Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Van ridders en jonkvrouwen …

De regen kwam een dag te vroeg. Op die ene dag droogte meer zou het nu ook niet gestoken hebben.

800 jaar Landen werd feestelijk afgesloten. Alle reuzen werden opgemaakt om deel te nemen aan de feestelijkheden. En toen ging het regenen. De reuzen bleven binnen en werden mooi opgesteld terwijl de buitenactiviteiten een aanvang nemen. Jammer. Want de reuzen gingen normaal met de jonge bevolking van Landen de ouderen in het rusthuis gaan begroeten.

Dus begaf iedereen zich in de regen naar buiten.

De jeugd, meer bepaald de achtjaringen, haast allen uitgedost als ridder of jonkvrouw, werd tot ridder of jonkvrouw in de gilde van Pepijn en Gertrudis geslagen waarna ze door “De Poort naar de Toekomst” liepen en een jonge wilgentak mochten planten aan die poort, zodat deze in het voorjaar mooi groen begroeid zou zijn.

De reuzin Gertrudis was de enige van de reuzen die de regen trotseerde en met al dat jong geweld op hun fagadenkskes in haar kielzog begaf ze zich naar het rusthuis. Daar werden alle oudjes gegroet, al bleven die wel van achter het raam die gekke bende bekijken. Een delegatie ridders en jonkvrouwen is dan naar binnen gegaan.

Landen keek naar de toekomst met een blik op het verleden.

Previous

Als het niet om te janken was zou je er om lachen

Next

Bericht aan de blogbevolking

5 Comments

 1. Aaah..jammer van die regen..maar het werd dan toch nog een heel feest..mooi hoor!

 2. Wat jammer van de regen!Maar het feest is er dan toch niet door in het wwater gevallen,en dat is het belangrijkste…

 3. bea

  Regen komt meestal ongepast De oudjes konden toch wat meegenieten, dat is het bijzonderste.

 4. Sloef goede avond…

  dat is altijd een echt drama…wie openlucht festiviteiten, wanneer de weergoden niet van de partij zijn, of juist wel ? Al die kosten en inspanningen…het is om te vloeken .
  En verdomme…hebt ge al eens ne witte Piet gezien ?
  Die kan toch nooit door een schoorsteen gezakt zijn ! Ja ja…soms moet ne mens nadenken vooraleer te antwoorden op de vraag…” hoe die door de centrale verwarmingsinstallatie gaat ? ” . Die witte of zwarte pieten moeten toch straffe gasten zijn en niet vergeten…volgens hooggeleerde profs stammen we allemaal af van…straffe zwarte pieten !! Fijne groetjes )pepino

 5. De weergoden waren het feest niet erg gunstig gezind en dat is toch vreselijk jammer want er komen zoveel voorbereidingen aan te pas.Gelukkig ging het feest in afgeslankte vorm toch door!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén