Nu pas bedenkt mske dat het feit dat ze alles moest weten er misschien de oorzaak voor was dat mske vóór het nieuws van kwart voor acht naar bed moest, al zal het feit dat ze dan van haar van af waren er ook wel voor iets tussen gezeten hebben.

In ieder geval heeft ze wel de beelden van de moord op Kennedy gezien en moe maar janken … Want dat waren zulke goeie katholieke mensen en J.F. was zulk een goed mens, want hij had zelfs met Kroetsjov willen spreken.

En mske keek naar de beelden en vond Jackie maar een rare, maar moe jankte “ocharme dat jonge vrouwke met die dutskes van kinderen”.

Dat Oswald onmiddellijk werd vermoord was volgens moe een goede zaak, iemand die JFK had gemogen had wraak genomen. En mske zei dat dat toch dom was en mocht zich niet meer moeien in grote-mensen-zaken.

Moe was geschokt toen Jacky hertrouwde met Onassis en mske begreep dat niet want wat nu met die “ocharme dutskes van kinderen”.

Later kwamen dan Kennedy’s illegale praktijken jegens Cuba en Vietnam ter sprake, werd er beweerd dat hij banden had met de maffia en dan als kers op de taart … Marilyn Monroe en anderen. En moe bezwoer dat de goede mensen altijd beklad werden door hun tegenstanders.

Veel later vroeg mske zich af of moe misschien ergens een boontje had voor Kennedy.