Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een post over de post

Er was een tijd dat we een vaste postbode hadden. Die kwam om 10u. Hij werd vervangen door de brombeer. Die kwam om 10u. Die ging op pensioen. Hij werd opgevolgd door de schone. Die kwam om 10u. De schone was echter niet meer onze vaste, neen. Na enkele weken wisselden ze af, de schone en de wandelaar. Die kwam iets voor de middag.

Sedert geruime tijd kregen we de jongere, die niet zo vriendelijk was als de schone en de wandelaar. Hij kwam rond de middag.

Iets voor nieuwjaar kregen we de zoeker. En nu mogen we blij zijn als we onze post nog voor donker krijgen.

Ik dacht dat alles sneller moest gaan? Of doet onze uithoek er niet toe?

Previous

Gewoon Ella

Next

Het is niet de hoofdzaak maar het komt er bij

8 Comments

 1. Klinkt bekend.Mijn postbode zwiert er ook met zijn pet naar, bij tijden…

 2. Sloef goede middag…

  tegenwoordig deelt een kwieke dame de post rond en gewoonlijk rond 1030 H en afgewisseld met een meer donker getinte en dat wordt dan na de middag en regelmatig ruilen wij de post met een andere straat, want lezen is er ook niet meer bij . jaja…de post wordt niet meer gesorteerd door de postbode,maar door een centrale dienst . Al eens geprobeerd om naar de post te bellen ? Eén nummer…en als ge uw geduld niet verliest zijt ge een straffe . Bellen naar het plaatselijk kantoor gaat niet meer . En weet ge…de echte postbode ziet dat alles met lede ogen aan, want voor hen is het plezier er ook af ! Fijne groetjes )pepino
  p.s. En komen bellen met nieuwjaar gebeurtook niet meer !

 3. Heb nog nooit echt een vaste tijd van postbezorging gehad volgens mij..en nu met al die concurrerende postbedrijven krijg je het op alle uren van de dag binnen! De postbodes zeggen nog steeds vriendelijk gedag als je ze in de straat tegenkomt, maar je ‘kent’ ze allang niet meer…het zijn steeds andere!
  ( dus iemand aanspreken omdat je constant de post van ons huisnummer maar in een straat áchter ons in de bus krijgt, is ook lastig..ze weten natuurlijk nooit ergens van!)

 4. Hahaha Grappig postje ! En dan die bijnamen van die postmannen, GRANDIOOS … !Hopelijk zoekt die zoeker in ’t vervolg niet meer zo lang … Succes ! !!

 5. Hier is ‘altijd zat’ vervangen door ‘de crosser’, die heeft met z’n brommerke het gras voor de brievenbus aan flarden gereden met een grote modderpoel of waterplas tot gevolg …

 6. momenteel geen klachten.Alleen heb ik te doen met de postbode. Hij deed zijn ronde met een brommertje en dat was zeker geen luxe want hij heeft een uitgestrekt gebied te doen.Brommer weg en alles moest met een rode fiets gedaan worden. Nu is er in de plaats van die rode stevige fiets met een vierkant rek vooraan en een vierkant rek achteraan een witte fiets gekomen die veel te licht is.Normaal moest het een electrische fiets zijn ,maar de batterij is nooit geplaatst !!!!
  Ze gaan er op vooruit bij de Post!!

 7. ms

  Dat gaat hier niet op. De postbode komt per auto. In het begin met een brommerke, maar tijdens de periode van de schone werd dat een auto.

 8. O ik vergeet er wel bij te zeggen dat de krant ’s morgens vroeg met een postauto wordt bezorgd. De rest wordt per fiets besteld en vandaag reed de postbode met een rode fiets waar een batterij instak!! Ze houden hier dus van afwisseling!!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén