Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De gele container

Gisteren reden we naar … ach ja, dat blijft al eender … we reden en we zagen in de buurgemeente de vrachtwagen die vóór elke voordeur een gele container ging afzetten. En daar heb je dan de vrije keuze om je papier te laten ophalen in die container of het gratis te gaan af zetten bij het containerpark.

Alleen … de mensen moeten wél de container huren.

En ik vroeg me voor de zoveelste keer af waarom we ons eigen koerke moeten vol poten met containers zus en containers zo en vroeg me af hoe ze zoiets oplegden aan mensen die enkel een balkon hadden …

Gelukkig zocht ik het eerst op alvorens me zorgen te maken. In een artikel van eind 2020 vond ik dat Landen -voorlopig- niet ingaat op het gebruik van een gele container1.

Liever rijd ik naar het containerpark dan er nog zo een container bij te krijgen al is geel dan een vrolijk kleurtje.

____________________
Het Nieuwsblad

Previous

De dikke Bertha

Next

De bevrijding

16 Comments

 1. Hoewel we bij de benedenhuizen hier een klein tuintje hebben, hebben we in mijn buurt geen containers omdat de bovenhuizen alleen een balkon hebben. We moeten de vuilniszakken (!) wel zelf naar de hoek van de straat brengen en in zo’n ondergrondse container gooien. Maar zo’n mooi gele container in de tuin…. het geeft kleur! 🙂

  • ms

   Wel ja, naar de hoek van de straat brengen vind ik een betere optie dan al die bakken op een stukje koer van luttele m². Dan ga je wel in de zon in je luie zetel zitten tussen de vuilbakken.

   En een mooi kleurtje? Die groene was ook frisgroen in het begin. Nu is die grauw van in regen en wind te staan. Straks gaan ze nog verlangen dat we hem onderdak geven. 😂

 2. Ik rijd ook liever zelf naar het containerpark. Hoog tijd dat ik dat nog eens doe.

  • ms

   Wij gaan binnenkort meerdere dagen na elkaar moeten rijden. Ik wil het kot leeg: alle bloempotten en -bakken die we nooit meer gebruiken moeten weg, plaats maken voor ander en beter.

   Het papier zetten wij buiten als het niet regent in een kartonnen doos. Maar we willen dat wel zelf wegbrengen ook.

 3. Iedereen een gele container, dat wordt inderdaad erg veel. Daar is toch niet goed over nagedacht. Het kan best anders met een soort verzamelpunt.

 4. Ik ben blij met de gele container. Die wij trouwens niet moeten huren maar waarvoor we alleen een waarborg hebben betaald. Vóór de container werd het papier gewoon op straat gezet (ophaling 1x per maand). De ene bond het mooi bij mekaar, de andere keek niet zo nauw en als het een uur goed geregend en gewaaid had lag het papier verspreid over de straat. Nee, doe mij maar een container. Hij staat hier niet in de weg.

 5. Sinds kort brengen wij oud papier zelf weg, ongeveer
  50 m lopen. Dat is niet ver. We hebben plaats genoeg voor een container maar ik heb er (nog) niets over gehoord.

  • ms

   Het zou me ook niks kunnen schelen om dat zelf weg te brengen naar het containerpark, al is het iets verder dan 50m.

   We gingen laatst te voet naar de doe-het-zelfzaak ernaast en dat was 4km.

 6. Voor een stapeltje oude kranten wel.🙂

 7. elsjeveth

  Het gele gevaar, wat een joekel van een container, nee die zou ik ook niet met vreugde in mijn tuin verwelkomen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén