Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Rohypnol

Iedereen zal wel al de raad hebben gegeven of de raad hebben gekregen om niet met vreemden mee te gaan, niets aan te nemen van vreemde meneren en nog meer van die hoogstnoodzakelijke raad die ouders aan hun kinderen meegeven.

Dat geldt niet alleen voor kinderen. Er mag nog wat bij. Want wat las mske in de gazet? Welk nieuws deed haar haar rechtop gaan staan van afgrijzen? Ze las dat een cafébaas in het Brusselse zomaar Rohypnol verkocht van achter zijn toonbank.

Uit de belachelijke eerste reacties bleek dat de reageerders niet wisten over wat ze het hadden. Maar dat wist mske wel, want ze las laatst nog een Arnaldur Indriðason en dat handelde net over de verkrachtingsdrug.

Rohypnol is geurloos, smaakloos, kleurloos en oplosbaar. Boosaardige lieden doen dat in een drankje dat ze hun slachtoffer aanbieden. En dan …

Eigenlijk kan je je nu niet meer permitteren van van één of andere een drankje aan te nemen. En terwijl mske zocht naar een site waar Rohypnol beschreven werd kwam ze nog een oud artikel tegen.

Zou ze nog wafels mogen kopen van de plaatselijke voetbaljeugd? Mabaja! Slow is er toch ook nog zeker!

Previous

Beschermd: Puzzelstukskes

Next

En toen stond het stil

11 Comments

 1. Verschrikkelijk troep! Hopelijk mag die vent nooit meer in een kroeg werken.

  (als er onder dat ‘oud artikel’ ook een link hoort te staan, dan doet ie het niet..dus waarom je geen wafels meer zou kunnen kopen van kleine voetballertjes weet ik niet! )

 2. ms

  Zo, dat is gerepareerd. Dat html is zoals een taal, je moet het zonder fouten kunnen schrijven. Nadeel is dat, als je een ” vergeet, dingen verkeerd gaan lopen.

  Waarom Sloef dat zegt van die wafels? Ik snap hem ook niet hoor. Ik zal het hem eens vragen … als ik hem nog eens tegenkom op de palier.

 3. Oh aha…djeezzz…koekjes met die rommel erin…lekker is dat! Nu pak ik zelden iets te eten aan van vreemden..zelf in de supermarkt niet als ze van die dingen staan te promoten..ik vind dat er altijd maar onhygiënisch uitzien allemaal hahaha!

 4. ms

  Het moet vroeger toch ook al gebeurd zijn, want toen ik kind was hield mijn moeder ons al voor van nooit met iemand mee te gaan maar ook niks aan te nemen, zelfs geen karamel. Ze zei zelfs dat ze er iets in konden doen.

  Het is dus niet van deze tijd alleen.

  Maar dat het nu blijkbaar zo ver gaat dat ze het zelfs in cafés gaan promoten, dan vraag ik me af hoever ze er in gaan. Of ze zo een cafébaas niet zover kunnen krijgen dat hij het in je drankje doet dat je zelf koopt en betaalt.

  We gaan er op achteruit. Binnenkort kan je als vrouw niet meer veilig iets gaan drinken.

 5. Daarom zeg ik…ik hoop dat die vent nooit meer in een kroeg mag werken…want tuurlijk…voor de juiste prijs is zo eentje wel te koop denk ik..de wereld wordt steeds een stukje enger!

 6. bea

  Aiaiai…is er dan niemand meer te vertrouwen?

 7. ms

  Triestig om zeggen, maar veel blijven er toch niet over.

  Er was een tijd dat ik zei: “ik houd van de mensen maar ik vertrouw ze niet”. Dat scherpe is er nu weer wat af maar je wordt toch steeds weer geconfronteerd met zaken die je vertrouwen in de mensheid sterk naar beneden halen.

  En ja, de wereld wordt een rattenhol en dan moet je kiezen wat je bekijkt: de goeie of de kwalijke kant. Maar het één kan niet zonder het ander want als je telkens enkel de slechte kant bekijkt is er niks meer aan maar als je enkel de goeie kant bekijkt ben je niet realistisch.

 8. oeioei waar gaat de wereld naar toe
  goed dat je het zegt, ik laat niemand mij nog iets trakteren, allé, enkel bekenden dan

 9. ms

  Nu kan je kiezen: wel iets willen drinken van iemand die dan wel degelijk een vals sujet is of niets willen drinken van iemand die daardoor op zijn tenen getrapt is.

  De beste oplossing? Eigen drank meenemen naar ’t café. Maar of de cafébaas daarmee akkoord gaat zijn … dat is een ander paar mouwen.

 10. Gettie

  Dit is dan de negatieve kant van het wonen in het zo gegeerde vrije democratische gebied.Je kan er voor kiezen om het aangeboden drankje aan te nemen of niet. Als je het niet aanneemt dan zorgen ze er wel voor dat je het stiekem krijgt want dat is hun verdomde gegeerde vrije keuze hoor hahaha.
  Wij zijn al vaak in het Aziatisch land N geweest en nog nooit hebben we er een open drank gehad, steeds wordt de cola/het bier/het H2O/de wijn… aan tafel geopend, dus niks bang voor bepaalde onzuiverheden, en dit is een ontwikkelingsland!!

 11. ms

  Eigenlijk zouden we er moeten op staan dat ze geopend worden waar we ’t zien. Effectief.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén