Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Verloren voorwerpen

Bij tijd en wijle zie je hier of daar wel eens een eenzame handschoen liggen. Als dat in de buurt van één of ander obstakel is, wordt zo een verloren gelopen exemplaar wel eens op dat obstakel gelegd, of dat nu een paaltje of een afsluiting of al was het een vuilbak gelegd.

Zo gebeurde het vorige week dat Slow, eens op de trein, al zijn fietspullen in zijn tas wou steken, heel erg verschrikt opkeek en zei: “ik ben een handschoen kwijt” wat eigenlijk betekende dat hij twee handschoenen kwijt was, aangezien hij, koudhandig als hij is, steeds een paar fleece handschoenen in zijn andere steekt. De trein ging vertrekken, geen tijd meer om snel terug het perron af te lopen en tot aan de fiets te gaan kijken.

Die avond, het was al laat, er was geen mens meer te bespeuren op de perrons, liep Slow rondkijkend van aan de fiets, over het perron, de trap af, de gang door, de trap op en het perron op waar ze ’s morgens de trein hadden genomen.

En toen ging het deurtje open. De stationschef of onderstationschef begaf zich naar het perron waar een speurende Slow liep te zoeken. Hij sprak Slow aan. Waarschijnlijk vond hij dat eigenlijk een beetje verdacht. Maar Slow vertelde over de handschoen en de man gaf Slow de raad het eens aan het loket te gaan vragen. Dat was dan voor de ochtend er na want op dat late nachtelijke uur was dat loket natuurlijk niet meer open.

mske is het gaan navragen aan het loket, terwijl Slow de fietsen op slot deed. De loketbediende bekeek haar eens, stond recht, liep daar ergens naar achter waar mske hem niet meer kon zien en kwam terug met Slow’s handschoenen.

Sjaans dat er in het station nog iemand de moeite doet. mske was er effenaf van opgelucht.

Previous

Geniepig Word

Next

Nuchter beschouwd

12 Comments

 1. bea

  Ewel dat is sjaans! De meesten zouden niet gebaren dat ze die handschoen zien liggen. Eerlijk?? Ik denk niet dat ik hem had opgerapen om naar de verloren voorwerpen te brengen….(BLOOS)

 2. ms

  Eerlijk? Ik denk ook niet dat ik dat zou doen, maar ik denk dat het waarschijnlijk iemand van het station zelf was. Als ik het zo achteraf bekijk valt het eigenlijk op dat er heel weinig op de grond ligt in ons station, zelfs geen papiertjes.

 3. Ik zie op mijn tochten vaak eenzame handschoenen liggen..en kinderspeentjes..en soms zelfs een kinderschoentje of -sokje..dat laatste vind ik altijd het vervelendste..’dat kindje heeft een heel koud voetje gehad’ denk ik dan en dat vind ik zielig. Ik leg de dingen ook meestal wat hoger op..in de hoop dat de mensen het dan eerder terugvinden..maar dan zie ik het heel vaak een week later nog steeds op dat paaltje liggen..de meeste mensen zoeken niet eens..die kopen gewoon nieuw..wegwerpmaatschappij hè!

 4. ms

  Ja, dat doe ik dus wel, als ik iets vind en het kan hoger gelegd worden dan doe ik dat wel. Dat dateert van indertijd toen Amke Slaapkonijn kwijt raakte en hij ook op een vensterdorpel op haar zat te wachten. Toen dacht ik ook dat het toch een mooi gebaar was.

  En ja, die kunnen daar dan heel lang liggen, zoals die ene rode want die ik vorig jaar op een paaltje legde, die heeft daar ook een hele poos voor de kleurrijke noot gezorgd.

  Normaal gezien zouden wij er ook van uit gaan dat die handschoenen verloren waren. Ik denk dat dat een logische gedachte is. Maar aangezien we zo niet direct andere konden kopen en Slow dan met koude handen zou blijven fietsen, ben ik het maar gaan vragen.

  Gelukkig maar.

 5. Sloef goede avond…

  er mocht dan toch gezocht worden ! Een tijdje geleden had onze dochter sleutels kwijt en even het politiekantoor binnengewipt en we mochten speuren in een berg sleutels met alles erop en eraan, zelfs met portiercodeöpeners ( geen goed nederlands zeker ), maar dus onbegonnen werk en ge moet eens opletten op de baan hoeveel verloren foetsen er daar weggesmeten liggen, gepikt door gasten die hun bus gemist hebben en raar …even later liggen die er nog, maar dan volledig ontmanteld !! Misschien om hunnen kerstboom te versieren ?? Fijne groetjes )pepino

 6. ms

  Wanten in een kerstboom zou maar een zot zicht zijn hé Pepino.

 7. Dat is geluk hebben!

  Grtjs

 8. En ik ben er zeker van dat Slow bijna jodelde van blijdschap dat hij zijn wanten terug had.Niemand verliest graag iets.
  Als ik iets vind dan leg ik het ook op een goed zichtbare plaats en hoop van ganser harte dat degene die het verloren heeft het vindt..

 9. en niets is vervelender dan er ééntje te verliezen, niemand heeft iets aan die andere en je hebt er zelf ook weinig meer aan, tenzij je natuurlijk al eerder eentje hebt verloren

  of is het nou bent verloren???

 10. Wat een opluchting dat ze weer terecht is…altijd leuk als iets dat kwijt is weer opduikt!

 11. Hallo Mske, dat is wel geluk hebben met die handschoen.
  Ik kom jou en je familie, gezellige en superfijne kerstdagen toewensen. Groetjes

 12. Amai, da’s geluk hebben, want tegenwoordig laten de meeste mensen één handschoen maar links liggen en bukken ze zicht niet daarvoor. Waarschijnlijk om dezelfde reden als Slow zegt: je bent eigenlijk niet één maar twee handschoenen kwijt, en aan één heb je niet veel … Tenzij je er maar één nodig hebt natuurlijk… Hum …
  Ik wens jullie allemaal, ja jij ook Sloef, een héle fijne kerst toe, en ‘k hoop voor jullie dat je niet al te veel moet wachten straks op de trein …

  Zwaai zwaaaaaaaaaaaaaaaai … !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén