Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Maastricht zakelijk

Slow en mske konden geen rekening in Nederland openen. Dat kan blijkbaar niet meer.

Eerst zei de dame dat ze dat konden omzeilen met de rekening op naam van Slow of mske te nemen maar op een adres van iemand in Nederland, zodat ze de bankkaart daarheen konden zenden, de code kon ze onmiddellijk mee geven.

mske maakte een ganse sms klaar al vindt ze dat maar een zozo oplossing. Bank- en geldzaken moet je toch zelf kunnen regelen. En mske weet niet of ze zo zou staan springen om dat zelf voor iemand anders te doen, behalve natuurlijk als het iemand is die nauw aan haar hart ligt.

Maar voor mske die sms kon verzenden kwam de dame al zeggen dat ze eigenlijk een Nederlands sofi nummer moesten hebben ook en dat ze daarvoor eens naar de Nederlandse belastingsdienst moesten bellen, enzovoort en zo verder. Dat doen ze hier niet. Dan gooien ze die dongel nog liever de vaart in.

Europa één? Noppes ja!

En wat leest mske nu uitgerekend gisteren in de gazet?

Belg laat buitenlandse rekening links liggen!

Nu is het nog de Belg zijn schuld!

Previous

Beschermd: Andere opdracht

Next

Limburgse humor

7 Comments

 1. in de tijd dat m’n man expat in Nederland werd en ik gek werd van alle formaliteiten, zei de onderlegde verhuisdame mij: ge kunt beter naar een apenland verhuizen dan naar een van onze buurlanden!Gelijk hebt ge: Europa één? Noppes ja! Wij hebben daar een halfslapende rekening nog van in de tijd, en geloof het of niet: we kunnen ze niet opzeggen wegens niet de juiste papieren!

 2. ms

  Als je als zoekfunctie ingeeft: “rekening openen in Nederland als Belg” krijg je meerdere forums. Blijkbaar kan je wel een rekening openen als je de statuten van je zaak voorlegt of als je naar Hulst of Sluis zou gaan. Maar deze rekening zou privé zijn en heeft niets met de zaak te zien.

  Dat van Hulst of Sluis ga ik nog eens nakijken, maar ocharme voor die 20€ die daar zou komen op te staan als reserve voor die dongel. De echte fraudeurs die komen er wel weg mee.

  En met een Belgische kaart lukt het niet omdat er geen CVC code op onze kaarten staat.

  En dan zeggen ze bij die bank dat sedert de invoering van die IBAN alles zo gemakkelijk geworden is dat het overbodig is om een Nederlandse rekening te nemen.

  Als dat hier moest gebeuren, had Europa ons al lang op de vingers getikt.

 3. bea

  Dat is dus geen simpel spel…mijn goesting zou snel over zijn.

 4. Ik vind het om te beginnen raar dat je dat soort dingen niet kunt doen met je eigen bankkaart! Gewoon belachelijk..zo’n CVC-code zou gewoon op álle bankpassen moeten staan! Zo worden we inderdaad nóóit één Europa.

 5. …En dan spreken ze van een Verenigd Europa!!Op veel vlakken nog loze woorden !

 6. Gettie

  Wie maakt dat toch tegenwoordig in het IT tijdperk zo ingewikkeld hier en ginder? Ik begrijp het niet zo goed eerlijk gezegd.
  In 1995 (verdorie vorige eeuw al), Berlijn, bahnhofpas voor 3 of 4 of 5 of …dagen kopen en rijden maar met metro und zug. Idem dito und das gleiche in Boedapest 1999, kopen en rijden.

  ps : is mizzD niet zo een ietsiepietsie soort vriendin die jullie buitenlands bankrekeningprobleem tot haar probleem (met oplossing) kan maken?

 7. @ Gettie..
  Ik ben ertoe bereid, maar het is niet eenvoudig hoor!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén