de poort open of dicht was.!Neen niet voor mij.Alles wel goed afsluiten maar toch niet met zo’n bakske.Ik zou ,begot, claustrofobie krijgen.

 2. ms

  Ah maar Magda! Het is daarom dat dat muurke maar 40cm hoog is hé, om binnen of buiten te geraken.

  Alleen maar te hopen dat de inbrekers dat niet weten hé.

 3. Woehahahaaa…nouuuu…hééééél veilig hoor… een afsluitbare poort met een muurtje van 40cm hoog ernaast…whahahahahaaa en gelukkig geen gedoe ook niet met je kinderen op je arm hahahahaa mens, wat verzinnen ze nog meer?

 4. ms

  Status? Dat denk ik. Of zoals ooit iemand zei, maar dan over eten: “het oog wil ook wat”, maar mijn oog ziet dan weer het ridicule van het ganse zaakske.

 5. Och kom…status…gewoon stom! Óf..het geld was op na die dure poort en moest er eigenlijk op dat 40cm hoge muurtje nog een hekwerk komen…dat zou kunnen hè!

 6. hihihi gniffel gniffel ik zie zo’n metershoge smeed ijzeren dubbele poort voor me , met van die piepende, openslaande, hoge hekken. héél sjiek en glamoureus bewandel jij je daar op weg, en dan verschijnt er ineens dat totaalbeeld voor mijn ogen, met die muurtjes ernaast van 40 cm hoog ! hihihi… en wéér lach ik niet, écht waar …

 7. ms

  De poort was een dichte poort t.t.z. geen grillepoort, zodat je na ’t sluiten het huis niet meer kon zien. De muurtjes waren van die muurtjes met zo een kapkesafwerking. Ik zie niet in hoe ze daar nog een hekwerk op krijgen.

  Het totaalbeeld was compleet onzinnig.

  @Klaverke: tandpijn? Kramp?

 8. Haha, is dat veilig?

  Laat mijn pa dat maar nie horen, die is zeer op zijn domein gesteld.

 9. ms

  Ik zie niet in waarom je pa dat niet mag horen. als hij een serieuze muur rondom heeft is er niets aan ’t handje. Als hij ook een muurtje van 40cm naast zo een poort heeft staan, dan weet hij bij deze dat dat helemaal niet veilig is.

 10. Hehe…ja dat begrijp ik, dat het totaalbeeld compleet onzinnig was…als logisch nadenkend mens probeer ik te bedenken hoe men zoiets stoms kon verzinnen…maar daar kom je niet uit hè! hahahaha!

 11. ms

  En dan die tegenstelling tussen die twee mannen die keken alsof ze in acuut gevaar verkeerden omdat wij daar waren en die vrouw die efkes ging voordoen hoe ’t moest.

 12. ik zie het zo gebeuren
  net twee bodyguards die alles in het oog houden en dan een eenvoudig meiske die eens efkes gewoon over het muurke stapt
  maar mssch als je over het muurke stapt dat er dan een alarm afgaat of zo, door het zwaaien met je benen boven dat muurke
  test dat eens uit mske

 13. ms

  Ik stap niet over muurkes. Als ik ergens ga is het langs de voordeur. Ik ben een dame *werp haar achterover* Poeh! *en steek nuffig mijn neus omhoog*.

  En de eerste die zegt dat ik geen haar heb om achterover te gooien kan een damesachtige toek tegen zijn oog krijgen. Nèm!

 14. ik was nog niet wakker deze morgen toen ik je logje las,wwwooooeeeeaaaahhh!! een muurtje van 40 cm hoog en dan al die tralala met dat bakske. Om het uit te gieren.Moet dat een kik geven aan dat mens om zo op dat bakske te kunnen timmeren .

 15. bea

  Ik moet meer lachen met uw toeken die je precies graag (zou) uitde(l)e(n)lt dan met die luxe-veiligheid die noppes is. Als het woord ‘zou’ van tel is, de laatste lt is dan niet van doen…kwestie van geen virtuele toek te krijgen

 16. ms

  @ Magda: ik dacht het al hoor. ’s Morgens heeft een mens een paar zjatten koffie nodig hé.

  @ Bea: dat heb ik toch een paar keer moeten herlezen. Maar ik ben geen toeker hoor. Ik ben alleen maar een zegger.

 17. Ah..in dat geval: jij hebt geen haar om achterover te gooien!

 18. Gettie

  Onze garagepoort werkt ook wel elektronisch maar ligt wel aan de achterkant van het huis (aftrekbaar van de belastingen!), maaar kan ook manueel bediend worden. Halverlinge (?) onze oprit is er nog een gewone poort, die hebben we vroeger gezet om te verhinderen dat de kinders de straat zouden oplopen. Na verloop van tijd, toen de kinders groot waren, werd die poort niet meer dicht gedaan, we werden slordig en ze werd ’s nachts ook niet meer dicht gedaan en dan komt er een moment dat de auto niet meer in de garage wordt gezet en ja, dan wordt die gestolen, jaja, ook in een klein dorpke als het onze.
  Dus nu de auto achter elektronisch slot iedere avond , maar de poort op de inrit , ja, die blijft nog altijd open, want we blijven gewone verwelkomende mensen hé.
  Ik erger me wel aan mensen die hun (garage)poort vlak aan de straat hebben staan en die is dan gesloten en dan houden ze het verkeer op omdat ze niet in hun eigen huis kunnen geraken want het duurt toch even vooraleer die poort of garage open is.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén