Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het Chinese klokje

Vele jaren terug, toen mske in het vorige huis ging wonen, gaf moe haar een forsythia. mske weet niet meer onder welke vorm. In elk geval, om moe te plezieren, zette mske die forsythia in het bloementuintje.

Die struik werd groter en groter en mske die in die tijd poogde om zo weinig mogelijk werk te hebben in de tuin, zag zich verplicht te snoeien.

Nu, een week of twee terug dacht ze aan die struik en dat ze nu wel graag enkele forsythiastruiken, buiten het koerke, tegen de grijze muur zou willen. Ze groeien hier ook overal in het wild, maar blijkbaar kan je ze maar stekken in juni.

Het zal dus voor volgend jaar zijn. Als die kant van de muur maar zonnig genoeg is.

Previous

Allee! Groei!

Next

Tumult over de tumulus

10 Comments

 1. En zie die struiken in het wild in juni nog maar eens terug te vinden hè…dan is ie allang uitgebloeid en vrij onopvallend! Misschien nu alvast een stokje bij gaan steken?

 2. ms

  Haha! Zo een stokje erbij met een briefje er aan: “niet aankomen, dit is ms haar tak!”

  Maar net daarom was ik al gaan opzoeken om er eentje te kopen, zodat ik volgend jaar kan stekken.

  Om het gemakkelijk te maken zijn er vier soorten. Weet nu maar wat bestellen, zeg.

 3. Hehe..nee een onopvallend stokje naast zo’n struik…dat je nog weet welke het was hè!
  Maar gewoon netjes kopen kan natuurlijk ook hehe…ik zou de eerste de beste nemen…die spectabilis…ziet er goed uit en volgens mij zijn al die cultivars even sterk.

 4. ms

  Ik denk dat ik eens tot aan een tuincenter ga rijden, want ik wil ook nog een vlinderstruik, waarvan ik nog niet eens weet waar ik hem kan zetten. En ik wil ook nog … allee, er is nog vanalles dat ik wil.

 5. Haha…dan moet je vooral naar een tuincentrum rijden…mét een dikke portemonnee dan hè, want je zult steeds meer en meer zien dan dat je nog wel wilt! hahahahaa!

 6. ms

  Een dikke portemonnee? Dat heb ik hoor, zo een gecombineerde met identiteitskaart, rijbewijs, bloedgroep, busabonnement, Railpass, Key Card, foto’s van Amke en Ella, lidmaatschap van de bibliotheek, betaalkaarten, … alleen geld steekt er niet in.

  Daar zit wel een beperking op, er is gewoon geen plaats om nog veel meer te zetten.

 7. Ze bloeien en groeien alsof het een lust is , die Forsythia’s. Denk dat dat gele tegen jouw grijs muurtje héél mooi gaat uitkomen Ms-ke … noteer alvast op een note: STEKKEN IN JUNI . MIJN Forsythia … !

  Veel plezier ermee … !

 8. bea

  De groene vingers van de kat zijn besmettelijk
  Heel mooi zo’n struik, spijtig dat die gele bloempjes niet de ganse zomer blijven maar ze zijn wel een goed teken om te laten weten dat de winter voorbij is. Zelf zou ik zo’n struikje(s) kopen om de eenvoudige reden dat ik evenveel verstand heb van stekken als van zaaien

 9. Ik vind het ook zo spijtig dat de Forsythia niet langer bloeit,toch wel mooi dan weet je ook de lente is terug

 10. Mske,ik zou toch maar een plantje kopen in een tuincentrum. Van stekken ben je nog niet zeker of die forsythia zal groeien en dan sta je daar volgend jaar terug zónder .Een vlinderboom meot je zeker kopen dan zul je deze zomer massa’s vlinders zien rond fladderen!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén