Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Verken je eigen streek

Zaterdag waren Slow en mske naar de rommelmarkt in Elliksem. Onderweg zag mske de plaatjes voor de Landense fietsroute en dacht: “misschien is dat eens de moeite waard” want voor zondag stond er nog niets op de planning.

Ze zocht de Landense fietsroute op internet. 34 km. Dan kunnen ze later eens de Bietenroute doen, die is 42 km lang. Slow ging onmiddellijk akkoord.

Zodoende zijn ze hier gisterenmorgen vertrokken. Er was veel te zien voor wie wil zien. Ja, stadsmensen zullen er waarschijnlijk niet veel aan vinden, maar ja, Slow en mske zijn geen stadsmensen.

Soms zegden ze onderweg: “hé, hier waren we al” of “ik weet waar we zijn”. Bij manier van spreken dan wel want ze wisten altijd wel op welk grondgebied van de 14 dorpkes ze zich bevonden, maar ze kwamen wel op stukken waar ze ooit al doorfietsten onderweg naar elders.

Ze stopten aan Ste. Gitter en aten daar hun meegebrachte boterhammekes op. Meestal nemen ze geen boterhammekes mee als ze onderweg zijn maar deze Landense fietsroute ligt er het ganse jaar en is dus niet het ganse jaar voorzien van tentjes voor hotdogs of wafels of andere hapjes.

Op een zeker ogenblik dacht mske, en ze zei het ook, dat het parcours toch een beetje anders, verder, leek dan wat zij oorspronkelijk had gezien op internet. En Slow zei dat hij een plaatje had gezien dat zei dat de route 42 km lang was. Dat leek er al meer op.

Eens thuis mat ze de afstand en ze kwam inderdaad op meer dan 42 km.

Daarnet toen ik het wou schrijven wou ze toch het bewijs erbij hebben van die 34 km zeker. En ze stond paf, want wat staat daar als afstand aangegeven? Toch 43 km zeker!

Nu vroeg ze zich luidop af of ze nu gek werd of gewoon scheel had gekeken. “Maar neen” zei Slow “ik las ook ergens iets over een ingekorte versie”.

Nu maar hopen dat het volgende week nog mooi weer is voor die Bietenroute. De vijftiende? Op de feestdag? Ah neen, als het dan niet regent gaan ze ergens in de streek een wandeling doen van 12 km.

En voor alle fietsfanaten die nu denken: “is het dàt maar”, Slow en mske zijn geen koereurs, ze rijden niet met koersvelo’s want anders zouden ze op een velodroom gaan rijden.

Previous

Als er een ster valt mag je een wens doen

Next

Teleurgang van de markten

3 Comments

 1. Waaaauw ! Chapeau voor jullie beiden ! 34 of 43 … ? Ik doe dat jullie op de fiets zeker en vast niet na … ! hihihi Laat staan een velodraaom …

  Groetjeeeeeeeeees

 2. Ik wist niet dat jullie zo sportief. 34 of 43 km is toch al ver. Laat me maar weten voor de volgende route, de Bietenroute.

  Veel plezier!

  Groetjes

 3. Aaach..wat lief van die Slow toch..die wilde je je niet zo rottig laten voelen dat je een beetje gek wordt..! whahahahahhahahahahahaa!

  Máár..hoedje af..ik vind het een prestatie..en zal echt niet denken is het dát maar..sjemig..43 kilometer!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén