Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hoeveel zouden er dat doen?

Gisterenmorgen zei Slow: “mske, ze geven regen deze namiddag. Ik ga nu naar het containerpark en naar de Colruyt. Let jij even op de was die buiten hangt?” En hij vertrok.

Hij kwam terug en zuchtte. Hij was naar het containerpark gereden met de bus oude frituurolie, was door de openstaande poort binnengereden en wou die bus daar gaan afzetten toen er achter hem werd getoeterd door de vrachtwagen. De man maakte een neen-gebaar. Slow keek verbaasd. De man zei dat hij die niet mocht afzetten want het containerpark was gesloten. Toen viel Slow zijn nikkel, dat was juist. Maar de poort was toch open en de vrachtwagen was van de firma, dus legde Slow uit dat hij enkel die bus frituurolie had en dan nog met de fiets. Niets aan te doen. De man zei neen en bleef neen zeggen.

Slow heeft de bus terug mee naar buiten genomen en is die daar wat verder op een braakliggend stuk gaan afzetten. Niet dat hij wou sluikstorten, maar hij zag zichzelf nog niet met die bus oude olie de Colruyt in gaan.

Toen hij het vertelde zei mske ook: “ach ja, dat is juist!” Maar toch vond ze het maar dwaas. Letterlijk heeft de man gelijk. Maar er moest voor die bus niets betaald worden en de poort was toch open en de man was ook een werknemer. Zie je, mske zou dat weer toegestaan hebben.

Toen is Slow in de namiddag maar terug gereden, heeft de bus van de braak gehaald en netjes in het containerpark gaan deponeren. Maar hoeveel zouden er dàt doen?

Wat die van Eco wél doen? Ze laten TV-commerciallekes maken zodat de mensen hun olie niet meer door de poembak of het riool zouden kappen. Want hoeveel er dat doen …

Previous

Beschermd: Voor niets nodig

Next

Beschermd: Oplichters

8 Comments

 1. Nooit door de gootsteen hoor..altijd terug in de fles waar het uitkwam (er zat daar ooit eens een soort van trechter gratis bij die ik nog steeds gebruik), maar hier in Rotterdam wordt het niet apart ingezameld..het moet gewoon in de grijze containers voor het restafval. Ik vind het stom maar ja.
  Kan me voorstellen dat Slow het even kwijt moest, maar het later toch weer op gaan halen..da’s bijna heilig!!

 2. ms

  Wel, ik ken minstens één iemand persoonlijk die ooit de slechte olie van de auto afliet boven het rioolputje. En toen ik er wat van zei antwoordde dat de belastingen voor iets moesten dienen.

 3. Awel van mij had Slow die bus olie, ook gerust mogen achterlaten in dat containerpark. Maar ja, ik werk daar niet hé, maar toch. ‘k Zou er mss wél achter gezegd hebben: Slow, da’s goed voor éne keer hé. Ondertussen was hij er toch schonekes van af. Hij verdiend een pluim dat hij achteraf nog eens teruggereden is … CHAPEAU SLOWKE … !!!!

 4. bea

  Als slow gene goeie, plichtsbewuste mens is. Die mannen van het containerpark kunnen nogal zeveren soms, de correctie zelve…zo doen ze zich toch voor. Ooit had ik eens heel veel bubbelfolie die ik naar het containerpark deed maar eerst had ik er wat doorzichtige tape rondgedaan, dat was gemakkelijker om het in ene keer te kunnen oppakken. Ene van die werkers daar had die tape gezien en ik moest het eraf doen, alhoewel dat ook plastiek is. Heb ik gefoeterd, had ik dat geweten dan had ik er maar ene keer met de taperol rondgegaan in plaats van vier keer.

 5. Gettie

  Zeg die meneer van diene camion had zeker een heel slechte nacht gehad of ruzie met zijn vrouw!! Was er echt geen paar vierkante cm om het busje frituurolie te deponeren??

  Goed gedaan van Slow, hij zou eigenlijk een aureool moeten krijgen hé, maar we zullen hem maar dicht bij de aarde houden want daar is hij nog nodig blijkbaar.

 6. ms

  Ik denk dat het een zaak van machtsvertoon op klein niveau was.

  Een vent met een zielig pietje zielepietje.

 7. Ja er zouden niet veel mensen dit nadoen! Diene chauffeur wilde eens tonen dat hij de baas was,flauw ventje.Hier moet je olie zelf uitgieten in grote containers en die olie hier en die andere olie daar. Mijn man vindt het allemaal zo overdreven dat hij de olie met fles en al in de restafvalzak steekt. Zo midden in de zak ,’t zou een keer moeten openspringen.Fout natuurlijk,als ik het merk is er oorlog tussen ons.

 8. En het is zo dat ze de mensen doen sluik storten,een dikke pluim voor slow

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén