Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Allee! Groei!

Vanmorgen mocht ik hier eerst niet binnen in het buro. “Orders van mske” zei Slow. Maar hij liet me toch binnen om te komen eten en toen ik daarna na mijn wandelingske door de gang terug binnen wou, deed hij niet meer open.

Ik dacht al dat ze kwaad waren om mijn kleine escapade, maar neen, het was omdat mske eindelijk die bloemzaadjes in de grond heeft en dat die ’s nachts hier staan om niet te bevriezen. En omdat ik gekend ben als bloemenkrabber wou mske verhinderen dat ik die bakjes eens grondiger ging onderzoeken.

Ze weet zelf niet of er nog wat van gaat voortkomen want het is al laat. Maar ze denkt dat ze dat dan wel zal zien, al zou ze het spijtig vinden want ze heeft van die plantjes aan Amke beloofd omdat Amke mee zaadjes had geoogst en al plannen had om de bloemekes dan in de twee grote potten bij hen op het terras te zetten.

Laatst zei mske dat dat niet kon. “Die bloemekes daar in die potten? Die worden gegarandeerd door de pony’s opgegeten” zei mske. Amke wist het. Ze zou één van de potten boven op het speeltuig, op het platformke van de schuifaf zetten. Daar zal hij ook mooi staan en daar kan Amke er ook aan om te gieten. Voor de tweede pot zal ze nog wel een oplossing zoeken.

Nu moeten die dingen enkel nog willen groeien en ik weet niet of ik het zou riskeren er een poot naar uit te steken want toen ik gisteravond eens ging snuffelen vloog er al een slipper rond mijn oren.

Previous

Kennisgeving

Next

Het Chinese klokje

16 Comments

 1. Max

  Goed dat De Winter het land uit is en de frisse lente haar intocht heeft gehouden.
  Zijn er misschien minder depresi.. defrespi.. alléé slecht gezinde mensen in het land.
  Leve de bloempjes, en Sloef blijf er met je poten uit. (kan je ze opeten als ze groot zijn hihihi)

 2. ms

  Dan hangen ze te hoog … én buiten.

 3. Oei Sloef…ik zou me de komende dagen toch een beetje sjakies houden hoor als ik jou was…die kleine escapade is niet goed gevallen geloof ik hehe! ( maar een sloef rond je oren is wel toepasselijk hè! hahaha!)
  Is het laat voor zaadjes?..in mijn boekje over zaaigoed staat bij praktisch elk plantje ‘zaaien van feb. tot apr.’ maar bij veel staat erbij ‘onder glas’..dus als je een glasplaatje hebt, sla je twee vliegen in één klap: je zaad ontkiemt beter en de kat kan er niet aan!

  • ms

   Bij alle andere zaadjes staat dat effectief bij. Bij deze stond alleen februari. Maar dat vind ik echt wel vroeg, omdat je die plantjes niet kan uitplanten en buiten hangen zolang 15 mei niet door is.

   We zien wel.

   Ik geloof dat ik geen glas meer heb … of toch? Slow zal dat wel weten.

 4. Van Slow zou ik er mogen in dabben hoor. Die zegt dan: “allee de enige hier in huis met groene vingers en die mag er niet aan komen?”

 5. Hehe…nou, die gaat dan vast niet op zoek naar een glasplaatje! Maar katten met vingers?…en dan ook nog groene?????

 6. ms

  Er ligt een glasplaat op. Slow wist ze liggen en ik heb ze gehaald.

  Hm. Ik denk niet dat mensen die groene vingers hebben die écht hebben hoor. Ik heb groene vingers als ik in de groene verf zit, maar in de grond? Dat geeft een andere kleur.

 7. veel tegen babbelen, dat moet mske doen, en sloef mag kijken maar niet aan komen

 8. bea

  Alé, poging 2.
  Dat amke is een geniaal kind, pot omhoog en de pony kan op zijn kin kloppen
  Moest ik een kat hebben en ik zaai in potten, wel, ik zou op zijn minst 1 potje aan mijn katje geven. Ieder diertje zijn pleziertje toch?

 9. ms

  @ Fotorantje: die hebben hier de ganse winter al bij mij gestaan. De tijd van loslaten is gekomen.

  @ Bea: op hun kin kloppen zit er zo direct niet in. Amke geeft die pony’s namelijk ook eten.

 10. Daarom ook dat ik verbaasd was…een méns met groene vingers is al vreemd ( als er geen groene verf in de buurt is dus)…maar een kát..!!

 11. Ik bespeur hier een vorm van discriminatie!

  Waarom zou een kat niet met zijn pootjes in de groene verf mogen zitten (als er een pot in de buurt is dus).

 12. Als sloef met zijn pootjes uit de pot met zaadjes blijft dan groeien die zaadjes wel. Februari is wel vreselijk vroeg om te zaaien.En het duurt nog zolang eer die plantjes naar buiten kunnen.

 13. Nee nee…géén discriminatie hoor…als er groene verf is mag je er van mij absoluut in…een kat van een zus van mij gooide eens een potje witte grondverf om, liep er door en schoot vervolgens het hele huis door omdat ie achterna gezeten werd door degenen die z’n pootjes schoon wilden maken…dát zou bij jullie daar ook wel veel lol geven denk ik hehe!
  Ik vroeg me alleen maar af of er katten met víngers bestaan?

 14. Het zal wel lukken, en praten praten praten tegen die zaadjes, ,aar het schijnt helpt dat écht. Oja, en natuurlijk ook water geven hé …

  Dà-aaaaaaaaaag …

 15. Gettie

  Eventjes de puntjes op het zaaigoed zetten haha.
  Ik heb begrepen dat het gezaaide goed binnen in het kantoor staat, oke, lekker warm.
  De glazen plaat heeft enkel effect als het buiten staat om de zonnewarmte vast te houden.
  Als de plantjes binnen beginnen te kiemen dan buiten brengen in het volle licht met de glazen plaat als afdekking om de warmte van de zon vast te houden en als de plantjes een paar cm groot zijn dan verpotten en dan vanaf mei proberen in volle grond.
  Veel geluk, en echt een glazen plaat heeft geen zin in den buro.
  Hopelijk lukt het, vooral voor Amke.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén