Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ieder betaalt zijn eigen plas

Er is geen woord dat zoveel te pas en te onpas gebruikt wordt de laatste jaren als “discriminatie”.

Het te pas of te onpas laten we maar aan anderen over die de situatie beter kunnen inschatten.

Maar als we dan lezen dat een rechter in kortgeding het geen discriminatie vindt dat er maar 16 dames-wc’s voorzien zijn voor een evenement als de Gentse feesten, betalend dan nog, terwijl er veel meer gratis voorzieningen voor mannen zijn. Het excuus? Dat is om wildplassen tegen te gaan.

Dames? We weten wat doen hé! Zwet Alice deed dat ook. Rok omhoog op de kop in ’t midden van ’t straat en dan kijken hoe ver het liep! In Gent zijn geen bergen zeker? Of we konden er een wedstrijdje van maken.

Previous

Hutseklutseblutsebus

Next

Dingen die zouden moeten maar niet doen

14 Comments

 1. Hahahaha…’k doe zelf nooit zo moeilijk over wildplassen, maar in een stad…? niet zo gemakkelijk als je zoals ik nooit rokken draagt hoor!
  Maar dat het weinig is, tja, maar dan ook ’s betááld…dát vind ik echt wel een schande als het voor de heren allemaal gratis is!

 2. ms

  Daar rekenen ze dus op. Dat het voor vrouwen moeilijker is om in een stad zomaar efkes tegen de muur te gaan. Alhoewel … er is nog altijd de goot.

  Of misschien moeten we echt wel massaal een plastuit aanschaffen.

 3. Die zijn ook niet echt handig als je een broek aan hebt hoor…ik heb dat nog alleen maar zien demonstreren met een rok aan…en dan denk ik inderdaad dat je net zo goed kunt hurken hahahaha!

 4. ms

  Ik heb zelfs nog geen demonstratie gezien. Maar ik vraag me af waarom we ons weer zouden moeten aanpassen. We zijn nu eenmaal geen mannen en doen het niet al staand.

  Het is gewoon het toppunt van onbeschoftheid. Wel de centen van je bezoekers binnenrijven maar geen deftig sanitair voorzien.

 5. Laat ze de mannen om te beginnen maar eens verplichten staand te kakken dan hè…eens zien of zij dát zo makkelijk vinden..?! hahahahahahahaha!
  Ik was trouwens verbaasd dat ik in dat dure wafeletablissement in Gent zelfs moest betalen voor het toiletbezoek…daar zit dan wel een dame om de boel meteen schoon te maken, maar dat is een soort nodeloze werkverschafing in zo’n zaak lijkt me. Ik geloof niet dat ik dat hier ooit al heb meegemaakt in een restaurant…dat je moest betalen voor de wc…nu kom ik niet al te vaak meer in een restaurant, dus wie weet…! hehe!
  De Gentse feesten zijn ook niet zo aan mij besteed…ik ga liever naar Gent als het wat rustiger is en als ik de mooie stad beter kan zien…grote witte feesttenten kun je overál zien.

 6. ms

  In de meeste zaken hangt er een plaatje dat je je toiletbezoek moet betalen als je geen consumptie neemt. Maar ondertussen heb ik er toch ook al enkele geweten waar je zelfs dan moet betalen.

  En dan denk ik dat dat toch al dubbel en dik bij ingecalculeerd zit in die consumptie.

  Dat is dan weer de schuld van zwartplassers.

 7. bea

  Ik denk dat mannen eerder aan wildplassen doen dan vrouwen, het is sowieso gemakkelijker voor hen
  En vrouwen die moeten, moeten…dus gaan ze er ook met plezier voor betalen (zou ik toch doen), alles liever dan een natte broek. Hopelijk zijn (en blijven) die toiletten ietwat proper maar zelfs dat betwijfel ik…

 8. ms

  Oh nee! Ik betaal nooit met plezier. Nooit! Ik ga liever ergens binnen om iets te drinken en dan trek ik wat ik uitwin af van mijn drankske en dan ben ik content dat ik een goedkoop drankske heb gehad.

  Maar met plezier betalen voor een natuurlijke zaak?

 9. haha mske, zie je ons al staan op een rijtje, de rok omhoog, ze zouden nog denken dat het straattheater is

 10. ms

  Maar Fotorantje! Dat zou straattheater zijn hé.

 11. Jawel…dat zie je hier ook wel, dat je voor toiletbezoek moet betalen als je er niks gebruikt..en dat vind ik ergens wel logisch…het kost voor die uitbaters toch geld om dat toilet schoon te houden..dus als je eerst jezelf ergens anders volgooit en het dan dáár eruit wil gooien…daar verdienen die mensen niks aan hè.
  Tóch gebeurt het met wandelen bijv. vaak dat je ergens vraagt of je van het toilet gebruik mag maken, ook al dronk je er niks en dat dat dan gewoon mag…kosteloos en al.
  Maar voor best veel geld een wafel eten en dan nóg moeten betalen als je dan per ongeluk naar het toilet moet vind ik er wel over eigenlijk.

 12. ms

  Dat is hier ook wel zo. Er zijn plaatsen waar je binnen gaat en vraagt hoeveel het is en dat ze met hun hand teken doen dat het niks kost ondanks het plaatje op de deur.

  Maar ik doe het echt niet zo graag. Dan neem ik liever een consumptie. Er zijn natuurlijk ook de momenten dat dat niet kan. En dan jà.

  Maar wél iets gebruiken en nog moeten betalen is er voor mij ook over. Dat vind ik ook niet kunnen.

  Voor mij is dat dan een goede reden om er een volgende keer niet meer binnen te stappen.

 13. Gettie

  Net alsof die mannen met hunne zatte kop dan een “gratis” toilet gaan opzoeken, ik dacht het niet hoor meneer de rechter, die mannen willen zo vlug mogelijk bij hun pintjes terug zijn!!
  Inderdaad, het is weer ene vent geweest (ben pertang tegen veralgemenen)en die heeft geen kaas gegeten van het vrouwenpissen, den lorias.
  De naaktfotograaf is te vroeg hier geweest, ik zou graag meegedaan hebben als pissing lady in Gent samen met jullie haha.
  Apropos, ik zal nooit betalen in een gelegenheid waar ik gegeten heb en naar het wc ga.

 14. Ik heb het ook gelezen in de krant en heb meewarig mijn hoofd geschud .Moeten vrouwen weeral eens op de barricaden gaan staan om gelijke rechten te verkrijgen al is het nu om dat plassen. Ik vind die uitspraak al te gek.De ene moet betalen en de andere mag gratis.In onze gemeente zie ik bij evenementen ook van die plaspalen staan waar de mannen gratis en voor niks kunnen gebrui maken en de vrouwen? tja die moeten maar in een zaak binnengaan waar ze je niet graag zien afkomen als je bij hen niks gebruikt.En die zes automatische toileten die hier over de zeedijk verspreid staan wel daar moeten de vrouwen ook voor betalen en aan de achterzijde is dan een gratis urinoir voor de mannen.Moeten die dan niet onderhouden worden misschien.
  Kom zeg 16 toiletten voor zo’n evenement in Gent,dat is om te blèiten !!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén