Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

En toen stond het stil

Een uitdrukking waar mske het van krijgt is: “ieder pondje gaat door het mondje”. Dat is niet zo. mske is niet zo voor zoetigheid, ook niet voor enorme massa’s eten.

Maar nu overdrijven ze toch, baskuul en het gewicht dan. Er zouden er hier veel een appelflauwte krijgen moesten ze maar eten wat mske eet en dan zou dat nog te veel zijn?

Zie je, na de zjubilee van tante Gee lukte het niet meer. Het bleef wel stabiel maar dat was niet wat mske wou. Bovendien was ze altijd zo moe. Ze kreeg het ’s avonds koud. Ze kreeg vervelend jeuk en er zat altijd veel haar in de borstel. En owee, ze kreeg iets dat ze anders nooit had. Een hongergevoel!

Efkes googelen leerde haar dat dat normaal was. Een gebrek aan B12. Ja, dat zit in vlees en mske eet haast geen vlees. Zo een klein ieniemienie petieterig stukje ter grootte van de muis van haar hand al overhande dag. B12 dus! Het proberen waard. De vermoeidheid verdween. De jeuk ook en ook de kou, al is het buiten ook warmer.

Er is nog een factor die roet in het eten gooit maar die willen we er niet bij betrekken al was die wél de oorzaak dat mske vorige dinsdagmorgen zo geschrokken was van wat ze op de baskuul zag dat ze een beetje krikkelig naar beneden kwam en foeterde op haar karkas. Allee om een lang verhaal kort te maken, mske was het beu.6A6045

Ze bezwoer Slow dat ze gisteren niets anders zou eten dan boterhammen met confituur! Dat hij niet mocht koken verdorie! Dat dat geleuter met dat gewicht gedaan moest zijn. Slow kookte niet en mske at bokes met confituur: één boterhammeke als ontbijt, ééntje als middageten, twee rond half vijf en nog eens twee rond acht uur. Allemaal met confituur.

Vanmorgen stond de weegschaal terug op die ene kilo boven dat bmi gewicht.

Previous

Rohypnol

Next

De afdruk op de ruit

13 Comments

 1. Ben het met dat plaatje hier eens…chapeau! Ik ga maar niet zeggen waar míjn weegschaal op stond vanmorgen na een hele week gebak en allerhande andere snacks op al die verjaardagsfeestjes…een hele wéék vasten zou het nog niet op slechts 1 kilo boven het bmi brengen hoor!

 2. Om daarmee toch ook maar even te zeggen dat het sóms dus wél zo is…dat elk pondje door het mondje gaat…maar ik ben het met je eens: vaak lijk je wel van de lucht aan te komen, want dan gaat er helemaal niet zoveel in en blijk je toch te verzwaren!

 3. ms

  Er kwam nog wel iets meer bij kijken dan alleen maar niet naar binnen werken. Het heeft namelijk ook te maken met het kleinste kamerke maar ik heb echt geen zin om dàt in ’t lang en in ’t breed te gaan vertellen.

 4. ik denk dat er ook maar weinig zijn die daarover in het lang en breed willen lézen!

 5. ms

  Dat dacht ik ook.

 6. bea

  Ieder pondje gaat door het mondje en verdwijnt via het kontje….bij u dus niet zo goed

 7. ms

  Ne mens is nooit te oud om te leren! Dat tweede regelke van dat rijmselke kende ik nog niet.

 8. bea

  Ik ook niet, hier ter plaatse uitgevonden

 9. daar krijg in het ook van zeg, want ik ken genoeg mensen die veel meer eten dan ik en toch dun zijn

  haha Bea heeft het juist, t moet door t mondje en dan door t kontje, en daar zit het probleem, allé hier zit het probleem

 10. Stefanie

  Pfff, na de vakantie was ik ook alweer een kilo aangekomen en er hingen er al zoveel. Ze kunnen maar geen afscheid van me nemen.

 11. Gettie

  En ik? Ja, ik kan beter zwijgen hé, maar dat lukt toch niet hahaha.
  Er zijn net zoveel regeltjes als er diëtisten zijn denk ik.
  Van de ene mag 1 banaan pw, van de andere geen enkele; van de ene mag je geen steenfruit eten, van de andere mag je 10 kersen om de 2 dagen of nectarine; de ene zweert bij effi-confituur, de andere bij materne minder suiker….
  Wat wel waar is is dat je niet te weinig mag eten in een vermageringsdieet (een kachel die niet gestookt wordt geeft geen warmte en verbruikt dus geen energie), dagelijks wegen heeft ook geen zin, liefst 1 keer pw in zelfde omstandigheden.

  Jaja, de theorie ken ik, nu nog de praktijk beter toepassen hé hahaha.

 12. Ik heb deze week zo hard gewerkt en …ik ben 1 kg bijgekomen. Knoop dat eens aan elkaar.Nochtans heb ik geen krachtvoer gekregen van de kok! Integendeel.Toen het zo warm was kreeg ik meloen met gerookte ham en een broodje erbij en water als drank!!Maar dat tweede regeltje van Bea werd niet toegepast…ik had er geen tijd voor,)

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén