Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Lachen op commando

Het was een ellendige dag geweest, de zaterdag van de vorige week en mske lag wat ellendig en lamlendig in de zetel tegen Slow aan naar een opgenomen film te kijken. Toen die film gedaan was stond er op TV een wat verfomfaaid ogend manspersoon een babbel af te steken tegen een talrijk publiek.

Eerst vroeg mske zich af of hij nu echt zijn vest niet deftig aankreeg, maar blijkbaar hoorde dat bij zijn voorstelling. Hij vertelde net over de kassa’s in de supermarkt en mske moest lachen. Hij was grappig, hij hupte en danste en hobbelde over het podium en al hadden sommige van zijn grapjes wel een beetje het piskakprotniveau, hij liet Slow en mske lachen.

Ze bleven kijken. De man zweette zich kapot. Zelfs na enkele minuten na de pauze lekte het zweet alweer door zijn verse pak dat ook niet ging zitten zoals een kostuum hoort te zitten.

Na de voorstelling zocht mske op wie ’t was. Lee Evans. Dat wassem. En Youtube, heb het lef niet om het weg te halen. Er staan er nog genoeg op om een ander te pakken.

Goed, gisteren was er weer een stand-up comedian. De mode verandert zelfs de talen naargelang. Vroeger was dat een conférencier. Het gaat om hetzelfde hoor. Een vent staat van voor iets te vertellen en iedereen lacht of wordt verondersteld te lachen.

Gisteren was het ene Dara Ó Briain. Hij werd geïntroduceerd door ene BV van bij ons, natuurlijk BV’s zijn altijd van bij ons, ene pdw die liet uitschijnen dat hij het wist. Hij vertelde dat Dara Ó Briain niet alleen grappig was, de man had ook gestudeerd en zijn vrouw ook. mskes appreciatiemeter ging al een paar tellen omlaag. Ja! Want die diploma’s die worden ook alleen maar gebruikt zoals het hen het beste uitkomt. Hebben ze een diploma, dan moet dat dik in de verf gezet worden, hebben ze er geen, dan zijn ze natuurtalent. En mske zei het al meer: het heeft geen belang wat je kan, het heeft belang wie je kent. Oh zo.

Dara Ó Briain! Daar waren we. Na een tiental minuten, je moet de man de kans lopen warm te lopen, zei mske: “wat denk je?” Slow zei: “hmmm” op een wat negatieve toon. Na een kwartier zei Slow: “ik weet niet wat jij gaat doen, maar ik ga binnen”. Niet dat ze buiten TV kijken, maar “binnen” is het buro. Als ze buiten zijn wil binnen natuurlijk gewoon binnen zeggen.

mske was het eerst de zetel uit en hier. Als je een komiek moet aanprijzen en als ze het doen, dan wil dat volgens mske al zeggen dat die de juiste gekend heeft. En Dara Ó Briain? Daar doen we zelfs de moeite niet voor om Youtube lastig te vallen.

Previous

Het zwarte gat of de poort naar de toekomst

Next

De lage schoenen

12 Comments

 1. Tja..de ene ligt je en de andere niet…ik heb bijvoorbeeld helemaal niks met Hans Teeuwen die hier erg populair is. Hoop geschreeuw en dan nog zoveel mogelijk schuttingtaal erin…ik kan er gewoon niet om lachen. Wat een ander vindt, hoef je het zelf nog niet mee eens te zijn hè!

 2. ms

  Waarschijnlijk is die Lee Evans ook geïntroduceerd geweest – het programma heet “In het holst van de lach” – maar dat hebben wij dan niet gezien.

  En lachen hangt ook af van je gemoed op het ogenblik dat je het bekijkt. Dat wel.

  Schuttingtaal is ook niet echt aan mij besteed.

 3. bea

  Ik ben niet zo voor die stand-up-comedians, ik bedoel: ik zou niet naar een show gaan kijken. Soms vind ik ze grappig en soms werken ze vreselijk op mijn systheem. Hun gezever moet dus niet te lang duren. Geef mij maar de gewone, droge humor van de doodgewone mens in de straat

 4. Introducties zijn eigenlijk van geen bealng ( behalve als je je dáár al aan ergert en metéén de tv al uitzet dan hehe)…je moet gewoon ze’lf zien wat het is..en het hangt heel erg van je gemoed af zulke dingen, zeker weten.
  Heb even op youtube naar beiden gekeken en vond ze allebei wel leuk eigenlijk. Engelse humor is wel aan mij besteed…vind eigenlijk heel vaak dat de presentatoren van de simpelste Engelse tv-programma’s al een soort van stand-up comedians zijn…heb heel vaak in een deuk gelegen bij klusprogramma’s omdat die dames en heren dat zo leuk brengen daar hehe.

 5. ms

  Ik kan niet zeggen dat ik wel of niet van Engelse humor houd, dat hangt er dus ook vanaf.

  Vroeger vond ik Geert Hoste goed. Ligt het nu aan mij of aan hem, maar ik vind er niks meer aan.

  En ik ga ook nooit naar zo een stand-up comedian gaan kijken. Je kan het veel beter zien op TV dan van in zo een grote zaal waar je uiteindelijk ook nog op een scherm moet kijken.

 6. nog nooit gehoord van die twee opstaanders
  Geert Hoste, daar heb ik zo gemengde gevoelens bij, soms goed soms niet goed

  ik vind het belangrijkste wie je bent

 7. ms

  Ik had er ook nog nooit van gehoord. Er moet voor alles een eerste keer zijn hé.

 8. Die twee mijnheers zijn mijn genre niet.Veel van die stand up comediens( waarom noemen ze dat in hemelsnaam stand up comediens,kun je al zittend geen comedie verkopen?)vind ik platvloers en Geert Hoste is afgezaagd ( voor mij althans) .Ik heb wellicht teveel herhalingen gezien ,mijn man ziet die graag. Ik heb iets tegen mensen die altijd andere mensen met naam en toenaam belachelijk maken.

 9. ik snap ze allemaal niet snap de humor niet .
  is raar maar doet me niets .denkt dat ik me teveel bezig hou met details van een gesprek
  we hebben hier thuis ook zo woordje we gaan naar beneden dat wil zeggen we gaan naar stad
  we boven het stad haha
  groetjes antony

 10. Soms is humor van mensen zo wazig…

 11. Eigenlijk is een stand up commedian ook niet aan mij besteed maar het mag toch ook niet TE plat zijn

 12. Je bent voor ze, of je bent er tegen, Je kan er om lachen, of juist niet. Humor…
  kent vele gezichten , maar niet alle gezichten, (her)kennen de humor…
  Geert Hoste ? Ja … dié ken ik wel natuurlijk,
  van de tv hé … )
  * ding dong *
  da’s mijn bel …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén