Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nieuws uit Absurdistan

Abs en Urdi kregen een brief. Een brief die zei dat Abs snel met haar Zjee Beekaart naar de Zjee Bee moest. Abs had namelijk 513 punten op die Zjee Beekaart staan en daarvan zouden er 227 op het einde van het jaar vervallen. Tijd dus om die 500 punten om te ruilen voor een waardecheck van 5€.

Maar er was nog meer! Als Abs en Urdi voor 25€ kochten, kregen ze zo maar 180 punten extra op hun Zjee Beekaart.

Nu is Abs niet voor het puntensysteem en kaartensysteem en loksysteem. Maar er zijn producten die ze in de Absurdistaanse Colruyt niet hebben, zoals daar zijn een fles Elixir d’Anvers en nog zo het één en ander. En Abs rekende Urdi voor dat, als ze die fles Elixir d’Anvers meebrachten en ook nog een andere fles, hadden ze die 180 punten en al een fleske in huis voor oud en nieuw en al een kado voor iemand die we hier ook niet gaan noemen.

Zo gezegd, zo gedaan. Abs en Urdi togen naar de Zjee Bee en Abs wapperde met haar waardebon en haar kaart voor de neus van de kassierster terwijl ze begon met te zeggen dat … De kassierster bekeek dat een beetje scheef, stopte dat in Urdi’s handen en zei: “dat regelen we daarna” en ze scande de fles en de fles en nog wat.

“Dat is dan 32€” zei ze, terwijl ze de waardebon en de kaart van Urdi aannam terwijl Abs betaalde. Met een nonchalant gebaar gaf ze de waardebon van de 180 punten terug aan Urdi. “Jamaar” zei Abs “en mijn 180 punten?”

“Dan had u mij die vóór het scannen moeten geven” zei de kassierster. “Dat dééd ik” zei Abs. “Als het zo zit” zei Urbi “neem die flessen drank dan maar terug, dan hoeven we die ook niet”. En Abs begon de flessen al terug uit de tas te halen.

“Ik dacht dat dat voor de uitbetaling van die 5€ was, u had ze mij moeten geven” zei de kassierster. “Dat dééd ik” zei Abs nog een keer en “ik haal die flessen wel elders” al zonk de moed haar in de schoenen als ze bedacht dat ze naar St. Truiden zou moeten om een fles Elixir d’Anvers.

“Wacht even” zei de kassierster zo rood als een tomaat. Ze mummelde een Absurdistaanse mededeling in een microfoon, zei iets over een badge die ze nodig had, printte nog wat af en zei nogmaals dat ze dacht dat het over de uitbetaling van die 500 punten ging.

Abs mocht nog even een handtekening onder een stukske papier zetten. Het wicht gooide boosaardig nog allerlei papiertjes achterna én de Zjee Bee kaart en mompelde wat binnensmonds over een prettige dag.

Buiten viel de sneeuw met dikke pakken uit de lucht. Abs en Urdi pakten hunne velo, keken elkaar aan en zegden: “trekken wij dat aan of zo?”

Previous

De kauwgomboom

Next

Het is met toch wat met die twee rare personages

5 Comments

  1. Hahahahaha dat systeem van de Zjee Bee, héél herkenbaar! heb daar een tijdje ook mee in de lut gelegen. Zwaar hoor om die 5 euro te pakken te krijgen … Maar de aanhouder wint … !

  2. Dat zullen jullie niet alléén hebben..maar álle mensen die bij die muts aan die kassa komen!

  3. Ik snap iets niet.Die punten op de Zjee Bee kaart blijven toch doorlopen tot jij zin hebt om ze om te ruilen? Hier doe je dat aan de inkombalie en ik heb nog nooit problemen gehad.Maar aan de kassa zelf ruilen ze die punten wel niet in.Daar kun je wel betalen met die checks.

  4. ms

    De gespaarde punten blijven drie jaar geldig. Daarna ben je die kwijt, in ons geval 227 die zouden vervallen op het einde van het jaar.

    Onze Zjee Bee is maar een Zjee Beeke en die heeft dus geen infobalie.

  5. o ,maar ik laat die geen drie jaar op de kaart staan! Vandaar dat ik dit niet weet

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén