Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De kadookes

De dag van ’t jaar zit er weer aan te komen. Je weet wel die dag dat iedereen je loopt te feliciteren en je kadootjes geeft in de vorm van kortingsbonnen voor je volgende aankoop en jij denkt: “Stik er in”.

Deze keer zijn ze er wel heel vroeg bij. Als ik tussen een bepaalde dag en een andere bepaalde dag voor 50€ vlees koop krijg ik 300 extra punten. Als ik 400 punten bij elkaar heb, krijg ik een extra cheque van zegge en schrijve 4€. Zelfs ik, die met weinig tevreden ben, vind dit beledigend. Dan liever gewoonweg niets.

Ik had net vlees gekocht. Ik heb voldoende vlees voor -nog maar eens- zegge en schrijve- een hele maand. Waarom in ’s hemelsnaam zou ik voor 4€ korting, 50€ gaan besteden aan vlees dat ik mogelijk met Pasen nog aan het eten ben?

Zut hé zeg!

En dan komt het andere kado, de bedelbrief. Je kent het soort wel. Je opent de envelop, er tuimelt één of ander hebbeding uit, een notablokje en een pen, of zoiets en in de brief staat de vraag of je in ruil geen klein bedragje wil storten. Deed ik eerlijk gezegd nog nooit. Ik stuurde het gekregene ook nooit terug. Dat zou me ook geld gekost hebben en ik had niks gevraagd.

Deze keer was het een herbruikbare boodschappentas én een notablokje, waarschijnlijk om je boodschappen te noteren én een bijpassende pen.

Het goede doel was goed, dat moet ik eerlijk toegeven. Ik heb zelfs even gedacht om te geven. Maar de manier van me voor een voldongen feit te stellen stoot me zo tegen de borst dat ik het maar weer naast me neerlegde.

Wil je me een kado geven? Geef me dan een kado. Heb je iets van mij nodig? Vraag het dan gewoon.

Maar op deze, beide bovenvermelde, manieren maak je me gewoon dwars.

Previous

Bureau der afgewerkte zaken

Next

Lawijtmaker-II

10 Comments

 1. Je hebt gelijk.

 2. Je bent niet de enige die zich hieraan stoort. Het gedoe met waardeloze kortingen vind ik ook niks, en als klein gezin heb je er al helemáál niets aan.
  Over het geschooi zeg ik liever niks, té irritant.

  • ms

   Ooit heb ik nog geweten dat enkele van die zaken me belden op de dag zelf. Daar ben ik nooit meer geweest.

   Nu ook, met die belachelijke kortingen strijken ze me gewoon tegen de haren in (wat niet gemakkelijk is, met die weerborstels van mij).

   In het begin van de lockdown kon ik geen vlees bestellen bij Colruyt. Bij deze wel. Dus besloten we zo wat half om half bij beide te bestellen. Maar nu is er weer twijfel …

   Die andere, die bedelbrieven? Ze moeten niet verbaasd zijn als ik die tas ga gebruiken. Van de notablokjes trouwens ook niet, maar dat loopt zo niet in het zicht.

 3. Elsje

  Och soms strijk ik met de hand over m’n hart. Ben ik blij weer n jaartje ouder te zijn. De kattenboot die zo aardig is om mij te feliciteren gun ik dan een extra brokje. Maar om nu massa’s boodschappen te gaan doen voor 4 euro korting mmmm dat is wel een bedenkelijk cadeau ?

  • ms

   De jaren erbij deren me niet, dat is de normale gang van zaken.

   Maar ik voel me niet verplicht om daar anderen van te laten profiteren, zeker dat ik geen al te beste herinneringen heb aan die dag.

   Ik ga écht geen vlees kopen ter ere van dat jaartje meer.

   Mogelijk geef ik meer geld uit aan een eenmalig etentje -als corona dat toelaat- waar ik meer plezier aan zal beleven dan aan een hoop vlees in een vrieskast.

 4. Volkomen mee eens.Zo werkt het bij mij ook niet. De vuilbak in met die brol waar ik niet om gevraagd heb.

  • ms

   Ik gebruik ze wel. Eén van de klanten van de boekenmarkt -als die ooit nog doorgaat- zou wel eens een draagtas kunnen krijgen met een boodschap.

   Ze moeten hun boodschappentassen maar niet in mijn brievenbus droppen.

 5. Mijn opa stuurde het retour afzenden met een baksteen eraan. Ik heb een enorme hekel aan zulke bedrijven met hun domme kortingen en schrijf me ook meteen uit van zulke mails.

  • ms

   Terugsturen doe ik niet. Ik steek er geen moeite in.

   De mail opzeggen is een optie, maar als ik die opzeg kan ik beter het gehele account opzeggen. En of ik dàt wil …

   Weegschaal hé, altijd twijfelen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén