Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De zekerste optie

Ergens deze week las mske dat de werkplaatsen van de NMBS een staking hadden aangezegd donderdag, te beginnen van woensdagavond 22u, maar er zou geen hinder zijn voor de reizigers.

“Dat kennen we” dacht mske en bedacht een eventuele oplossing voor de kinderwacht bij Amke en Ella als donderdag zou blijken dat er wel treinhinder was.

Gisterenmorgen stond er al in de krant dat er al 20 treinen waren afgeschaft door de actie bij het spoor. Even later was er al sprake van 40 treinen en op de koop toe bleek er nog ergens een kabel stuk ook.

Toen ze dan ook nog de reizigers aanrieden om voorzorgen te nemen voor de avondspits, was hier ten huize de maat vol.

Slow en mske besloten niet de bus te nemen die via de Winden rijdt, maar wel de bus van de Hespen.

Ze kwamen bij Zoneke aan en daar ging het ook fout, want Zonekes les ging niet door zodat Slow en mske al een uur vroeger dan anders de terugweg aanvatten. Deze keer had die bus geen vertraging zodat ze al goed op tijd aan het station van Tienen stonden en de bus naar St. Truiden opstapten. De trein van vier na acht naar Gent St. Pieters denderde tijdig het station binnen. Dat deed die van tien na acht ook én die van elf na acht, Slow en mskes trein, natuurlijk óók. Wat had je gedacht?

Terug thuis lazen ze dan in de gazet dat de avondspits vlotter was verlopen dan de ochtendspits.

mske zat er niet echt mee, ze hadden op zeker gespeeld, ze geraakten thuis. Wat waarschijnlijk mogelijk misschien niet het geval was geweest hadden ze op de trein gegokt. mske zat er dus niet echt mee. En Slow? Wacht efkes … efkes vragen. Slo-ow? Ook niet!

Previous

Tante Leen

Next

Oma doet taptaptap

16 Comments

 1. Ja..dat weet je dus niet, maar váák is het wél zo hè..goed gegokt dus toch met die bus!

  ( en die Hespen..die grensden dus aan die Winden? altijd handig hè.. )

 2. ms

  Ja. Maar wat ik blijkbaar in dat vorige postje met die aardrijkskundige uitleg niet vermeld heb is dat daar nog een deelgemeenteke van Landen ligt, dat grenst aan zowel de Hespen als aan de Winden en dat heet Wange.

  Ik vraag me af wat voor een streek dat hier vroeger was.

 3. Ik ben zo blij dat ik nu mijn auto heb, dan ben ik niet meer afhankelijk van het openbaar vervoer, want das idd nogal een ramp soms/vaak

 4. ms

  @ justm3: wel hier is het net het omgekeerde. Ik ben blij dat we van die auto af zijn. Want al stroebelt het openbaar vervoer soms eens, het geeft me minder stress dan files en aggressief rijgedrag.

 5. Duidelijk een stukje lage landen..! hahaha!

 6. ms

  Op alle gebied.

  Behalve dan dat het hier al zo heuvelig is.

 7. Stakingen zijn soms zo verschrikkelijk, maar soms is het ov best wel heel plezant hoor haha

 8. Ja..die heuvels..dat zijn die wange en die hespen natuurlijk!

 9. ms

  @ Danique: ze leveren blogverhalen op.

  @ mizzD: ja natuurlijk. Er zijn hier nog meer heuvels, maar gelukkig is er geen tweelingheuvel. Wie weet wat was er dan in die voorvaderlijke hoofden opgedoken als naam.

 10. Ja, een gewaarschuwd man is er twee waard hé ’t Is een wetmatigheid dat als je voorzorgen neemt je die vaak niet nodig hebt… Maar als je ze niet neemt, dan zit je in de rats…

 11. bea

  Een gewaarschuwd man is er twee waard. Staken is een recht maar verdikke…het kan voor ambras zorgen. Goed gegokt, iedereen tevreden

 12. Staken is allemaal goed en wel,maar wie is er steeds de dupe van? De reiziger zelf. Niet die heren die met een grote slee naar hun bureau rijden en daar beslissen welke stations en treinen er zullen geschrapt worden.Kunnen die problemen allemaal niet binnenkamers opgelost worden? Alles wordt tegenwoordig voor iedereen zijn voeten gegooid.En hoe meer meningen er zijn hoe moeilijker de oplossing.Sta dan maar eens op een winderig of regenachtig perron te wachten op een trein die aangekondigd wordt met zoveel en zoveel vertraging of die zelfs afgeschaft wordt.Je mag dan nog zoveel voorzorgen genomen hebben om vroeger weg te gaan of vroeger terug te komen!!Gelukkig verliep het goed voor jullie.Ach met al dat snot in mijn hoofd en dat grijze en kille weer aan de kust ,zie ik vandaag alles grijs in!

 13. ms

  Dat is altijd zo hé Magda. Dat ze steeds de verkeerde mensen in de knoei helpen. Maar ze doen het er toch een beetje om, vind je niet? Ze hebben al de publieke opinie wat tegen en dan gaan ze dat nét weer doen met een lang weekend. En als je het zo bekijkt, dat is het toch dikwijls hé? Zo staken de dag voor of de dag na een lang weekend. En dat terwijl anderen ook graag aan dat lange weekend zouden beginnen.

  Staken is een recht maar dan moeten ze staken als er onrecht is en als je op voorhand kan bepalen wanneer er gestaakt gaat worden, zoals die op Zaventem altijd in het begin van juli, of de truckers altijd begin van de vakantie, dan denk ik dat het niet meer over staken gaat maar over “gijzelen”.

  Stel dat je zo in Gent zit en je moet naar Landen, dan heb je wel brute pech want dan geraak je er gewoon niet met de bus.

 14. Zijn wange en hespen geen tweelingheuvels dan??
  Maarre…Tielt en Bost telt zeker niet?..één lettertje teveel en eentje te weinig..en ook wat verder weg natuurlijk hahaha!

 15. ms

  Als je van Neerhespen naar Neerwinden rijdt moet je een zware heuvel op. Als je van Wange naar Neerwinden rijdt moet je een zware heuvel op. Maar dat is dan wel dezelfde maar van de andere kant.

 16. Dat is het juiste woord :gijzelen!! De redenering is zoveel mogelijk mensen treffen zodat die de directie dan aanvallen. Maar zo werkt het niet helemaal.En zeker niet zoals ze nu bezig zijn .Inderdaad altijd als er vakantie periodes zijn of lange weekends en dan geraakt alles en iedereen in de war. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van het stakingsrecht.Dat is er nu volgens mij toch echt over.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén