Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De ervaren vallers waren het land uit

We hebben het al meer gezegd, mske is niet zo voor van die georganiseerde wandelingen. Ze houdt wel veel van wandelen maar dan met Slow alleen, in alle rust en alle stilte. Dus zal je haar niet zo snel bij zo een georganiseerde vinden, behalve natuurlijk als die zo goed als in je achtertuin vertrekt.

Zodoende gingen Slow en mske voor de 12km, die dan juist uitgemeten 13.280 lang bleek te zijn.

Het vertrek? Poeh! Te veel mensen! Te veel mensen die net daar wilden zijn waar mske stond, die door moesten tussen haar en datgene wat ze wou zien, namelijk het plan. Net of mensen die zomaar kilometers en kilometers gaan wandelen, op de moeite zien om efkes rond mske te lopen. Eens onderweg ging het beter. Groepkes voor hen, groepkes achter hen.

Het controlepunt? Poeh! Te veel mensen! Te veel mensen die net daar wilden zijn waar mske stond, die door moesten tussen haar en datgene wat ze wou hebben, namelijk haar drankje. Net of mensen die zomaar kilometers en kilometers gaan wandelen, op de moeite zien om efkes rond mske te lopen. Eens onderweg ging het beter. Groepkes voor hen, groepkes achter hen.

Nu klinkt dat wel allemaal negatief, maar dat was het niet echt. Het was leuk in de zon. De wandeling leverde toch weer twee onbekende paadjes op. Daarom alleen zou mske het doen. Om de stille paadjes in het stadje te ontdekken. Die dingen die je nooit vindt als je gewoon naar Landen gaat.

Maar! Wat we bovenal zullen onthouden van deze wandeling is dat ze ineens ergens nog voor het controlepunt een sanitaire nood kregen. Voor mannen is dat geen probleem. Normaal zou mske daar ook niet mee ziten, maar wel als er daar zoveel begankenis is. Dus week ze op een zeker moment even af van het parcours om daar schuin tegenover de sanitaire voorzieningen te gebruiken.

Daar was ook wat georganiseerd en ze hadden er een tent opgezet. Een achthoekige tent. mske liep richting deur toen haar voeten onder haar werden weggeslagen en ze languit op haar buik op de grond terechtkwam met een pijnlijke bovenlip en dito linkerknie tot gevolg.

Die tent stond bevestigd met metalen balken op de grond! En daar ging mske over vallen. Gelukkig dat ze deze week haar vingers en haar toetsenbord in bedwang had gehouden bij het lezen van de valpartijtjes, maar blijkbaar was denken dat het al lang geleden was dat ze nog eens omging al voldoende om onheil op te roepen.

Waarop één of ander slecht vel haar wist te vertellen dat ze ’t vallen voor ervaren vallers moest laten.

Previous

15 little ducks went out to play

Next

Hoesten

10 Comments

 1. bea

  Brrr, dat moet een serieuse pets geweest zijn. Wist niet dat je ervaring kon opdoen met vallen. Blijven oefenen??

 2. ms

  Het was een serieuze knots, maar al bij al valt het nogal mee. Die lip was gisteren na een half uurke al niet meer pijnlijk al zag ze nog wat rood.

  Vanmorgen bleef de verwachte stijfheid in die knie ook uit, al is hij gevoelig. Ik heb dus maar een short aangetrokken en we gaan straks zeker ons dagelijkse kilometerkes doen.

 3. ojee, dat doet vies hé als je daar zo plots ligt
  zo te lezen valt uiteindelijk alles nog goed mee gelukkig
  Ervaren vallers, k ben ook al een keer of drie gevallen, maar dat zal nog niet ervaren genoeg zijn zeker

  van die georganiseerde wandelingen doe ik ook eens graag
  maar dan wel op mijn tempo
  en niet dat iedereen in groep moet vertrekken hé want dat is dan als een soort kudde, en ik ben geen kuddebeest, en dien dus ook niet voor groepsreizen, want ik wil zelf kunnen beslissen hoelang ik iets sta te bewonderen en wanneer ik weer weg wil

 4. OT oh maar er waren ook netels hoor, maar daar ga ik doorheen, net zoals door de wind door de regen

 5. aha , ik beschouw mezelf als een ervaren valler .Ik heb al meer dan één keer een post gepakt en met mijn smoeltje op de grond gevallen.Eén keer zo hard dat mijn voortand een brokje kwijt was en ik een lip kreeg alsof er een overdosis botox was ingespoten. Maar weet je wat ik ga doen? Ik ga er eens een logje over maken ,hahaha!
  Wandelen in groep is niet aan mij besteed ,dan zou ik nog méér vallen want het is meestal in groep dat ik tuimelingen maak!!jaja ik oefen geregeld om ook een pijnloos te vallen.

 6. een =eens

 7. Gettie

  Natuurlijk moest er een asociaal menspersoon in de buurt zijn tijdens de valpartij, hoe is het toch mogelijk. Hopelijk is de knie niet gekwetst en verschijnen er ook geen kleuren van de regenboog.

 8. ms

  @ Gettie: Het was geen asociaal menspersoon hoor. Het was gewoon achteraf een grapje na de bezorgdheid.

  Het erge is dat die knie gisteren geen last verkocht, wij 8km gingen stappen en dat die nu stijf is. Dat is geen stappen vandaag. Verdorie toch.

 9. Oei…dat is echt wel een klap geweest hè…op je lip en al? Dan kun je het écht toch beter aan de ervaren vallers overlaten hoor hehe…die vallen zelfs ín de tent…bij het op de hurken zitten hahahahaha! ( dacht zelfs even dat ik m’n pols brak…dat zou wel helemaal té erg geweest zijn…zó lullig vallen en dan je pols breken! hahahaha!) Ben afgelopen week slechts 3x gevallen…waarvan één keer half..en géén schade. Dat is dus een ervaren valler hehe!

 10. Oh ja…en die knie…eigenlijk moet je die stijfheid er uit proberen te lopen juist hè…maar als het té pijnlijk is toch maar uitkijken natuurlijk.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén