Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Reizen op zaterdag

We wilden naar Leeuwarden. Op een zaterdag en we wilden zo snel mogelijk daar zijn.

Er vertrekt een trein om 7.38u in Landen.

Vermoedelijke aankomst in Leeuwarden: 13.17u.

En dan gaat het fout. Er is namelijk een klein probleemke. Op zaterdag is de eerste belbus pas op 8.15u. Dat wordt dus vertrekken met de trein van 8.38u.

Vermoedelijke aankomst in Leeuwarden: 14.17u.

En dan gaat het fout. De belbus komt met vijf minuten vertraging en rijdt dan nog eerst via Overwinden. Nu ja, kantje boordje arriveert die aan het station.

Vermoedelijke aankomst in Leeuwarden: 14.17u.

En dan gaat het fout. De trein naar Liège Guillemins heeft 13 minuten vertraging en je hebt maar tien minuten overstaptijd voor de trein naar Maastricht. En we kunnen weer eens een uur wachten in het station van Luik.

Vermoedelijke aankomst in Leeuwarden: 15.17u.

En dan gaat het fout. We hebben zeven minuten overstaptijd in Maastricht. Maar in Visé is er ene die zich pas realiseert dat hij van de trein moet als het vertreksein al terug gegeven is. Een hele hoop miserie en kostbare minuten later vertrekt die trein weer, richting Maastricht.

Daar rijdt de trein naar Sittard voor onze neus weg.

Vermoedelijke aankomst in Leeuwarden: 16.17u.

“Maar neen” zegt een vriendelijke perronwachter in Maastricht “jullie nemen gewoon de boemel naar Sittard,je komt daar aan, stapt van de trein en stapt zo gelijk op die naar Utrecht”. We hebben dan geen overstaptijd, maar we moeten er blijkbaar niet van perron wisselen.

Vermoedelijke aankomst in Leeuwarden: 15.17u.

En dan gaat het fout. Er wordt meegedeeld dat de boemel 5 minuten vertraging heeft.

Vermoedelijke aankomst in Leeuwarden: 16.17u.

“Maar neen” zegt een andere perronwachter die je ziet twijfelen of je toch niet beter de IC van een half uur later zou nemen “het sein staat al op veilig. Ik zou deze nemen”. Dat doen we.

Vermoedelijke aankomst in Leeuwarden: blanco!

De trein rolt het station van Sittard binnen, die naar Utrecht rolt het station binnen en wij rollen van de ene op de andere.

Vermoedelijke aankomst in Leeuwarden: 15.17u.

Normaal gezien waren er geen problemen meer te voorzien. We zijn enkel in Zwolle nog eens van het achterste gedeelte naar het voorste gedeelte moeten overstappen, maar dat was de schuld van die trein. We waren in het voorste gedeelte ingestapt maar toen ging die trein ineens dat voorste gedeelte, het achterste gedeelte maken en omgekeerd.

Definitieve aankomst in Leeuwarden: 15.17u.

Wat peist ne mens dan? Gewoon: “oef we zijn er!”

Previous

Officiële oplichters

Next

Mensen onderweg

2 Comments

  1. Gettie

    En was Leeuwarden de moeite van al die foutjes waard?

  2. ms

    Wij vinden Leeuwarden altijd de moeite waard.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén