Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Iets origineler zou ook eens goed zijn

De eerste film waarvan mske zich herinnert dat ze er bij gehuild heeft was “Ik had vijf zonen“. Die film blijkt dan uiteindelijk “The Sullivans” te heten, maar tot daar toe, dat weet mske pas sedert gisteren. Ze waren daar met de school naar toe geweest en ja, de ganse klas aan het janken.

Het jaar daarop deed de school dat efkes lichtjes over met “Shenandoah“, ook ja lap, de ganse klas aan het janken.

Daarna kan mske zich niet herinneren dat ze nog om een film gehuild heeft. Zelfs niet toen ze Bambi zag met een hele resem huilende klein mannen onder haar arm.

Nu had Wachtebroer het toch over films, onder andere over films geregisseerd door Clint Eastwood, dat die zo goed zijn en hij noemde onder andere “The Bridges of Madison County“, wat Slow en mske beaamden en hij noemde ook “A perfect World” die zo ontroerend bleek te zijn, maar die Slow en mske nog niet gezien hadden.

Wil dat toch niet lukken zeker dat Slow die net opgenomen had. Ze hebben er naar gekeken. En mske? Heeft die gehuild? Neen! Ze heeft zelfs gezegd dat ze dat geen goede film vond. En weet je waarom dat ze dat geen goede film vindt? Omdat hij eindigt zoals hij eindigt! Daarom. En dan was dat nog zo lang uitgesponnen, dat einde.

Zie je, alle films die wat die richting uitgaan, die eindigen zo, op die manier. Paf! Dood! Het zou toch origineler zijn om de sympathieke gangster eens te laten leven. Of niet soms?

Het komt precies niet goed uit de verf, wat we willen zeggen, maar huilen op commando? Daar doet mske niet aan. Clint Eastwood of niet Clint Eastwood. Ontroerend of niet.

Previous

Efkes de vuile was buiten hangen

Next

Belofte maakt schuld

7 Comments

 1. Hehe..ben geen filmmens, dat schreef ik al eens denk ik..maar good old Clint vind ik wel een toffe acteur..die films met die orang oetan waren echt wel leuk. ( vraag me niet hoe díé heetten!)
  Ik kan goed volschieten..soms om een scheet..zal de leeftijd wel zijn, hoewel ik dat met films altijd wel gehad heb..ik ‘zweette altijd veel uit m’n ogen’! hahahaha!

 2. ms

  Haha! “Every Which Way But Loose” en “Any Which Way You Can“.

  Persoonlijk vind ik Clint Eastwood ook wel een geweldig acteur, maar ik had een voorkeur voor andere soorten film, zoals: ““The Good, The Bad and The Ugly” en … Eigenlijk wou ik hier opsommen welke films van Clint ik goed vind. Maar als ik zijn palmares bekijk zijn er te veel om op te noemen. Er zijn natuurlijk films van hem die ik niet zo denderend vind.

  Hij is dan zelf beginnen regisseren. Als ik het goed voorheb was Pale Rider de eerste film die hij zelf regisseerde (is director hetzelfde als regisseur?), maar ik kan het verkeerd voor hebben ook.

  En wat ik hierboven al schreef geldt ook voor de films die hij regisseerde. Er zijn fantastisch goede bij, maar er zijn ook mindere.

  En ik kan wel ontroerd worden door een film, maar huilen is er niet bij.

 3. Aaah ja..dat waren ze..jij weet er meer van dan ik hehe..voor mij is het al heel wat dat ik weet wie Clint Eastwood is hahaha!

 4. Meestal hoop ik dat het geen jank-film wordt, want als m’n sluizen éénmaal open staan…

 5. Sloef goede avond…

  en daar geef ik mske honder procent gelijk in ! Het is al erg genoeg dat dit spontaan gebeurt op onverwachte droevige gebeurtenissen ! En krokodillentralen zijn trouwen goedkoop ! Fijne groetjes )pepino

 6. Ben ook geen filmliefhebber, zelden kan ik echt genieten van een film en zeker niet huilen, soms bij een waargebeurd verhaal en dan nog … het ligt er allemaal wat dik op, ’t is maar cinema hé.
  Ik had hier wat bij te lezen, door de kerstdagen had ik niet voldoende tijd gehad om op blogronde te gaan.
  Fijne tijd nog verder, mvg.

 7. Ik be ook geen filmmens, dus acteurs daar ken ik ook al niets van.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén