Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Efkes de vuile was buiten hangen

Als ik het hier allemaal goed begrijp, heeft de NMBS een serieus probleem, maar dan een écht. Ik zal het eens efkes uit de doeken doen en dan mag iedereen zeggen wat ze er van denken, van dat probleem.

Het gebeurde in de week dat Slow en mske onmenselijk vroeg de trein moesten nemen. En al was het de week ervoor dan droog geweest, die week regende het. Neen, het regende niet, het goot. En mske trok alle dagen haar regencape aan en bleef droog behalve haar onderbenen want met zo een plastic broek kan ze niet fietsen.

En Slow trok alle dagen zijn regenpak aan en hij trok een ander paar schoenen aan, want zijn stappers zijn niet waterdicht, die nam hij zo mee in de rugzak. En toch had Slow natte voeten.

En omdat het, zoals gezegd, ontiegelijk vroeg was, zaten ze eigenlijk nogal gerust op die trein, nog niet te veel pendelaars, zodat mske haar kloddernatte cape op de grond kon leggen zonder dat die vertrappeld werd. En Slow? Die trok zijn natte schoenen uit, natte kousen uit en trok droge sokken en zijn stappers aan.

Maar dan! Weet je wat die dan deed? Hij legde zijn natte sokken op die radiator. mske dacht dat ze een hartstilstand kreeg. Ze keek geschrokken naar die sokken die daar zo à la ma Flodder op die radiator lagen en siste tussen haar tanden: “Doe die kousen daar weg” terwijl ze keek of er niemand de richting van hun compartiment uit kwam en Slow zijn tijdelijke droogrek kon zien. Slow grijnsde en zei plagerig: “Maar die zijn nat”.

mske siste: “NU!”

Slow lachte en lachte en lachte. En mske zei dat ze hem zo soms wel eens tussen het papier en de muur zou kunnen plakken.

Awel ik vind dat een serieus probleem voor de NMBS … zo al die treinen behangen.

Previous

De gevaarlijke kwetsuren

Next

Iets origineler zou ook eens goed zijn

8 Comments

 1. Dus..als ik het goed begrijp Sloef..vond ze die cape op de grond uitgespreid geen bezwaar, maar die twee onopvallende sokjes op de verwarming wél? en dan wilde ze ook nog eens de trein gaan behangen?tsk tsk tsk..sommige mensen hè..!

 2. Als ik het goed begrijp, lag die cape achter haar voeten over de volledige breedte van de bank, maar er wel onder.

  Maar twee onopvallende sokjes? Jij hebt voorwaar Slow zijn voeten nog niet bekeken! Als Slow na het dweilen met zijn 48 op zijn sokken door de living loopt … dan is de vloer droog!

  En in vergelijking met mijn kattenpootjes …

 3. Aha..dan lag die cape waar ik niet wil dat Axel gaat liggen..weleens onder die treinbanken gekeken?? daar zet je je schóénen nog niet onder..zo goor! Daar had Slow op z’n dweilsokken nog een hele kluif aan gehad hoor! haha!

 4. ms

  Natùùrlijk kijk ik eerst wààr ik hem leg hé! En een stofke er op kan niet zoveel kwaad. Het regende toch constant aan één stuk door. Dat spoelde wel weg.

 5. Hahahaha looooooooooool één ding weet ik wel zeker Ms-ke. De NMBS zou regelmatig voorzien zijn van schoon, kleurrijk, modern ,en nieuw behang. Wat willen ze nog meer … ?
  * plakken maar *

  ((( knipoogje )))

  PS: Die Slow, ik weet het, *ik val in een herhaling,* da’s toch een kadeeke hé, maar ééntje wiens avonturen ik wel héél graag lees. ‘Je mon fou’, maar samen met MS-ke, komt dat goed ..
  NU !

 6. Sloef goede avond…

  en dan hebt ge den helen trein voor u alleen en dan moogt ge dat ook weer niet ! Eens u lekker thuis voelen op den trein !! Hélaba…ne nieuwe slogan ‘ op den trein voelt ge u direct thuis…als ge geen zweetvoeten hebt ! ‘ Fijne groetjes )pepino

 7. Voor een stofje hou ik die hond niet weg..hier ligt die hele vloer bezaaid met wat een mens maar aan etens- of drinkwaren met zich mee kan nemen in een trein..Axel heeft de laatste keer van hier naar Zwijndrecht constant liggen loeren naar de vloerruimte tussen twee banken verderop, waar een halve zak popcorn lag. Da’s nog droog vuil..omgevallen bekertjes koffie of chocomel vind ik nog een stuk minder. Van mij mogen mensen hun sokken drogen op de verwarming hoor..daar ligt mijn hond niet op!

 8. ms

  Toevallig had ik het zondag nog tegen Slow gezegd, dat onze treinen toch relatief proper waren. Natuurlijk niet nadat er een ganse dag mee gereden is, dan liggen er ook bekertjes en flesjes en zo meer, maar dat wordt blijkbaar ’s nachts opgeruimd.

  Ik zou niet van de vloer gaan eten, maar een regencape er op leggen? Daar zie ik geen graten in.

  Maar in sokken op de radiator wél.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén