Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Typisch op een zaterdag

Goed zé! Ne mens gaat dan eens niet uitslapen op zaterdag. Ah neen, want hoe eerder je ’s morgens vertrekt, hoe eerder je terug bent met die grote hitte in het verschiet.

Dus je staat op en dan verschiet je van iets anders, want je pc geeft zo een vies kaderke met als titel “opstartherstel” met een teksteke erin dat je zo een keer of drie moet lezen omdat je niet wil geloven wat er staat. Dat zegt namelijk iets over niet willen opstarten en iets over herstellen. Dus druk je die toets om te herstellen maar in, dat gaat toch maar enkele minuten duren.

Je zit daar toch al dik vijf minuten bij te suffen als je bedenkt dat je ondertussen evengoed kan ontbijten en je maakt een tas koffie.

Dat blijft maar draaien en je wordt zo lichtekes ambetant en je gaat maar eens op je lief zijne computer gaan googelen en wat je daar leest is zo onrustwekkend dat je goesting krijgt om je klompen tegen de muur te keilen, alleen heb je nu geen klompen meer … of toch wel, maar die dienen enkel om in den hof te werken of om te schuren.

Als ze over kapotte harde schijven beginnen, dan gaat je tikker ook een beetje sneller slaan, geloof me vrij.

En ja, lap! Daar heb je het. Dat vies kaderke stopt met draaien en zegt dat het je pc niet kan herstellen. En wat doe je dan? Uit pure frustratie?

Je duwt nog maar eens op die opstartknop en dat ding start op. Je zou dat zo een zwing rond zijn oren geven ware het niet dat hij dan pas echt zijne kaas zou laten, dus ben je gewoon blij dat hij er terug is en je staat verstomd als er een melding komt dat hij hersteld is.

En daar lees je dat het mogelijk is doordat je iets fout hebt geïnstalleerd, maar je hebt niets geïnstalleerd. En dan lees je van iemand die altijd op die manier moet opstarten en je hoopt maar dat dat hier het geval niet zal zijn, maar je durft hem toch niet afzetten terwijl je weg bent en ineens realiseer je je dat die schermbeveiliging ook niet opspringt.

Eigenlijk springt die al heel lang niet meer op, maar dat viel niet zo op omdat je telkens als je er niet bent die klep dicht klapt zodat ze van op straat dat verlichte scherm niet zouden zien.

Eens terug thuis installeer je die schermbeveiliging terug tegoei en je vindt hoe het komt dat die ooit vanzeleven eens uitgevallen is.

Zaterdagavond krijg je een melding dat je 18 updates hebt en die had je een paar avonden ervoor ook gehad. Zat daar ergens de schuldige tussen?

Wat is nu het resultaat? Dat je iedere morgen met een bang hart die pc gaat opstarten. Dàt is het resultaat!

Previous

De mensen op de bus

Next

Slapjanus

8 Comments

 1. Herkenbaar Ms-ke, Manlief heeft daar ook een paar weken geleden , zich bijna een punthoofd over gecreëerd. Telkens bleef zijn PC tijdens het opstarten,hem tot vervelens toe vertellen, dat hij op een bepaalde toets moest drukken om de veiligheidsmodule ??? (of zoiets) op te starten. Idd … deed men dat, dan bleef dat grijze ding, ook bij hem in kringetjes ronddraaien, en voor de rest ?gebeurde er noppes. Uiteindelijk is er een computer meneer thuis naar komen kijken, en die heeft het opgelost; Hij vertelde dat er idd iets misgelopen was tijdens één of andere update. Tja … zo hebben die updatedingens, den beste natuurlijk

 2. ms

  Gelukkig had ik er geen computermeneer voor vandoen. En gelukkig heb ik die raad van dat opstarten in veilige modus niet opgevolgd, want daar gaven ze die oplossingen maar bij alle drie kon je daarna je volledige pc opnieuw gaan installeren.

  Nu zou ik beter eens horen bij de verkopers wàt het probleem kan geweest zijn, maar aangezien ik er van uit ga dat het één van die 18 updates was … al is dat ook weer uiterst twijfelachtig aangezien die er zeker al twee dagen – als het er al geen drie waren – op stonden.

 3. gelukkig dat je wat van een pc kent want het kunnen soms krengen zijn.Ik krijg er soms ook een punthoofd van,en dan laat ik hem een dagje dicht.Ik heb hem wel niet nodig voor mijn werk.

 4. toch wel een back up he mske?

 5. ms

  Ja hoor, maar dan nog … ik heb zoiets nog nooit moeten terug zetten en hoop dat dus ook nooit te moeten doen.

 6. ik hoor de laatste dagen de een na de ander met soortgelijke problemen (han ook) ’t zijn toch die updates… hopenlijk komt er snel eentje die dat alles weer oplost *zegt olive die een mac heeft *

 7. ms

  Je zou er schrik van krijgen als je leest wie zich zoal bezig houdt met het aanmaken van virussen.

  Go Norton Go!

 8. Ik zou daar dus echt helemaal gek van worden! brrr!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén