Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Corona? Koekskes, bier, verzekering of … dood

Telkens bij het uitbreken van een epidemie en de daarbij horende het-zou-wel-eens-een-pandemie-kunnen-worden-paniekzaaierij, sta ik versteld van de epidemie van de reizende mens die zijn belangrijkheidsgevoel laat primeren op de algemene volksgezondheid.

Dan precies valt het op dat de besparingsmaatregelen wat het milieu betreft enkel hen raken die het uit overtuiging zelf al niet doen, want vele anderen zwermen over de wereld en zelfs een nakend drama kan hun reis niet verstoren.

En dan ben ik egoïstisch genoeg om me er in te ergeren. Milieu hier en milieu daar en je zou je boodschappen met de fiets moeten doen, maar ze mogen je wel de grootste ellende op je talloor brengen als het maar geld opbrengt aan de geldmachine.

Nu wat de naam betreft: of ze het nu een epidemie noemen of een pandemie, het is en blijft een woord en de naam die men er aan geeft verandert niets of niets aan een situatie.

Previous

Allemaal stapeltjes

Next

Een vervolg …

9 Comments

 1. elsje

  Bij Corona moet ik aan bier denken. Schijnt toch net iets anders te liggen. Onze Chinese schoondochter antwoord als wij haar vragen naar de situatie van haar familie.
  Niet in mijn stad (Chengdu) zegt ze en daarmee is voor haar de kous en ongerustheid van onze kant afgedaan.
  laten we een voorbeeld aan haar nuchterheid nemen en paniek zaaien aan de paniekmakers overlaten.

  • ms

   Zoiets moet in de pers uitgemolken en opgeblazen worden zodat een mens bang zou worden.

   Verslag uitbrengen zou eigenlijk gelimiteerd moeten worden tot nuchterheid en het vermelden van de situatie zonder speculaties en horrorscenario’s.

 2. Misschien heb je gelijk, het lijkt er wel op.
  Ik weet niet wat ik ervan moet denken.
  Voor alle zekerheid blijf ik voorlopig binnen, is nog goed voor mijn kuchje ook. ☻

  • ms

   Ik mijd sowieso plaatsen met te veel mensen, ik mijd ook sowieso kuchende, hoestende mensen omdat ik weet dat Luc dat dikwijls overneemt en het bij hem dan weer een bronchitis wordt.

   Maar ik vind wel dat ze, bij het uitbreken van zoiets, alle verkeer mogen stilleggen tot ze de oorzaken en gevolgen overzien en niet zoals nu met hun “we zien wel waar we uitkomen” houding.

 3. Alles wordt opgeklopt totdat je helemaal niet meer weet wat nou erg is, heel erg, of nog erger. Een mens wordt er stipstapelgek van. In het jaar 1918/19 overleden wereldwijd tussen de 20 en 100 miljoen mensen aan de toenmalige Spaanse griep. Alleen al in Nederland waren dat er meer dan 40.000. Dat is een pandemie. Zover zijn we nog lang niet. Het is goed dat er nu gewaarschuwd wordt, maar ik denk dat het niet nodig is om nu al wereldwijd alle verkeer stil te leggen, behalve van en naar het deel van China waar de uitbraak is.

  En ik ben het met je eens; er zou veel nuchterder verslag uitgebracht moeten worden. Jammer genoeg, zijn er dan altijd wel weer mensen die zelf gaan speculeren en die dan van die doemscenario’s verzinnen, of zelfs zeggen dat het een complot is om het stil te houden. Alles met dank aan het internet.

  • ms

   Wel ja, er zijn twee mogelijkheden.

   • Of het is zo ernstig als ze willen laten uitschijnen en dan doen ze er wat aan.
   • Of drastische maatregelen zijn niet nodig, maar dan stoppen ze maar met het op te blazen tot proporties die in staat zijn paniek te zaaien.
 4. Ik lig niet wakker van dat virus. Het is nog maar met moeite gekend of er komen paniekberichten in de krant. Je zou voor minder de krant aan de kant leggen.

  • ms

   Die optie heb ik ook al overwogen.

   Gelukkig heeft Albert ingegrepen en kunnen ze uit een ander vaatje tappen. Nu gaan ze dat nieuws weer uitmelken.

 5. We hebben af en toe een goed virusje nodig om de bevolking wat uit te dunnen. Ik maak me niet al te veel zorgen en als het komt, dan komt het. Wat kan je doen behalve tonnen sinaasappels eten 😉

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén