Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zou ik het zeggen?

Hoe meer er over vrije meningsuiting gepalaberd wordt
hoe minder er gezegd mag worden.

Previous

Nu eens niet over de bus …

Next

Ik spring uit …

11 Comments

 1. ja daar zit veel van in
  zo vrij kunnen die meningen echt hun gang niet gaan

 2. Maar aan de andere kant…denken er ook dat vrije meningsuiting een vrijbrief is voor het onrespectvol bejegenen van anderen. Ik ben er heel erg voor dat iedereen mag zeggen wat ie denkt…zolang dat op een fatsoenlijke manier gebeurt.

 3. ms

  Die fatsoenlijke manier! Daar zit het hem. Want voor de ene fatsoenlijk is, kan voor de andere dan weer niet door de beugel.

  En er zijn mensen die dingen die ik wel fatsoenlijk vind dan weer onfatsoenlijk vinden, terwijl ze andere dingen dan weer net omgekeerd gaan beschouwen.

  Het is een persoonlijke interpretatie.

  Maar persoonlijker vind ik het onfatsoenlijker om zo je lange tenen weeral eens te gaan gebruiken om nog maar eens in media te komen. Dat noem ik mediageil.

  Als iedereen iedereen in zijn waarde liet zou ’t allemaal al veel simpeler zijn.

 4. In feite is iedereen in z’n waarde laten hetzelfde als een fatsoenlijke vrije meningsuiting hehe! (maar dat is natuurlijk ook een persoonlijke interpretatie! )

 5. Vrije meningsuiting is een democratisch principe. Maar de manier waarop iets gezegd wordt en de woorden die er gebruikt worden….daar kun je wel iemand mee kwetsen. En nog iets…je kunt nòòit goed doen voor iedereen.Wat jij gewoon vindt ,vindt een ander weer niet kunnen.En zo blijven we maar palaberen.Ach je moet maar denken dat het anders oorverdovend stil zou zijn in de wereld

 6. ms

  @ mizzD: juist, die persoonlijke interpretatie maakt nu dat ik een bepaald onfatsoen fatsoenlijker vind dan de fatsoenlijke reactie.

  @ Magda: voor mijn part mag het heel wat stiller worden in de wereld. Er wordt veel te veel en nutteloos gekweikt.

 7. Tja, wat heeft men soms aan een ‘vrije meningsuiting’? Wél, dat wanneer je het toepast, het bij sommige idd in een verkeerd keelgat kan schieten, Dàt is al meermaals gebleken ook. Wat baten dan nog ” Kaars en Bril, ” als de Uil niet zienen wil … ?
  Niet veel meer denk ik …

  PS (ot): amaaaaaaaaaaai het is EIN_DE_LIJK gelukt. Dat had nogal wat aarde aan de dijk hé vandaag… )) hihihi

 8. Jij hebt duidelijk iets specifieks in gedachten..waar ik niet van weet wat het is, dus wordt het moeilijk reageren dan!

 9. ms

  Ja eigenlijk wel en eerst dacht ik gewoon daar over te schrijven maar toen viel me in dat ik me al meer, in het algemeen dan, had gestoord aan het gelijk halen met die vrije meningsuiting als motivatie. Zodoende heb ik die bedenking er zo op gezet omdat die kort en krachtig was.

  Meestal ga ik mijn mening over zulke dingen ook niet neerschrijven omdat daar toch niemand op zit te wachten, maar ik zei daarnet dat we beter een kat een kat noemen.

 10. ms

  @ Klaverke: blijkbaar wel, maar ik ga vandaag bij jou niet meer komen reageren. Er waart een treiterspook rond op je blog.

  Je zou ze kunnen klasseren?

 11. Yep ! …

  én dan nog met een gouden randje errond … hihihi

  Weet je Ms-ke, toen ik zonet de titel zag van je volgend logje ik daarstraks metéén al aan ‘ AALST en zo ‘ moest denken … ? ‘k Zal daar ook es rap mijn gedacht over zetten sé …

  Tot subieeeeeet … !

  PS: en ik spring (niet ) KLIK … !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén