Als mske ’s morgens ontwaakt heeft ze altijd nog even tijd nodig om wakker te worden. Dan ligt ze te soezen en overdenkt de dingen die al geweest zijn en/of de dingen die nog moeten komen. Deze morgen dacht ze er aan dat ze haar eigen leven gecompliceerd maakte door geen afstand te willen doen van Kokkeriko, Gerard en Nijntje en besloot ze een goede thuis voor hen te zoeken.
 
Toen ze bij ’t ontbijt dan Nijntje zag veranderde ze weer van gedacht.
 
Er zijn mensen bij wie ’t konijn in huis leeft, maar dat ziet mske niet zo direct zitten, alhoewel, volgens haar veearts konijnen uiterst propere beestjes zijn en ook heel plezant uit de hoek kunnen komen.
 
Nijntje’s zusje woont, samen met twee katten en een hond, bij die veearts en zit in huis als de kinderen thuis zijn, maar gaat ’s nachts wel in een nachthok slapen.
 
De dag dat bovenstaande foto van Nijntje genomen werd, hebben ze hem binnen gehaald en waren Mouche en ik foetsie. De nieuwsgierige Karboenkel echter wou dat raar geval van korter bij bekijken maar was er wel bang van. Dat is volgens de veearts ook normaal, aangezien dat konijn bij haar thuis óók de dienst uitmaakt.