Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ontmoeting met een oude liefde

Met al dat op-de-lijnletterij en daarmee gepaard gaande geen-kaas-eterij begonnen confituur en aanverwanten een beetje mskes oren uit te komen en ze bezwoer Slow toch nog maar eens een potteke smeerkaas mee te brengen.

Gezien de meer dan koude koudegolf reed Slow niet naar Landen maar naar het winkeltje over de berg en hij kwam thuis met een potteke Goudkuipje.

mske verwonderde zich er over dat het nog bestond. Want vele jaren geleden, toen de eerste Aldi’s hier begonnen op te duiken had ze dat steeds bij Aldi gehaald en ze had dat lekker gevonden, al had haar toenmalige schoonzus haar neus er voor opgehaald en gezegd: “bij die Aldi verkopen ze geen merken”.

Natuurlijk is “Goudkuipje” wel een merk. Dat wisten ze zelfs bij Studio Vandersteen, die er zelfs een Suske en Wiske aan gewijd hebben. Maar kom, al wat niet uit de oertijd der Vlaamse voorouderen stamde, was voor de vroegere schoonzus dan ook geen merk.

mske verhuisde en verhuisde nog eens en ze ging niet meer naar Aldi en ze vergat de goudkuipjes.

Tot nu. Nu Slow met dat kuipke thuis kwam. Ze zijn aan het tweede, zij het groter kuipke, bezig. mske moet opletten dat ze er niet weer in tuint, in die gewoonte van dagelijks smeerkaas op haar boterhammekes te smeren.

Ze bedacht dus het volgende. Hier thuis zal ze wel confituur en aanverwanten eten en als ze uithuizig, of zelfs uitlandig, is dan smeert ze toch gewoon Goudkuipje op haar bokes zeker.

En gek idee? Tja, niet abnormaal dat je daar gek van wordt, want als ze die Woerden bezig ziet, vindt ze toch ook dat daar een hoek af is.

Previous

Long time no see

Next

Je zal daar maar staan met maar één

13 Comments

 1. bea

  Dat is inderdaad lekkere smeerkaas, zowel de nature als die met pikantje. Ze smelten de kazen….hier is daar geen tijd voor, k zou het eten met een lepeltje

 2. Héél bekende reclameslogan nog steeds hoor!
  Ik hou ook wel van smeerkaas..maar zal voor de Slanki moeten gaan vrees ik..nou ja..vrees..die is ook lekker hoor, vooral die met ham!

 3. ms

  Wel, ik vind smeerkaas met ham niet slecht, maar ik eet kaas om de kaas en heb dus liever geen toevoegsels er in.

  Ik zou het anders ook met een lepeltje kunnen eten maar het volstaat toch wel als ik het ½ cm dik smeer, of niet?

 4. Oei, ken ik niet, maar ik ben ook geen kaasliefhebber, vandaar.

 5. Haha..een halve centimeter..dan heb je aan één zo’n kuipje net genoeg voor 2 boterhammen!
  Btw..wist eigenlijk ook niet dat de Aldi dat verkocht verkocht..meestal zijn het niet de Nederlandse A-merken in die zaken als Aldi en Lidl hè.

 6. ms

  Ik weet niet of ze het nù nog verkopen. Nu we er op letten vinden we het zelfs gewoon de Colruyt. Maar ja, ik heb al twee jaar niet naar smeerkaas omgekeken.

  Het kuipje dat we nu hebben is eigenlijk dubbel formaat.

  Momenteel smeer ik mijn boterhammetjes en dan schraap ik er een laag – of twee – terug af.

 7. Goudkuipje is veeeel lekkerder dan pek !

 8. Ik zou het eerder bij die Colruyt van jullie verwachten dan bij de Aldi of de Lidl hoor!

  Oh..erop en eraf smeren? dat deed de moeder van een vriendinnetje op de lagere school vroeger altijd met de slagroom op de cake als vriendinnetje jarig was en ze gaf een feestje hahahaha!

 9. Iedere keer ik de grens overwip om boodschappen te doen zitten er gegarandeerd een paar goudkuipjes in het winkelwagentje.Met één potje heb ik niet genoeg en ik smeer ze ook héél dik op de boterham ,liefst op een verse witte boterham (hoewel ik overwegend bruin brood eet).’k begin er bijna bij te kwijlen van de goesting !

 10. Sloef goede middag…

  ‘ goudkuipje ‘ kan er best door hoor en die spullen van den Aldi en de Lidl zijn ook bijlange niet slecht en worden trouwens meestal bij dezelfde firma’s gemaakt, maar met een ander etiket ! Fijne groetjes )pepino

 11. ms

  @ mizzD: bij de beginfase van de Aldi in België, dat wil zeggen dat dat bijna 30 jaar geleden is. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik juist naar die Aldi ging maar dat was kort na 1984. Want toen we goed en wel ingeburgerd waren in het Wat-was huis gingen we daar naar de Colruyt. En daar hadden ze toen geen Goudkuipjes.

  Wanneer Aldi met die Goudkuipjes gestopt is? Dat weet ik niet. Maar héél in den beginne waren ze er wel!

  @ Magda: jawel, zó!

  @ Pepino: als ge dat maar weet. Soms weet je zelfs wélk product je met een andere naam in je handen hebt.

 12. Ik eet veel Belgische en Franse kazen, maar geen smeerkaas,ook geiten en schapen kazen zijn aan mij besteed, en dat met stokbrood of een baget en verse koffie. Lekkerder dan een gebakje. hmmmmm

 13. Mske,ik heb weer een voorrad goudkuipjes mee van over de grens,ik bleef maar kwijlen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén