Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hijs de vlag

Dinsdag toen Slow en mske richting Zoneke vertrokken waren de mannen van de stad aan het werken bij de achterburen.

Sedertdien prijkt er hier, zo net achter onze berg, een vlaggestok met de vlag van Landen. Waarschijnlijk, dat veronderstelt mske, ter ere van 800 jaar Landen.

En ondanks dat mske dat geweldig vond in Denemarken en zelfs ondanks dat ze dit een goed initiatief vindt, staat deze zo precies een beetje in de weg.

Als we door het venster van op mijn palier kijken, staat die krak in het midden van ons zicht en een vlaggestok dient toch ter garnering? Toch niet als middelpunt?

Het zal een kwestie van gewennen worden.

Previous

Een kwestie van lange duur

Next

Dossier vuilbak

11 Comments

 1. Wennen zal het zeker worden. Nu maar hopen dat er geen geluiden bijkomen zoals die van gespannen draden die trillen en ringen die rammelen tegen een vlaggemast! Wij hadden indertijd zo’n buur die elke morgen een vlag van een niet te bepalen land omhoog trok en bij wind( en aan de kust is er altijd wind) hoorde je de hele dag die ringen tingelingen .Wel eentonige muziek hoor!

 2. ms

  Van hier binnen horen we natuurlijk niets. Misschien als we in de zomer op het koerke zitten, maar zelfs dat is nog niet gezegd.

  Eigenlijk staat die goed hoor, het is enkel dat die zo midden in ons zicht staat als we uit dat bepaald venster kijken. En het venster verplaatsen, dat zie ik niet zitten.

 3. Ik vond het ook altijd een leuk zicht als ik buiten keek en vond dat ritueel elke morgen en avond best grappig….alleen de hele dag dat getingel als we buiten zaten… Moet je eens opletten bij een volgende wandeling aan de kust waar er catamarans en dergelijke op het strand liggen! Daar klinkt het leuk dat getingel.Het hoort bij de zee en het strand .Maar in een tuin ver van zee ,is dat heel wat minder.Nu ik heb me er ook nooit aan geërgerd en daarbij het waren aardige buren en ruzie maken ligt niet in mijn aard.

  Enne Mske…kijk even niet door dat venster voor de duur dat die vlag daar hangt ))

 4. bea

  Kijken op zijn eendjes: eens naar links, eens naar rechts, niet pal vooruit. Kan tellen als nekgymnastiek. Waar een vlaggestok goed voor is

 5. heb je al gecontroleerd of hij goed vast staat, anders krijgt mske een vlag in haar nekske

 6. ms

  @ Magda: aan zee heeft dat echt wel zijn charmes.

  @ Bea: ik kan scheel kijken ook, dan kijk ik er rond.

  @ Fotorantje: ik denk dat hij goed vaststaat. De paal wappert niet, de vlag daarentegen …

 7. bea

  Ba nee, dan kijk je enkel naar die stok, alé, volgens mij kijk je scheel als je 2 ogen naar je neus gericht zijn

 8. ms

  Ja zo scheel naar buiten zoals Marty Feldman, dat kan ik niet, maar scheel genoeg naar binnen? Ik peis dat ik er dan toch voorbij kijk zé.

  pske: ik kan scheel kijken zonder naar mijn neus te kijken hoor.

 9. Ah…dáár hebben ze dat ding precies voor neergezet…dat jij kon oefenen in scheel kijken als Marty Feldman hahahahahaaa! Ach..wie weet gaan de achterburen er eens over klagen…als het getingel en geflapper harder klinkt dan het gerammel van hun beenderen hè! hahahahah!

 10. ms

  Aaah! Maar Marty Feldman is daar wel beroemd en rijk mee geworden.

  En onze achterburen? Veel zeggen die niet maar misschien kappen ze die paal met vlag en al wel van hun grondgebied.

 11. Mja…maar hij werd maar 48 dus heeft niet erg lang van zijn beroemdheid en rijkdom kunnen genieten hè…kijk maar gewoon recht liever dan!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén