Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De last minute haltes

Als een trein stopt wacht een normaal mens tot de afstappenden af zijn gestapt om op te stappen.

Maar een normaal mens mag dan toch ook verwachten dat, als het tijd is voor de opstappenden om op te stappen, er geen afstappenden meer zijn die nog snel hunne laptop dichtklappen, recht springen, hunne frak aanschieten, hun kabas onder hunnen enen arm en hunne laptop onder de andere arm nemen en dan als een razende bulldozer de opstappenden terug van de trein duwen.

Eerst tijd genoeg en dan haastige spoed.

Previous

Tis maar dat get weet

Next

Binnenkort doen ze dat ook nog zelf

9 Comments

 1. Maar ik heb ook al meegemaakt dat degenen die wachten om in te stappen beginnen te morren gewoon omdat er veel reizigers uitstappen.Het scheelt soms niet veel of ze duwen je gewoon de trein weer in!!

 2. bea

  Je zou voor minder een batterke doen

 3. Hihi..da’s duidelijk een Nederlands station! zóveel storingen de laatste tijd hier!
  Ik had het laatst met Koninginnedag, dat er zo’n hele ploeg in het oranje gestoken al half bezopen jongelui de trein in wilde terwijl wij nog niet uitgestapt waren..dat de uitstappenden dan voorrang hebben, was hen onbekend volgens mij..de conducteur moest met geweld een gaatje openhouden zodat we eruit konden..ongehoord vind ik wel hoor. ( en nee..ik zat niet meer..ik stond al bij de deur!)

 4. Pffff … trein en trammen, als het druk is wil iedereen erop !Tegen mij is altijd verteld, dat degene die afstappen, eerst moeten, en dan pas de opstappers; probeer maar is nekeer dat er honderden wachtenden voor u zijn ..

  Zwaai zwaaaaaaaaaai … !

 5. ms

  Dat het, als er veel opstappers zijn, moeilijk is om af te stappen is ook wel een feit, vooral in de drukkere stations. Dan lijkt het wel of ze bang zijn dat ze niet als eerste gaan kunnen opstappen, maar dat vind ik nog ergens normaal. Maar dat blijven zitten tot die trein volledig stil staat voor ze hun bullen bij elkaar beginnen te pakken is volgens mij gewoon een misprijzen van de rest van de mensheid.

 6. Mja..maar zo gaat dat met zo’n laptop..het afsluiten duurt altijd nét wat langer dan verwacht hehe. Met een boek zal het zo snel niet gebeuren dat ze dat te laat dichtklappen!

 7. Dat zijn toch wel figuranten op dat perron zeker?

 8. ms

  Zo een laptop kan je ook gewoon dichtklappen hoor. Maar in plaats van dat tijdig te doen … net als diegenen die nadat de trein stopte hun jas nog moeten pakken. Als iedereen dat zou doen zou je eens zien hoeveel vertraging die treinen dàn zouden oplopen.

  @ Liliwens: neen, ik heb die foto speciaal daarom gebruikt. Het is het vertrek voor een Grand Prix in Zandvoort in 2006, ergens in een Nederlands station. Maar ik vond de overdrijving wel origineel.

 9. “gewoon mee tot de volgende halte” roep ik wel eens al er nog eentje komt aanhobbelen op het laatste moment

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén