Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een moeilijk mens

Het kloppende hart van het element is maar erg summier. Maar het heeft een grote betekenis. Daarbinnen is het relatief rustig tegenover de storm die er buiten kan woeden. Daarbinnen ben je relatief veilig wat betreft de zaken die niets met de zaak te maken hebben.

Maar zoals elk kloppend hart heeft het ook toevoer en afvoer nodig. Daarvoor zijn er zo een aantal doorgangen die ook zij op summiere wijze worden afgesloten.

En laat het nu net die summierheid zijn die veroorzaakt dat sommige van de stormvogels van daarbuiten de mening toegedaan zijn dat ook zij deze doorgangen mogen gebruiken. Moesten ze dat allemaal gaan daan ging het nut van het kloppend hart natuurlijk teniet. Meer nog, dan was er van veiligheid nergens nog sprake.

Het spreekt dan ook voor zich dat de toegelatenen tot dit heiligdom er over waken dat de ongenoden buiten blijven. Deze worden telkens op beleefde doch besliste manier teruggewezen naar hun doorgang van herkomst.

Natuurlijk moest het mske zijn die een dwarse aap tegen het lijf liep, dat kon toch niet anders. Ze verzocht het heerschap terug te keren vanwaar hij kwam en wees hem hoe hij aan zijn doel kon geraken. Maar dat vond hij niet kunnen. Het was zo veel korter. mske wees hem er op dat het kloppend hart enkel voor hen te gebruiken was.

De man werd bot en terwijl hij met zijn eigen karkas mske een duw tegen haar boezem verkocht zei hij: “doe nu niet zo moeilijk”.

De situatie is best te vergelijken met de Colruyt. Stel dat je je via de opslag- en de laadruimte naar je wagen begeeft omdat het korter is. Deze vergelijking is ook maar summier maar het kan er mee door.

Previous

Beschermd: Zowel uitkomst als inkomst

Next

De aap komt uit de mouw

5 Comments

 1. Tgoooh ! Als er zo’n nen ongelikte dwarsligger, mij een duw moest geven tegen mijn boezemke, ‘k zou em een akketaat verkopen midden in z’n ongelikt smo…leke !! De zot ..;
  Afin … hopelijk klopt het kloppend hart nog steeds … op de juiste plaats …

  ((( KNUF ! )))

  voor ms-ke …

 2. Sloef goede avond…

  ne mens is al gelukkig dat zijn of haar hart klopt en daar moeten ze allemaal niet staan te dringen, want dat noemen ze nen amboulie en dat is niet zo gezond ! Poten afblijven dus en bleefd blijven .
  En klein mannen…natuurlijk dat…maar ze in de mot houden, dat is andere koek en dan nog uit den hemel vallen ! Fijne groetjes )pepino

 3. bea

  Sjans dat ge braaf zijt. Hij zijn karkas tegen mijn boezem, ik mijn knie tegen zijn…alé, ge weet wel

 4. Gettie

  Heel eventjes dacht ik dat er sprake was van storm om je heen maar dat je hart het wel kon verteren, het duurde toch 2 alinea’s lang hoor.pffft.

  Maar nu met je bloedeigen boezem het artificiële hart verdedigen, chapeau hoor. Diene vent, was zekers ook ene met een heel klein piem..ke en moest dat met zijn karkas goedmaken.

 5. Met je boezem??..was dat boze oog van jou niet genoeg??

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén