Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Haar

De verstandhouding van mske met het kappersgilde is grondig verstoord en het ziet er niet naar uit dat daar in de nauwe toekomst beterschap zit aan te komen.

Na al de poespas van de laatste jaren was mske eind februari maar weer bij een andere kapster binnen gestapt en kwam relatief tevreden buiten. Relatief omdat de kapster weer had had gezegd dat ze mskes toch al fijne haar moest uitdunnen, wat resulteert in pieken als het niet door een deskundige wordt opgemaakt en dat ze het wou brushen, ondanks dat mske dat niet wil, zo een opgeschuimde opgeklopte hooimijt op haar hoofd. Maar de kapster weerlegde dat met te zeggen dat het geen publiciteit is voor haar zaak als mske daar buitenkomt met haar favoriete wizzelwezzel kapsel. Volgens mske is dat schuim enkel nodig om te camoufleren dat de uitgedunde pieken een eigen leven gaan leiden.

Ik wou mskes grieven hier eigenlijk niet opzetten, maar ze insisteert. En nu mag iedereen nog blij zijn dat ik het zo kort kon houden want de litanie die ik hier moet aanhoren is pakken en pakken langer.

Nu dus … mske wil een afspraak maken en op een simpel uitgesproken zinnetje: “ik had graag een afspraak gemaakt om te kleuren en te knippen” breit de kapster zo verder tot ze uiteindelijk, gefrustreerd door haar eigen drukke agenda, er in slaagt de fout daarvan bij mske te leggen en te zeggen: “ik heb nog andere klanten mevrouw”.

Eerst wou mske nog zeggen dat het niet meer hoefde. Maar dan herbegint de lijdensweg opnieuw en mits enige aanpassingen is deze kapster wel goed. Vrijdag heeft mske een afspraak. En omwille van dat: “ik heb nog andere klanten mevrouw” zal mske nu eens wel op haar strepen staan. Er wordt niet uitgedund! En die bus schuim mag ze ook terzijde laten, of ze kan haar centen gaan halen bij al die daar buiten staan te wachten om te zien of mske met een wizzelwezzel buiten komt of met een hooimijt. Oh zo!

Previous

Gelul

Next

De Scheet?

2 Comments

 1. Ik ben tussenin al komen lezen maar met de kleinkinderen hier was reageren wat moeilijker.En ik wil toch graag reageren!

  awel ik ben blij dat je het ook niet kunt vinden met de kappers. Ze doen verdorie nooit wat jij wilt.Ik heb veel haar en het groeit in diepe punten in mijn hals. Ik heb al dikwijls gezegd dat ze die punten moet uitscheren en dat ik mijn haar in de nek korter wil. Wel dat doet ze nu wel en weet je waarom? Ik heb met een scheermesje zelf zitten snijden aan die punten in mijn hals!!! En weet je wat ze nu zegt:ik zal in het vervolg die punten uitscheren dat zal toch beter zijn !hahaha!
  Die vogels heb je dat echt kunnen tellen? En kon je dat pietje echt zien,wwwoooeeaaah!
  En van die gazet ,inderdaad soms moet je in de gazet lezen wat er in je achtertuin gebeurt.
  Zeg dan heb jij geluk als je in de colruyt nog iets vindt op die schaaltjes. Meestalzijn ze leeg als ik langs loop! Ben jij daar dan al geweest?hihi

 2. ms

  De mussen : eerlijk gezegd hadden wij maar één koppel mussen in ons dakgoot zitten. Dus we gaan er van uit dat dat één manneke was. Het tweede koppel dat er genesteld heeft, had zijn nest ook in de dakgoot maar dan wel op de plaats waar het water van de aanbouw er bij kwam. Verder dan een nest hebben we niks gemerkt. Sedert september zijn die nesten natuurlijk ook weg en ik heb nog geen nestelactiviteit gezien. Dus geen mussen. Niks met een plastronneke !

  Colruyt : meestal zijn die schaaltjes leeg en ik vraag me af wie die leeg maakt, aangezien we een relatief nieuwe Colruyt hebben en we daar niet echt kunnen klagen over “druk”.

  Kappers : ik ging altijd graag naar de kapper maar sedert een pozeke word ik daar ook ambetant van. Je moet constant op je qui-vive zijn of ze zijn weg met een stuk dat je nog wil hebben.

  De gazet : vanmorgen merkten we in het centrum wat die van de gazet vorige week al schreven.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén