Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Amke en het blijven zitten

Het zal je maar overkomen dat je moet blijven zitten. Amke heeft dat al meer meegemaakt.

Hoe dat zo komt? Wel, het klasje van twee jaar ouder dan Amke is een grote groep en die passen niet in de kleinere klaslokalen.

Dus blijven alle klasjes zitten en op die manier zit Amke in haar vijfde leerjaar nog altijd in hetzelfde klasje als toen ze aan de lagere school begon.

Hopelijk groeit het meubilair wél mee want meisjes en jongens van tien en elf zijn wel een stuk groter dan hun schoolgenootjes van zes en zeven.

Iemand gedacht dat Amke echt blijven zitten was? Neen toch?

Previous

Goede vrijdag

Next

Tes possen!

5 Comments

 1. HOpelijk zijn ’t niet zo’n grote klassen als op de foto want lijkt ons ferm moeilijk om dan nog genoeg aandacht aan elke lln te kunnen besteden.

 2. bea

  Dat zal waarschijnlijk nog zo een echt dorpsschooltje zijn. In mijn lagereschooltijd zaten er ook drie klassen samen en dat waren in totaal een 15-tal kinderen

 3. ms

  In de dorpsschool waar ik vroeger ging waren we altijd met zo een 15. Zus en Zoneke gingen naar een gemeenteschool en daar varieerde het tussen 22 en 25.

  Dit is een wijkschooltje in een grote stad en ik ooit vertelde Amke me dat ze met 17 in de klas zaten. Met hoeveel ze nu zijn, weet ik niet.

 4. Het had me verbaasd.. als ze écht was blijven zitten!
  Maar ik hoop ook wel dat ze dat meubilair aanpassen ja.. kun je behoorlijk last van krijgen als je je halve jeugd op te klein spul zit. ( maar dat jíj je daar zorgen om maakt verbaast me dan ook weer.. jij zit al je halve leven op een krukje geloof ik hahahahahaaaaa!!! )

 5. Ach en wat is blijven zitten? Een kindje dat op 30 december geboren wordt en een ander op 2 januari schillen 4 dagen, maar in een schooljaar wel een gans jaar.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén